איזור ווילדר קייזר בטירול
-
היי,
מנסה שוב- אשמח לקבל המלצה על דירה/חווה באיזור ווילדר קייזר. חשבתי שאני מחפשת מספיק מוקדם ובינתיים מלא מקומות כבר תפוסים.
ושאלה נוספת, אשמח להרגעה שבחרנו נכון. אנחנו 2 משפחות עם 2 ילדים קטנים לכל משפחה (הגדולה תהיה בת רבע לשבע והקטן 2.5). איזור ווילדר קייזר נשמע מתאים, נכון? חושבים כרגע ללון בו 8 לילות ואז 3 לילות נוספים באיזור נירנברג לפני הטיסה חזרה לארץ. ראיתי שהמליצו על ווילדר קייזר כאן בפורום ומשיטוט באתרים האוסטריים האיזור נראה מדהים. מישהו ניסה לערער אותי שעדיף בכל זאת ללכת על זלצברגלנד.
-
היינו בו יום אחד אבל חקרנו את האיזור לעומק…
המון אטרקציות לילדים ולכל המשפחה, כמובן שהמון רכבלים וטבע מדהים, אגמים, מפלים וכו’…
אפשר לשלב גיחה של יום לאיזור המרכזי יותר של טירול – מרחק נסיעה לא גדול, וגם גיחה לתוך עמק זילר שנמצא מהצד השני של האוטוסטרדה פחות או יותר – בהנחה שתתמקמו יחסית קרוב לאוטוסטרדה
-
היי גיל.
למען הגילוי הנאות אני הוא זה שערער את ליאורה בנוגע לויילדר קייזר. יותר מדוייק לומר "הרהר". שכן, מדובר אכן באיזור מקסים עם הרבה אפשרויות. אני רק חושב שמשפחה שמטיילת לראשונה באוסטריה עדיף לה להתמקד באיזור זלצבורגרלנד שהוא עשיר יותר לטעמי באפשרויות משפחתיות וגם משתלם יותר עם כרטיס ההנחות האיזורי.
יש גם כמה אטרקציות בכרטיס שנמצאות באיזור הקייזר.
ניתן לשלב יום או יומיים שם במידה ובוחרים ללון באיזור סלפלדן.
אבל ליאורה, גם את תחליטו לבסוף להתמקם בקייזר אתם מאד תהנו כי אי אפשר לפספס באוסטריה.
בהצלחה בכל מקרה.
-
אנחנו בילינו באיזור בטיול המשפחתי הראשון שלנו (אז בני 4.5 -2). ישנו בדירה מדהימה בעמק זילרטל ובדיעבד כל כך אהבנו את איזור וולידר קייזר, שהייתי בוחרת בלינה קרובה יותר. האיזור לדעתנו מאוד מתאים לטיול ראשון ועם קטנטנים.
אם תראו שהמיקום של הדירה כן מתאים לכם, אז היא מומלצת בחום!! יש שם שתיים או שלוש דירות בגדלים שונים והמארחים מאוד נחמדים.
אבל שוב- אם מתמקדים בוויילדר קייזר אז עדיף להתקרב.
הכי חשוב לרכוש את הכרטיס למספר ימים ולהנות מכל הרכבלים וה”פארקים” שבפסגות.
-
ליאורה
קודם כל אני חושבת שהבחירה באזור ווילדר קייזר עם פעוטות-מעולה, ואפילו מאפשרת מנוחה בצהרים
אם רוצים.טיול נינוח, מאד תואם מטיילים ראשוניים ופעוטות.
שנית- הלינות לא “מוזמנות” הן פשוט עדיין לא על השוק למכירה.
אנחנו באוקטובר- האוסטרים בקושי סיימו את עונת הקיץ, חלק יצאו לחופשה, חלק משפצים, תיכף יבוא החורף ועונת הסקי (הכי עמוסה שלהם) יש להם ראש להתעסק עם הזמנות קיץ? (התשובה -לא). אז מה עושים? נועלים את לוח השנה של אביב-קיץ 2018 וזהו,
התחושה שלנו שנותרו מקומות ספורים באתרים השונים-היא תחושה מוטעת.
-
תודה לכולם.
אלון- באמת גרמת לי להרהר קצת אבל נראה לי שנישאר עם ההחלטה להתמקם בווילדר קייזר. ראיתי שהמרחקים בין האטראקציות שם הם קצרים מה שיקל עלינו מאוד מבחינת הנסיעות עם הילדים. מניחה שבאחד הטיולים בהמשך נגיע גם לזלצבורגלנד…
guygul תודה על ההמלצה. הדירות באמת נראות מעולות אבל רחוקות… אנסה למצוא משהו קרוב יותר.
אשמח לשמוע אם יש מקומות נוספים שהגעתם אליהם באותו טיול חוץ מהפארקים שעולים אליהם ברכבלים (ששת העולמות אם אני לא טועה).
תודה!
-
יונית תודה רבה על התשובה המרגיעה!
רק בשביל לחדד את נושא הלינה- את אומרת שישנם בתים שבכלל לא מופיעים כרגע באתרים השונים (לדוגמא האתר של ווילדר קייזר) ושיפורסומו בהמשך?
אני חייבת להגיד שנכנסתי קצת ללחץ כי פניתי כבר לדיי הרבה מקומות וחזרו אלי ממספר בתים/דירות שהודיעו לי שספיציפית בתאריכים שלנו הבתים כבר תפוסים.
הקיץ טיילנו בהולנד וישנו בבית מקסים שגם אותו סגרנו כ-11 חודשים מראש לאחר שהבנתי שהמקומות הטובים והמומלצים נתפסים מאוד מוקדם….
-
הי.
היינו בוילדר קייזר 5 ימים תמימים בקיץ זה עם ילדים גדולים יותר .
לנו במלון דירות שנקרא landhof במיקום משגע בתוך היער באלמאו, עם בריכה מחוממת חיצונית (29 – רק הילדים שלי נכנסו). וגן שעשועים קטן. ו”חוות”ליטוף קטנה עם עיירים תיישים עיזים וכדומה.
למלון יש דירות בגדלים שונים. אם מזמינים – לוודא שהדירה לא בקומת הקרקע.
האזור שופע אפשרויות לילדים קטנים: פסגות הרים עם גני שעשועים מקוריים ויפים ובינהם אפשרות למסלולים רגליים קלילים ללא עליות וירידות . עם נופים מטריפים. לטעמי אזור זלצבורג עדיף ומגוון יותר למי שלא היה באוסטריה אבל מבחינת גיל 2.5 אזור זה מתאים יותר מבחינת אטרקציות. יש המון אגמוני רחצה, שבילי טיולים נוחים, 6 גני שעשועים מעניינים והרבה פעילויות חינם/בתשלום לילדים .
מבחינת אוכל, בכל מקום ניתן למצוא מנות מיוחדות לילדים: ספגטי בולונז, נקניקיות או שניצל וציפס.
יש אוטובוס מיוחד עם שירות סופר אדיב ומדוייק שנקרא kaiserjetשעובר בכל נקודות העניין של העמק , בכל הרכבלים ויש לו תדירות טובה. אם רוצים לעשות מסלול לא מעגלי – יכול להיות נחמד מאוד. אנחנו נסענו עם הקייזרגט מתחנת הרכבל של אלמאו לעיירה השכנה שפאו לתחנת הרכבל. עלינו למעלה עם הרכבל. למעלה יש גן שעשועים גדול שרק בו ניתן לבלות כמה שעות. משם לקחנו שביל קליל של כשעה לגן השעשועים elmi zeuberwelt ומשם ירדנו ברכבל ישר למגרש החניה של אלמאו שם חיכה לנו הרכב. מומלץ מאוד. אגב תכינו הרבה קרם הקנה וכובעים. אוסטריה שטופת שמש

-
לא עוסקת בניבוי
אבל--יכול מאד להיות שלא “בא להם” בכלל להתעסק עם הזמנות לקיץ הבא.
מה שאפשר לעשות בנקודת הזמן הנוכחית- לבדוק מה יש, להסתכל על תמונות,לשקול חלופות--- אולי הם עוד עייפים מהקיץ האחרון, אולי הם לא רוצים בכלל להתחייב כי לא יודעים מה יהיה המיסוי החדש? אולי הם לא יודעים אם יגמרו לשפץ את המקלחת? אם הפרה תמליט? וכו….
בעלי בתים לא “מתים” על הזמנות מאד מוקדמות-זה מביא לעיתים קרובות “בלבול מוח”ולא פעם ביטול ההזמנה בעיתוי מאוחר יותר.
אבל כאמור זו רק התרשמותי.
-
את אותו טיול ראשון חילקנו בין טירול לבין זלצבורגלנד, ולכן יתר המקומות שטיילנו בהם לא נמצאים באיזור וויילדר קייזר. אבל לדעתי חלוקת הימים המקורית שלכם היא נכונה.
מכיוון שאתם חוזרים מנירנברג, אז לא לשכוח שבקרבתכם נמצא פארק הפליימוביל! ביקרנו בו במסגרת טיול אחר לגרמניה- פארק “פשוט” ומקסים! מומלץ בחום!