ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כרטיסי טיסה בתוך אירופה

פורום אירופה
    2
    2
    3138
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nathan932
      nathan932 נערך לאחרונה על ידי

שלום!

חבר סיפר לי על חברות תעופה באירופה, אשר מציעות כרטיסי טיסה בתוך אירופה במחיר של 10 יורו לערך.

האם זה נכון?
      איך אפשר ליצור קשר עם החברות האלו, או לפחות להתרשם ממחיר הכרטיסים שלהן?

תודה לכל מי שיסייע,
      נתן.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • lbd
        lbd נערך לאחרונה על ידי

כרטיסי טיסה בתוך אירופה
        א. זה נכון.
        ב. אני מצרף את הכתבה המצויינת של נעה:

חברות Low Cost כמו איזי ג'ט, ראיין אייר ועוד – איך זה עובד?

בזמן האחרון נכנסו כמה חברות Low Cost לארץ, להפעיל קווים בין אירופה וישראל. חברת תומפסון הבריטית אמנם ביטלה את הקו שלה לתל אביב יחסית מהר, אבל TUI נשארה ואיזי ג'ט תתחיל לפעול בקרוב, ואפילו אלעל מתכננת להכניס את השיטה לחלק מטיסותיה.
        הכתבה הזאת נכתבה לראשונה לפני כשלוש שנים במטרה להסביר איך עובדת השיטה מבלי שציינתי אז שמדובר בטיסות בתוך יבשת אירופה בלבד, ועל כך אני מתנצלת בפני מי שתהה למה זה בכלל מעניין את התייר הישראלי. ובכן, זה עניין אותו לפני כמה שנים כשרצה לתכנן טיסות "פנימיות" בתוך אירופה, וזה ממשיך לעניין אותו עכשיו כשגם תל-אביב היא יעד במפת היעדים של חברות הטיסות הזולות.
        למי שהנושא עדיין חדש לו (טיילים ותיקים יכולים להתעלם מהכתבה אם הנושא מוכר להם) אני מעדכנת את הכתבה ומנסה, שוב, לענות לכל התוהים:

החברות הזולות – מה הסיפור שלהן?

כשרואים את מחירי הטיסה הנמוכים באתרי החברות נדהמים, ולא מאמינים שזה אכן עובד. טיסה בחמישה פאונד? או אפילו ביורו אחד??? האם המחיר הגיוני? איך החברות האלה מרוויחות בכלל?!?
        ובכן, כל החברות האלה של ה- low cost מרוויחות, ואפילו טוב.
        הם מוזילים טיסות בכך שכל מה שהם מספקים זה ``טרמפ``, מושב במטוס ותו לא:

1. ראשית, המחיר הראשוני הזול אינו משקף את המחיר הסופי, בראש וראשונה משום שיש להוסיף לו מסים והיטלים. אחד המרכיבים בתוספת נובע מדמי השימוש שגובים נמלי האוויר מהחברות על שימוש במתקני הנמל. כדי להוזיל, החברות הזולות מוותרות על פינוקים שונים (ראו סעיפים 6, 7).

2. בנוסף יש לזכור כי הכרטיסים לא נמכרים ככרטיסי הלוך וחזור. לכל כיוון קונים בנפרד, לכל כיוון משלמים מחיר בנפרד. מובן שאין חובה לרכוש כרטיסי "חזור".

3. אין כרטיסים – רק מספר אישור הזמנה, שאמור להספיק כשאתם מגיעים לצ'ק אין בשדה.

למרות זאת מאד מומלץ להדפיס את המייל המתקבל מהחברה לאחר ההזמנה שבו, בנוסף למספר ההזמנה, רשומים כל פרטי הטיסה. את המייל המודפס כדאי מאד לקחת לנסיעה.
        הערה חשובה: מיד כאשר גמרתם את תהליך הזמנת הכרטיס וקיבלתם מספר הזמנה, רשמו אותו ושמרו עליו היטב. קרה לי (פעם אחת ויחדה מיני רבות, רבות!) שהמייל המיוחל לא הגיע. למזלי רשמתי את מספר ההזמנה ויכולתי לשחזר אותה.

4. אין סוכנים במשרדים ממוזגים, רק הזמנות באינטרנט או בטלפון (בטלפון יקר יותר).

5. על שימוש בכרטיס אשראי (והרי בהזמנות טלפוניות או באינטרנט אין הרבה ברירות...) משלמים דמי עמלה.

6. אין מקומות מסומנים – הם חוסכים כך עלויות אדמיניסטרציה.

7. אם בכל זאת רוצים לשריין מקומות (למשל, לשבת ביחד) - בחלק מהחברות יש אפשרות לקנות את הזכות הזאת תמורת תשלום. אפשרות אחרת – גם היא בתשלום – היא לעשות צ'ק אין מועדף שבו מאפשרים למשלמים עבור שירות זה לעלות למטוס בין הראשונים.

8. העליה והירידה ל/מהמטוס מתבצעת במדרגות ולא בשרוול.

9. הטיסות ברובן מגיעות לשדות תעופה נידחים (לא פרנקפורט אינטרנשיונל, למשל, שנמצא רבע שעה נסיעה ממרכז פרנקפורט, אלא פרנקפורט-האן שנמצא שעה ושלושת רבעי משם). נכון שבחלק מהמקרים הם מגיעים לשדות תעופה מרכזיים אבל ברוב רובם של המקרים הם משתמשים בשדות תעופה רחוקים יותר וזולים יותר מבחינת דמי שימוש.

10. אין שום החזרים כספיים – מהרגע שקנית את הכרטיס אין אפשרות לבטלו. אם איחרת, ואפילו אם הטיסה התבטלה בגלל גורם שלהם אין שליטה עליו – הפסדת את הכסף. (כאן אני חייבת לציין שבעלי והבן היו בצרפת בזמן שביתת פקחי הטיסה הצרפתים, וראיין אייר – למרות תנאי הכרטיס הנ"ל - העלו את כל הנוסעים על טיסות מאוחרות יותר ללא תשלום נוסף.)

11. על כל תיק/מזוודה ששולחים בבטן המטוס (צ`ק-אין) נגבה תשלום. כלומר, המשקל הכללי שמותר לשלוח הועלה בחלק מהחברות* ל-20 ק``ג (במקום 15 בעבר) אבל הגביה נעשית לפי מספר התיקים(!) שמרכיבים את הסך הכל הזה. 2 תיקים במשקל 10 ק"ג כל אחד יעלו כפול מתיק אחד במשקל 20 ק"ג.
        * לגבי המשקל המותר יש לבדוק באתר האינטרנט של החברה איתה תטוסו.

12. ההקפדה על משקל המטען נלקחת ברצינות רבה ומבוצעת כלשונה: על כל קילוגרם עודף משלמים משהו כמו 8 יורו. החישוב מתחיל מהגרם הראשון מעבר ל-20 ק``ג המותרים! אין שום הנחות או התחשבות.

13. בטיסה עצמה לא מגישים אוכל ושתיה בחינם. יש אפשרות לקנות שתיה חמה או קרה, סנדוויצ'ים או מנה בסגנון "מנה חמה".

14. אין בטיסה מערכת בידור, לא מוזיקה ולא סרטים.

איך מזמינים (והאם באמת יהיה לי מקום על הטיסה או שאגיע לשדה התעופה ואגלה שאני תקוע בלי כלום)?

בוחרים באינטרנט את הטיסה הרצויה. המחירים מתחילים מ-0.01 £ אבל יכולים גם להיות מאה פאונד או יורו ומעלה... בעיקרון בקווים הפופולריים יותר המחירים בדרך כלל לא מטפסים כל כך. ככל שמזמינים מוקדם יותר (ורצוי אפילו כמה חודשים מראש!) כך יש סיכוי למציאת מחירים זולים יותר.

לאחר שבוחרים את הטיסות המתאימות לוחצים להמשך הזמנה. אז מקבלים את הסכום כולל המסים (בדרך כלל כ-15 יורו, אבל זה משתנה בהתאם ליעדים).
        ממלאים את פרטי כרטיס האשראי וכל שאר המידע המבוקש. מקבלים מספר אישור, והפרטים כולל מספר האישור גם נשלחים אליך למייל.
        מדפיסים את המייל ומתייצבים איתו לטיסה.

ולמודאגים – ענייני אמינות:

אני אמנם לא מומחית תעופה, אבל מהתרשמות שלי המטוסים (לפחות של איזי ג'ט וראיין אייר) הם חדישים למדי (בחלקם עדיין ניתן להריח את הניילונים!), והמושבים יחסית נוחים.
        בדרך כלל הם דייקנים, מגיעים בזמן ויוצאים בזמן. אמנם נתקלתי באיחורים שלהם, אבל כמעט ולא, ובהחלט לא יותר מאשר בטיסות בחברות גדולות וותיקות.

מקווה שפיזרתי כמה תהיות של מי שעדיין לא הכירו את האפשרות הזולה לטוס בין יעדים שונים באירופה, ולשמחתנו עכשיו גם בין הארץ ואירופה.

שתהיה טיסה זולה נעימה!
        נעה
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון