הזמנת מלון - דחוף...
-
שלום חברים
מישהו מכיר / התנסה / יודע משהו על הזמנת מלון דרך priceline.com?
-
-
האתר המדובר שייך לקבוצת Priceline – מקבוצות התיירות הגדולות בעולם (בוקינג, קיאק, רנטאלקארס וכו). כך שאמינות בטח יש כאן.
לגבי השיטה – מדובר על מעין “מכרז” שבו למעשה מזמינים בלי לדעת מראש את שם המלון אלא רק מאפיינים שלו. כדי להזמין מומלץ לקרוא כמה מדריכים על העניין. גם כאן בפורום הומלצו כמה מדריכים – גם עבור אתר HOTWIRE שעובד בשיטה דומה.
-
כדי "להמר" בפרייסליין, יש לקרוא בעיון רב בהנחיות ובפורומים שבאתר betterbidding.com ולקחת בחשבון שאין אפשרות ביטול או שינוי.
-
מה בעצם הסיכון העיקרי? אם החברה אמינה, והם לא יתנו מלון סוג ג אם בחרתי נניח 4 כוכבים, אז איפה הבעיה? זה משהו חדש עבורי, לכן השאלות ה"נאיביות"...
-
לדעתי יש למעשה שני סיכונים
האחד והוא הפחות חמור בעיניי – לצאת “פראייר”. כלומר בפועל לא לקבל הנחה כזו גדולה אם בכלל.
הסיכון העיקרי הוא לקבל מלון שפחות מתאים לך. הרי המהגדרה של 4 כוכבים ושם השכונה זו לא הגדרה מספיק טובה.
קודם כל יש טווח ברמה. יש מלונות שמקבלים ביקורות מאד טובות (בוקינג, טריפאדוויזור וכו’) ויש כאלה עם ביקורות הרבה פחות טובות. מלונות שכביכול נמצאים באותה רמה. כי המלון מיושן, יש עובש, צוות פחות אדיב וכו’. חלק מהביקורות רלוונטיות יותר אלינו וחלקן פחות. כשאני קורא את הביקורות אני יודע לסנן. פריסליין ודומיו מציעים ציון כללי בלי פירוט
מיקום מדוייק: למשל מלון במנהטן – האם המלון קרוב לתחנת רכבת תחתית, צמוד, או מאד רחוק? האם המלון קרוב למוקדי רעש? או משהו אחר?
התאמה מדוייקת – החדר קטן או גדול, מקלחת או אמבטייה, ארוחת הבוקר מתחילה ב-6 או ב-7 וכו’. חדר הכושר פתוח 24/7 או שלא. אם אין לך שום דרישות מיוחדות זה פחות משנה. אבל אם יש – אין לך דרך לברר מראש את התשובה
שירותים נוספים ומחירים – כעקרון רשום אילו שירותים המלון מציע, אבל אין פירוט מסודר. מה עם החניה עולה 50 דולר (בהחלט יש כאלה)? או ששירותי כמו קבלת חבילה עבורך עולה סכום לא פעוט בכלל, או שגובים על שמירת חפצים? כמה עולה אינטרנט? וכדומה. יש פערי מחירים לא זניחים בין מלונות בתחום הזה.
אם תעשה שיעורי בית יסודיים, תוכל לצמצם חלק מהשאלות האלה.
-
תודה אנשים טובים
אני חושבת שבגלל שפער המחירים במילא אינו גדול (כלומר גם בפריסליין המחיר גבוה) עקב המרדי גרא, אני לא אקח את הסיכון
האם אתה מכיר את האתר airbnb? גם שם המחירים יקרים בפברואר, אבל חשבתי שזה יכול להיות נחמד, להיות בפרטיות של דירה 4 לילות מאשר בבית מלון. אבל גם זה סוג של חתול בשק – אתה לא באמת יודע אם התמונות היפות שמעלים באתר באמת משקפות את המצב האמיתי בדירה. לי למשל מאד חשוב הניקיון – ואת זה אתה לא יכול לדעת מהאתר.
מה דעתך?
-
אין לי נסיון אישי עם airbnb. שקלתי אותו כמה פעמים וירדתי ממנו.
יש אנשים שמתים עליו וזה נותן להם פתרון טוב וזול לחופשות.
סמידה מסויימת זו אותה משפחה של בעיות/אתגרים שהזכרנו קודם.
בראש וראשונה – כמות מוגבלת מאד של ביקורות. למלון יש מאות ביקורות ויותר. גם אם חלקן לא אמינות עדיין נשארות המון ביקורות יחסית אמינות.
לדירה ב airbnb יש מעט יחסית של ביקורות. אם יש עשרות ביקורות זה נחשב המון.
בנוסף ב airbnb יש סוג של מאזן אימה כי גם המשכירים כותבים ביקורות על השוכרים. אז אלה נמנעים לרוב משימוש בביטויים קיצוניים ומאד מעדנים את הביקורת וצריך לקרוא בין השורות.
אם לא רוצים לקחת סיכונים, אפשר להגביל את החיפוש ב airbnb לדירות עם הרבה ביקורות טובות. למשל קטגוריה של superhost. אבל בפועל דירות כאלה יהיו יקרות יחסית ויתחרו במחיר של חדר מלון.
בקיצור – בשביל מציאות צריך להסתכן. בכל תחום.