רומניה בדצמבר?
-
הי,
הייתי ברומניה ביוני לפני שנה וחצי, בטיול גדול של שבועיים וחצי ומאוד נהניתי.
אני תוהה אם כדאי לנסוע לשם שוב בדצמבר? הכוונה לביקור הרבה יותר קצר, של מספר ימים עד שבוע, למשל בשבוע שלפני חג המולד?
האם יש שם אווירה של כריסטמס כמו בוינה למשל? ואיפה כדאי לבקר כדי לחוות את האורות של חג המולד?
איפה יש סיכוי גבוה לשלג?
ומה אפשר לעשות שם בחורף? איפה מומלץ לטייל?
בטיול האביב לפני שנה וחצי עשיתי את המסלול הקלאסי של בוקרשט, הדלתא של הדנובה, טרנסילבניה (איזור בראשוב), אגם אנה, סובאטה, סיביו, עם דגש על טיולי טבע ונוף.
בחורף הייתי שמחה לחוות את השלג (לא עושה סקי, אבל אשמח להתנסות למשל באופנוע שלג), קישוטי חג המולד, ולהבין איפה אפשר לטייל כשקר (מניחה שלא טיולי טבע). האם יש מפלים קפואים באיזשהו מקום בדצמבר, או שזה מוקדם מדי?
תודה מראש.
-
-
היי
בוקרשט מאוד יפה לפני חג המולד. העיר מקושטת באלפי מורות בכל מקום.
יש שוק חג המולד גדול באיזור הפרלמט.
שנה שעברה היה מעט שלג,לא רציני.
אם רוצה שלג יתכן יותר באיזור פואינה ברשוב.
תהנה
-
היום,עם אפשרויות טיסה מגוונות יותר..אפשר לבדוק גם ערים נוספות ברומניה.
לנצל טיסות זולות,לבקר מקומות חדשים..
למשל נתקלתי בכתבה הזאת..
לתמונות יפות מטימישוארה נכספתי מעמוד פייסבוק של צלם מקומי..התמונות אומנם היו מקייץ ושל מצלם מקצועי אך בהחלט חושבת שלחופשה קצרה העיר תתאים.כמו גם ערים אחרות.על קלוג’ בדצמבר יש סיכומי טיול ותמות באתר..
טיסות לקריובה מאוד זולות.
יאש עיר נעימה גם..
לחופשה קצרה עדיף עיר קטנה יותר..וקרובה לעיירות,כך שתהייה אפשרות לגם וגם..
חבל שאין עוד טיסות לברשוב(בונים,בונים...)
אני עוד מתלבטת על סופש ארוך באחת הערים הקטנות..פחות משנה איפה..
שנה שעברה הייתי בריגה והיה מקסים.
-
תודה רבה לעונים!
מישהו יודע מתי נפתחת עונת הסקי באזור בראשוב?
-
- בחורף 2015-2016 עונת הסקי בפויאנה בראשוב נפתחה בתאריך 16 לינואר .
- בחורף 2016-2017 עונת הסקי בפויאנה נפתחה בתאריך 26 לדצ’מבר . כאן תהנו מכמה תמונות של ערב הפתיחה .
- לקראת החורף הקרוב עשו בפויאנה את כל ההכנות, מילאו את מאגר המים המזין את תותחי השלג, תותחי השלג נבדקו ורק ממתינים שהטמפרטורות ירדו בלילה מתחת למינוס 4 מעלות . הם מקווים להתחיל בהפעלת תותחי השלג בתחילת נובמבר כדי שיוכלו לפתוח את עונת הסקי בתחילת דצ’מבר או אפילו לפני אם מזג האויר ישתף פעולה איתם.