ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום אפריקה - שאלות טכניות (בעיקר)

פורום אפריקה
    7
    16
    14982
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • lirit
      lirit נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

בעקבות המלצה של חבר מהעבודה וקריאה של סיפורים באתר (כרגע עוקבת בהנאה רבה אחרי הסיפור של איריס בפורום המשפחות) בחרנו בדרום אפריקה כיעד לטיול בת-מצווה בספטמבר שנה הבאה.

בספטמבר הילדים יהיו בני 14, 12 ו 9.

במהלך הקריאה עלו כמה שאלות ואשמח לעזרה מהפורום.

טיסות:

האם SAA היא החברה היחידה לטיסות פנים? האם אפשר לחבר אותם לטיסה מהארץ? האם הזמנת הטיסות היא ישירות מהאתר שלהם או דרך סוכן?

באחד האתרים להזמנת טיסות היה רשום: שימו לב! בטיסות של חברת אתיופיאן איירליינס יש עצירה בקהיר בנוסף לעצירה הנ"ל. האם זה נכון? לא ראיתי שמישהו הזכיר את זה.

פארק קרוגר:

אם ישנים כמה לילות בתוך אחד המחנות של הפארק האם משלמים את מחיר הכניסה לפארק כל יום? (השאלה היא מבחינת כדאיות כרטיס הפארקים )

האם מומלץ לבקר בפארק Addo אם מבקרים קודם בקרוגר?

אם לרשותינו שלושה שבועות, איך כדאי לחלק את המסלול? (ראיתי שלשבועיים ההמלצות הן על 4-5 לילות בקרוגר, 5-6 לילות בדרך הגנים ו3-4 לילות בקייפטאון)

תודה רבה,

לירית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ronitzaw
        ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

עונה על מה שאני יודעת:

לגבי טיסות פנים יש חברות נוספות חלקן לאו קוסט (מנגו, קולולה). בריטיש איירוייס גם טסה בחלק מהקווים הפנימיים. מציעה לך לעשות חיפוש במנועים כמו KAYAK או SKYSCANNER כי הפערים במחירים מאד משמעותיים. לכל החברות האלו כולל SAA אפשר להזמין ישירות מהאתרים שלהם. כמובן שאפשר גם דרך סוכנים. לאל על יש הסכמים עם SAA שמאפשרים לכלול את הטיסות הפנימיות יחד עם הכרטיס של אל על ולרכוש הכל כחבילה אחת. את צריכה לבדוק אם זה יוצא לך משתלם בהשוואה לרכישה בנפרד של הטיסה הבינלאומית והטיסות הפנימיות. לנו זה לא יצא משתלם בזמנו והזמנו את הטיסות הפנימיות בנפרד. 

• yuval_s
          yuval_s נערך לאחרונה על ידי

מחיר הכניסה (נקרא אצלם conservation fee) הוא מחיר יומי. יש הבדל קטן - כשלנים בתוך השמורה משלמים לפי מספר הלילות, כשישנים בחוץ משלמים לפי מספר הימים.

אדו פחות מרשים מקרוגר, אז בעקרון אפשר לוותר. מצד שני הוא יפה בזכות עצמו, ואם יש לכם מספיק זמן ואתם אוהבים ספארי אז למה לא? הייתי מחליט לפי שאר המסלול.

• טל מלינה
            טל מלינה נערך לאחרונה על ידי

הי

אני רק בשלבי תיכנון טיול בדרום אפריקה, אז עונה רק בנוגע לטיסות  :

בנוגע לאתיופין ועצירה כן או לא בקהיר – לפני כשנה וחצי יצא לי לטוס עם אתיופיין לטיול באתיופיה,  וגם אז נאמר במעמד הרכישה שהטיסה לא בוודאות ישירה עד אדיס אבבא ויש סיכוי לעצירת ביניים בקהיר . ההחלטה הסופית מתקבלת רק ממש בסמיכות למועד הטיסה.

הסיבה לחוסר הוודאות, הוסבר לנו אז, נובע מהמצב הפוליטי, באם המצב תקין וזה בסדר לאתיופיין לקיים טיסה ישירה מישראל אז הם לא עוצרים בקהיר, באם אחרת והמצב הפוליטי פחות יציב אז אתיופיין עוצרים בקהיר רק בכדי שישראל לא תחשב תחנת המוצא של הטיסה.

אני לא יודעת לאשר או לשלול את ההסבר לעיל, ובכל מקרה אצלנו לא היתה נחיתה בקהיר. אבל יודעת בוודאות שהאפשרות לעצירה בקהיר קיימת (לפחות נכון לתקופה שאני טסתי).

בנוגע לטיסות פנים :

מצרפת קישור לטיסות פנים בדרא"פ

קיבלתי אותו מקולגה שלי, שגרה בקייפטאון, כך שזה בהחלט מקור אמין.

אני השתמשתי בו בעיקר לבחון עלויות ואפשרויות, ובסופו של דבר על סמך המידע בקישור זה רכשתי טיסות פנים ישירות מבריטיש ו- SAA .

בדיקת הטיסות בלינק זה יכול גם לעזור לך  לבחון את כדאיות הכרטיס הכולל טיסה מישראל +טיסות פנים לעומת רכישה נפרדת של טיסה מישראל וטיסות פנים .

מעבר למחיר, יש לשים לב, שלהבנתי ברכישה של כרטיס המשלב הגעה עד היעד הסופי, החברה מחוייבת לתת טיסה חילופית באם יש איחור בהגעה לטיסת ההמשך – כלומר אם אל על מגיעה באיחור ליוהנסבורג, ובשל כך אתם מפספסים את טיסת ההמשך, אל על מחוייבת לתת לכם כרטיס המשך חילופי במידה ורכשתם כרטיס עד פורט אליזבט / קייפטאון דרך אל על (לא מניסיון אישי, אז הייתי בודקת למען הסר ספק ).

אם תחליטו לשלב גם את מפלי וקטוריה, ממידע מאחרים הבנתי שניתן לשלב כרטיס עם אתיופיין כולל המפלים ושזה מוזיל משמעותית את הביקור שם (אני רכשתי טיסות בנפרד למפלים, והטיסה למפלים מאוד מייקרת לנו את עלות הטיסות בטיול)

בהתחשב בזה שעוד לא הייתי בכלל בדרום אפריקה, יצא לי ארוך…

בהצלחה

טל 

• איריס ס.
              איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

ערב טוב

רק לעניין הטיסות עם אתיופיאן- אצלנו לא היו עצירות בקהיר וגם לא הוזכרה שום אפשרות שיהיו כאלה.

את כל שאר מה שאני יודעת וחושבת את מוזמנת לקרוא בפורום משפחות כמו שכבר הזכרת

בהצלחה

איריס

• Eytanin
                Eytanin נערך לאחרונה על ידי

נחיתת אתיופיאן בקהיר. הסבר קצר

מאז מלחמת אתיופיה כנגד אריתריאה, אין לאתיופיה יציאה ימית לים האדום. מאז סיום הקרבות והחלוקה, היו טיסות אתיופיאן לארץ, יוצאות לים האדום מעל מדינת ג’יבוטי. (נמצאת במיצר שבינה לבין תימן.)

עם פרוץ הקרבות בתימן, אתיופיאן לא רצתה לסכן את מטוסיה בהפלה אקראית (כמו שקרה למטוס המלזי מעל איזורי הקרבות שבין הבדלנים הפרו רוסיים לבין אוקראינה)

כמה ימים פסקו הטיסות ואז הן חודשו לכוון צפון, מעל סודן. מכוון שהסודנים לא הסכימו שיעברו מעליהם מטוסים שיעדם הוא ישראל, נאלצו האתיופים ‘להתחכם’ ולטוס במקטעים. אדיס-קהיר וקהיר-תל אביב.

בתחילה, זה היה הנוהל: בכל כוון, נחיתת ביניים בקהיר (ללא העלאת או הורדת נוסעים), החלפת ניירת, רישום טיסה מחדש וחר חצי שעה, המראה והמשך טיסה. 

האתיופים התגברו לבסוף גם על ‘הבעייה’ הזו והיום המטוסים שלהם המגיעים מ\אל תל אביב, כבר לא עוצרים בקהיר לנחיתת ביניים עקרה.

• lirit

תודה רבה לכולכם Smile

יש לי כבר שלד מעורפל של מסלול מקווה לעבור בקוב לשלב התכלס של הזמנות.

לירית

• lirit

שלום לכולם, צצו לי כמה שאלות נוספות.

כולם מזכירים את עניין הביטחון האישי ושכשמחשיך לא להיות בחוץ. באוגוסט וספטמבר השמש בדרום אפריקה שוקעת בערך בשש. זה אומר שבשש כבר צריך להיות בצימר/מלון אחרי ארוחת ערב (או להכין בצימר)?

אופי הטיול הוא טיול מתגלגל, יש ימים רבים בהם עוברים מלון, מטיילים במהלך היום כשהמיזוודות ברכב עד שמגיעים ליעד הבא. האם זה בעייתי? יש פיתרון אחר?

אם אני מעוניינת בחמישה לילות באזור ציציקמה -Knysna ו Wilderness. האם כדאי לפזר את הלילות או להזמין באותו מקום?

תודה,

לירית

• Eytanin
                      Eytanin נערך לאחרונה על ידי

מ בחינת ציוד ברכב: בכל מקרה, להסתיר אותו. או כולו בבגאג’ והבגאג’ נעול כשהרכב נעול. או על רצפת הרכב ולכסות בבד שחור או כצבע הריפוד. אם משאירים ציוד שבולט לעיין על ספסל הרכב (תיק אדום, מזוודה ירוקה, לאפ-טופ או טלפון נייד) זו הזמנה לפריצה. 

בעיר גדולה, אין שום בעייה ‘להסתובב’ בחוץ בשעות החשכה עם הרכב. ברגל, כדאי להצמד למרכזי הקניות ואפשר בשקט לשוטט בהם עד שעות הסגירה ללא פחד. באזורים נידחים\חשוכים, לא רצוי להסתובב באפלה. 

אפשר בשקט לאכול בחוץ ולחזור לצימר אחר הארוחה (יהיה זה 8 או 9 בערב. אין שום בעייה. (אלא אם זה באמת צימר ‘נידח’ בשום מקום) שאני מניח שזה לא יקרה.

• ronitzaw
                        ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

לדעתי למשפחה עדיף לרכז את הלילות בדרך הגנים בלינה אחת בנייזנה או בפלטנברג ביי. המרחק משם לנקודות הקצה – ציציקמה בצד אחד ווילדרנס בצד השני – הוא בערך כשעה. לא מצדיק לטעמי מעבר לינה. 

אגב, בצורה הזו גם הטיול הוא כבר לא מתגלגל. אנחנו עשינו טיול של 3 כוכבים:

1. קייפטאון רבתי, כולל טיולי יום לכף התקווה הטובה ויום לדרך היין, מהם חזרנו ללינה בקייפטאון.
                        2. דרך הגנים- לינה בנייזנה.
                        3. ספארי

מאד נוח למשפחה שלא צריך לפרוק ולארוז כל יומיים. גם פותר את הבעיה של הציוד ברכב במעברים. 

כמו שאמרו לך, אין בעיה לצאת עם הרכב למסעדה בשעות החשכה. בקייפטאון אפשר להסתובב בביטחה בטיילת V&A בשעות החשיכה.

• cafrica.net
                          cafrica.net נערך לאחרונה על ידי

לגבי ביטחון אישי בלילה בקייפטאון

חזרתי השבוע מחודש שהייה בקייפטאון. מנסיוני במרכזי התיירות אפשר להסתובב ללא חשש גם בשעות הלילה המאוחרות. ברחובות הלא ראשיים, גרתי ברובע ראנדבוש’, בערב יום כיפור הלכנו ברגל לבית הכנסת באובזרווטורי ללא חשש גם בחזרה וכמובן בצהרי יום כיפור. 

• lirit

עוד שאלה קטנה..

מניסיון כמה זמן(בממוצע) לוקח מרגע הנחיתה ביוהנסבורג עד שיוצאים לדרך עם הרכב השכור?

אנחנו נגיע עם טורקיש וננחת ב 10:35 לפי התכנון.

שוב תודה,

לירית 

• cafrica.net

אפשר לאעריך שיקח לכם כחצי שעה מרגע שהמטוס ינחת ועד שתגיעו לביקורת דרכונים. כאן זה צוואר הבקבוק. כל זר שנכנס למדינה, מצולם בביקור הגבולות. מספר הבקרים לא קבוע וכך אורך התור. לאחר מכן יש צורך לאסוף את המזוודות. לדעתי יש לקחת זמן בן 1.5 שעות ל- 2.5 שעות כדי להיות בטוח.

• lirit

תודה רבה.

האם לדעתך ריאלי להגיע באותו יום ל Marloth Park או שעדיף לעצור בבלפסט?  

הזמנתי שני לילות במרלוט פארק ( ניתן לבטל) ואז שני לילות בlower sabie  כדי להיות סה”כ שלושה וחצי ימים בקרוגר. 

(לא הצלחתי למצוא לינה זמינה בתוך הפארק לכל הימים)

תודה,

לירית

• cafrica.net

לא ציינת באיזה שעה אתה נוחתת. בכל אופן לי לוקח בין 5.5 ל- 6.5 שעות כדי להגיע למרלו פארק וזה לוקח בחשבון קטעים אטיים עקב משאיות ענק בכביש. כדאי גם שתבדקי באיזה כניסה להיכנס למרלו פארק כי זה יחסוך לך הרבה זמן של נסיעה בתוך הישוב.

מארלו פארק

• lirit

אנחנו נוחתים ב10:35. זה נשמע לי הרפתקני מדי ובלי מקום לטעויות להגיע ביום הנחיתה לMarloth Park.

אני אחפש מקום לינה קרוב יותר ללילה הראשון.

תודה רבה,

לירית 

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון