שאלות
-
שלום
אנחנו מתכננים טיול להרי הרוקי בקנדה ולארה”ב. חלק מהדרך נעשה בטיסות פנים וחלק ברכב.
שאלתי
א. האם לשכור רכב מהארץ או במקום
ב. לגבי טיסות פנימיות בקנדה ומשם לארה”ב יש צורך כדאי בהזמנה מראש. או אפשר במקום
-
א. מטעמי ביטוח (ובדרך כלל גם מחיר) כדאי להזמין מהארץ.
ב. לא כל כך הבנתי… האם אתה מתכוון להגיע ספונטנית לשדה התעופה? אין לי מושג לגבי מחירים במקרה כזה אבל בטיול מתוכנן גם לא רואה סיבה.
אני הייתי מזמינה הכל מראש.
-
1) מנסיוני, חבילת שכירת רכב הנקנית בארץ, וכוללת את הביטוחים הנדרשים, זולה יותר משכירת רכב ישירה בארה”ב וקניית הביטוחים שם.
2)רצוי להזמין טיסות מראש מסיבות מחיר.
-
בגדול – כל דבר שאתה קונה יכול להיות יותר זול אם תזמין מראש
הזמנה מראש מאפשרת לעשות סקר שוק יסודי, ואולי גם משא ומתן קטן
הזמנה מראש מאפשרלת לספק להערך לכך שתהיה לו הסחורה שאתה רוצה ובזמן שאתה רוצה
הזמנה מראש מאפשרת לספק לתכנן יותר טוב מה שמוזיל לו ובתמורה הוא יכול לתת הנחה קטנה
במקומות שבהם אתה לקוח שבוי על אחת כמה וכמה. אם הגעת לדלפק ההשכרה בשדה – מה האינטרס של חברת ההשכרה לתת לך הנחה? להיפך האינטרס שלהם הוא “לדפוק מחיר”. אתה חייב רכב עכשיו. נכון שאתה יכול ללכת לדלפק ליד, אבל שוב תעמוד בתור, ושוב ינסו “לדפוק מחיר”.
כך שהזמנה מראש בהחלט יכולה לחסוך ולא מעט.
יותר מזה – הזמנה מראש עם סוכן ישראלי לרוב מהותית יותר זולה מהזמנה ישירות דרל החברה (מראש או במקום).
בטיסות המצב עוד יותר גרוע. המדיניות הרשמית של חברות התעופה היא להעלות מחירים בטיסות הרגע האחרון (כלומר חלק מהתנאים של הטיסות המוזלות הוא שהן נרכשו זמן רב מראש). ע”י כך החברות מפרידות בין מי שרגיש על הכסף (תיירים) למי שפחות (אנשי עסקים ואנשים שחייבים לנסוע בפתאומיות לבן משפחה חולה או חלילה לוויה וישלמו כל מחיר על הטיסה).