מסלול וושינגטון ניאגרה ניו יורק - ייעוץ
-
שלום
מתכננים נסיעה ביולי 18 ( זוג + 2 בני 18,15 ) לארהב.
אחד המקטעים הוא זה שבכותרת ומעוניינים בהערות/הארות של הקהל.
התכנון הוא – 27/7/18 ( יום ששי ) נחיתה בוושינגטון ( מסן פרנסיסקו ) בשעות הערב כנראה (הטיסה עדיין לא מוזמנת )
לינה בוושינגטון
28/7/18 ( שבת ) – וושינגטון
29/7/17 ( ראשון ) השלמות וושינגטון ויציאה לכוון פילדלפיה
ביקור בפילדלפיה ( אתרים מרכזיים ופגישה עם המשפחה בעיר)
לינה בפילדלפיה
30/7 יציאה לכוון מפלי הניאגרה
ביקור באיזור ולינה באיזור המפלים
31/7 השלמות ויציאה דרומה לכוון ניו יורק – לינה במקום כלשהו בדרך
1/8 ניו יורק
2/8 ניו יורק
3/8 ניו יורק
4/8 טיסה הבייתב- עדיפות טיסת ערב ( כאמור אין עדיין כרטיסים , יש רק חיפושים בגוגל פלייטס )
נשמח לקבל הצעות והערות לגבי המסלול ( מקומות לעצור , מלונות ממולצים , אטרקציות, הערות לגבי הזמנים וכמה זמן להקדיש למקומות שונים
הכוונה היא לא לחרוש כל מוזיאון בוושינגטון, אלא לשים V על אתרים מרכזיים ולטעום קצת ממה שאפשר ( כמובן שאם יש המלצה חמה על משהו שאסור לוותר, תרגישו חופשיים ללחוץ עלינו )
מודה מראש
שמעון
-
כל אחד וסגנון הטיול שלו. באופן אישי אני לא מאנשי ה”לסמן וי”. כך שיתכן שההערות שאני הולך להעיר הן פחות רלוונטיות אליכם.
29/7/17 ( ראשון ) השלמות וושינגטון ויציאה לכוון פילדלפיה
ביקור בפילדלפיה ( אתרים מרכזיים ופגישה עם המשפחה בעיר)
לינה בפילדלפיה
הנסיעה מוושינגטון לפילדלפיה לוקחת שעתיים וחצי. ביום ראשון אין פקקים אז זה בסדר.
אבל אם בבוקר עוד תעשו “השלמות וושינגטון” מתי תצאו לדרך? 12?
שעתיים וחצי נסיעה אבל זה בדיוק מסתדר עם ארוחת צהריים אז בואו נניח 3 שעות כולל ארוחה. מה שמביא אותנו לסביבות 15:00 בפילדלפיה.
לא יודע מה זה האתרים המרכזיים בעיר שתכננתם עליהם. אם מדובר על איזור פעמון החירות אז אני מניח שאפשר למצות אותו בשעתיים. אם רוצים דברים אחרים זה תלוי מה.
באיזו שעה צריך להתייצב אצל המשפחה? ישנים אצלם או שישנים במלון? ואם במלון – צריך קודם לעבור לעשות צ’ק אין? כי זה גם לוקח זמן. שלא לדבר על העובדה שמן הסתם הם לא גרים במרכז העיר אלא באחד הפרברים ויש שוב נסיעה.
30/7 יציאה לכוון מפלי הניאגרה
ביקור באיזור ולינה באיזור המפלים
הנסיעה לוקחת קרוב ל-8 שעות. וזה לפני עצירות רציניות בדרך אלא רק עצירות טכניות. נסיעה של 8 שעות היא מאד מתישה. סביר בעינכם?
-
תודה על ההתייחסות
קודם כל כל ההערות רלוונטיות ואני לומד מכולם .
ה ”לסמן וי “ הוא לא “דת” קשיחה אצלנו ואנחנו פתוחים להארות ( ב “א” ).
הנקודה הקשיחה היחידה בינתיים היא הטיסה לוושינגטון ב- 27/7 ( הבטחנו למשפחה בסן פרנסיסקו שאצלם אנחנו נשהה כשבוע,לשחרר אותם בתאריך הזה).
החלוקה מכאן ועד לטיסה הביתה מניו יורק ב- 4/8 או 6/8 היא גמישה (אז המחירים הזולים ביותר לטיסה חזרה ) .
אז תכנון מסלול מחדש –
28 וחצי 29 וושינגטון
29 – הגעה לפילדלפיה נניח בשעה 6 אחה”צ. לא ישנים אצל המשפחה וכנראה שנקדיש להם ערב אצלם או במסעדה . לינה במלון
30 – ביקור בפילדלפיה ( חצי יום )
אחה”צ יציאה לכוון לנקסטר / הרשי ללינה באיזור ( כנראה בהרשי )
31 – הרשי , קורנינג, ניאגרה , לינה ליד המפלים ( עצה למלון או איזור כדאי
ללינה ? ) . כנראה שמגיעים בשעות הצהריים המוקדמות ואפשר יהיה להספיק דם ביקור במפלים .
בנוגע לנהיגה – אני ואשתי מתחלפים בנהיגה כל שעה בדיוק . השיטה לכאורה הפשוטה הזו מאפשרת נהיגה רצופה של שעות רבות ללא עייפות – מנסיון של שנים רבות.
חשוב להקפיד על ההחלפה כי תמיד התחושה המטופשת של הנהג היא שהוא יכול להמשיך עוד לנהוג ( ושמתם לב שאמרתי הנהג ולא הנהגת ) .
1/8 - יציאה לכוון ניו יורק עם עצירה בדרך – לינה במקום X
הקטע הזה עוד לא סגור
2/8 – נסיעה X – ניו יורק
3/8 – ניו יורק
4/8 – ניו יורק
5/8 – ניו יורק
6/8– בבוקר ( 11:00 ) טיסה לארץ
נשמח לביקורת גם על התכנון הזה
שמעון
-
לפי דעתי אתם ממש חייבים לרווח קצת את התכנון בין פילדלפיה לניאגרה.
זה לא רק מרחק נסיעה גדול, זה פשוט לא לראות כלום אם תישארו בתכנון הזה.
חילופי נהיגה זה מצוין, אבל הרעיון בטיול מן הסתם לא רק לנהוג בתורות.
לא הייתי בהרשי, אבל סביר שמדובר בזמן מסוים של ביקור, לא כולל ארוחה, שירותים, תדלוק הרכב ו”שאר ירקות”.
מוזיאון הזכוכית בקורנינג שבו כן הייתי הוא בילוי נפלא של כמה שעות, כולל הדגמות מעניינות על זכוכית וגם סדנאות לילדים.
לדעתי, לא תספיקו ביום אחד שכזה גם לראות את מפלי הניאגרה הנפלאים כמו שצריך אחרי שני אתרי הביקור לעיל.
ליפול ישר למיטה ולמחרת כבר לרוץ – אז ………..?
נכון שניו יורק נהדרת, אבל בתוך סד הזמנים שלכם לצערי תצטרכו להוריד ממנה יום כדי להרוויח את כל החוויות שלפניה כמו שצריך – או להוסיף יום בסוף לכלל התכנית, אם אתם עדיין גמישים.
מלונות בניאגרה –
באופן אישי אוהבת וממליצה יותר על הצד הקנדי, שיותר תוסס וחי. שם בחלוקה גסה יש את המלונות הקרובים לקו המים, שבהם חלק מן החדרים הם עם נוף למפלים וכמובן בתמחור עוד יותר יקר בהתאם. מלונות אחרים הם רחוקים יותר, בלי נוף למפלים, אך גם יקרים פחות וחלקם קרובים לקליפטון היל, רחוב הבילויים העיקרי בניאגרה הקנדית.
לא בדקתי מה קורה בצד האמריקאי.
המלצה – להתבונן באתרים המציעים מלונות, להתרשם מההיצע והתמחור ולהחליט לפי מה שמתאים לכם ולכיסיכם.
-
שאלה טכנית – האם המעבר לקנדה וחזרה לארה”ב הוא בעייתי ( בעיקר החזרה לארה”ב ) ?
-
לגבי מעבר הגבול
בגדול מעבר הגבול לא בעייתי. סביר מאד להניח שלא תצאו מהאוטו. זה מזכיר תור בכניסה לחניון, רק שבמקום שהשומר ישאל אם יש נשק הוא מבקש דרכונים ושואל אם יש פירות
.אנחנו חצינו את הגבול הלוך ושוב פעמיים ולא נרשמה שום תקרית מעניינת. סדר גודל של רבע שעה כל פעם.
הסדר:
עמדנו בתור של מכוניות (יש כמה נתיבים – במקרים שלנו התור היה מסדר גודל של 5 מכוניות לנתיב). כשמגיע תורנו הנהג מושיט את כל הדרכונים ופותח את החלון האחורי בצד הנהג (כדי שפקיד ההגירה יוכל לראות את הנוסעים מאחור). הוא שואל 2-3 שאלות וזהו. אצל הפקיד זה 3 דקות (למקומיים זה עוד פחות זמן). שאר הזמן היה התור.
אבל – יש מקרים חריגים. קודם כל אם זו הכניסה הראשונה לארה”ב (כלומר הטיסה הייתה לקנדה) שזה לא המקרה שלכם, וגם אם מסיבה כזו או אחרת אתם “מעוררים חשד” לבדיקה נוספת. זה גם יכול לקחת שעה
-
לגבי המסלול:
שקלתם טיסה לניאגרה? ומשם נסיעה (דרך האצבעות או כל מקום אחר) לוושינגטון, משם לפילדלפיה ומשם לניו יורק? כמובן רק אם המשפחה בפילדלפיה יכולה לא רק ביום ראשון.
זה יכול להוריד איזה 5 שעות נסיעה לפחות.
והאם וושינגטון חשובה לכם? לא יודע אם ואיפה כבר הייתם בארה”ב, ובאופן אישי אני מאד אוהב את וושינגטון. אבל יתכן שבמקרה המסויים הזה עדיף לוותר עליה. זה ישאיר יותר זמן לדרך, וגם אפשר יהיה לעבות את פילדלפיה ו/או את ניו יורק.
-
עד כמה אתם פתוחים לוותר על הניאגרה בטיול הזה? נדמה לי שאם תוותרו – תחסכו המון נסיעות ויהיה לכם טיול מאוד מהנה.
-
טיילנו בקיץ 2013 עם ילדים בוגרים,מצרפת את הסיכום .
וושינגטון נהדרת!
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3812971/srch-95#
שתהיה הכנה מהנה לטיול מקסים

סיגל