התייעצות לגבי יעד לטיול טבע ביוני 2018
-
שלום לכל חברי הפורום ,
הרבה זמן לא כתבתי כאן אבל מדי פעם אני מציץ בנושאים ועכשיו חזרתי כדי לקבל עצה מהמטיילים המנוסים

אנחנו זוג שמאוד אוהבים לעשות טיולי טבע , לישון בעיירות קטנות וללכת כל יום כ 8-10 ק”מ בטבע מוקפים בנופים יפים .
הטיול המתוכנן הוא בערך של שבועיים וחצי – שלושה שבועות בתחילת חודש יוני .
אנחנו מתכוונים לשכור רכב ולישון כמה לילות בכל עיירה ככה שנוכל לראות את כל האזור הקרוב מבלי לנסוע יותר מדי וכשנסיים שם נמשיך אל היעד הבא וכל האטרקציות שיש בסביבה שלו.
עשינו טיולי טבע ב – צפון אנגליה , ויילס ואוסטריה (זלצבורגלנד וטירול) ובכולם נהנינו מאוד .
ההתלבטות שלנו היא לגבי שלושה יעדים :
- צפון איטליה
- סקוטלנד
- צרפת
אני יודע בכל המדינות האלו יש הרבה אזורים שונים שאפשר בכיף לבלות שם שלושה שבועות אבל בגלל שאף פעם לא הייתי במדינות האלו אני רוצה לקבל עצה מאנשים שהיו שם ויכולים להמליץ לנו באיזו מדינה ובאיזה אזור הכי מומלץ לנו לטייל .
תודה מראש

-
היי conure
שלושת היעדים אטרקטיביים…
תקרא על אזור האלפים הצרפתיים (טיסות לזנבה בשויץ-איזיגט, ליון-טרנסביה),
בשנה שעברה היו כמה סיכומים מלהיבים בפורום משפחות.. ובבלוגים .
טיילנו באביב בצפון איטליה באזור האגמים, תוכלו לשלב עם אזור הדולומיטים
ובתכנון לטייל בסקוטלנד בקיץ (טסים למנצסטר עם איזיגט)
בהצלחה

-
שלום גם לך,
הנופים מדהימים בכל האזורים שציינת וכולם מתאימים לטיולי טבע.
המינוס של סקוטלנד-הmidges -ביוני עלולים להיות רבים והם מציקים…
סקוטלנד עלולה להיות גשומה גם (סטטיסטית) אבל כמובן שלמזג האוויר צריך מזל.
כשתבחרו-ממליצה לחפש באזור גם את המקומות שפחות מתויירים כאן בפורומים.
-
אני הייתי בודק לגבי נורבגיה.
להתחיל את הטיול בברגן ולסיים בטרומסו.
זה טיול הנופים האולטימטיבי
-
מסכים לגביי נורווגיה.
טבע מכדור אחר...
-
וכדי להקשות עוד יותר
שוויץ
הפירינאים בספרד צרפת
-
תודה רבה לכולם על העצות

קראתי קצת על סקוטלנד וכבר הייתי בטוח שזה ה-מקום אבל בגלל היתושים אני חושב שאני אוותר על זה ואטוס לשם בתקופה שהם לא מהווים בעיה כל כך גדולה.
האלפים הצרפתיים נשמעים מעניינים מאוד אבל הטיול הקודם שלנו היה לאוסטריה ואם אני צודק (תקנו אותי אם לא) הנופים אמורים להיות די דומים אז חשבתי שגם כאן אולי כדאי לטוס בהזדמנות אחרת כדי לקבל את הרעב לנופים ואטרקציות מהסוג הזה (הרים , הרבה דשא , מגלשות הרים , רכבלים וכ’ו ).
מישהו אמר לי לגבי שוויץ שהמחירים די יקרים והאנשים לא הכי חמים אבל אני אחפש קצת יותר מידע , יש אזור ספציפי שכדאי למקד את הטיול שם?
נורבגיה זאת מדינה שבחיים לא חשבתי עליה אבל לפי התיאורים שלכם זה יכול להיות טיול מהנה ביותר , אפשר לקבל קצת יותר פרטים לגבי הטופוגרפיה של האזור , אטרקציות , איך האנשים , מחירים וכ’ו ?
-
האלפים הצרפתים וגם האלפים השוויצרים דומים לאוסטרים, אבל יותר גבוהים ועצמתיים.
היתרון של צרפת שהמחירים הרבה יותר נמוכים.
אם פסלת את צרפת כי מחפשים משהו שונה, אז גם שוויץ לא תענה על הצורך שלכם בגיוון.
האנשים שאנחנו בשוויץ בכמה טיולים הוא נחמדים מאוד ולדעתי זה שיקול די משני בבחירת יעד טיול.
אני מתכנן עכשיו טיול לנורבגיה. יש עליה המון מידע. החיסרון היחיד הוא העלויות הגבוהות. בנורבגיה פחות מקובל טיול כוכב כמו שאתם מחפשים (וגם אני) אבל בהחלט אפשר לתכנן טיול כזה.
אפשרות נוספת ליעד עם נופים מיוחדים שמתאים לטיולי טבע זה אזור הדולומיטים באיטליה.
-
נורבגיה היא מדינה מדהימה ומרהיבה ביופיה. אנשים נחמדים, מנומסים ואדיבים, ביטחון אישי גבוה מאד. החיסרון היחיד-יוקר המחיה שהוא גבוה יחסית לאלפים הצרפתיים למשל, אבל שוויץ בהחלט מתחרה טובה (גם היא מאד יקרה).
האטרקציה העיקרית בנורבגיה היא הטבע ויש מסלולי הליכה מדהימים למפלים, קניונים, קרחונים ועוד. מתבלים בשייט במעבורות ונסיעה בכבישים יפהפיים. (לעיתים צרים ומפותלים).
-
שתי הצעות נוספות
צרפת אזור אלזאס
איסלנד
-
שוב תודה על כל העזרה ,
אני חושב שנורבגיה תהיה היעד של הטיול , ראיתי את התמונות שנראות מהממות וקראתי קצת מידע (כמובן שיש לי עוד דרך ארוכה עד שאני אדע בדיוק באילו עיירות ומסלולי הליכה כדאי לבקר) וכרגע זה נשמע כמו טיול מהסרטים….
כמה שאלות קטנות :
- הנהיגה שם היא כמו בארץ או בצד ההפוך כמו באנגליה למשל?
- בטיול של שבועיים וחצי – שלושה שבועות הייתם ממליצים להתמקד באזור אחד של נורבגיה (צפון / מרכז / דרום ) ואם כן איזה אזור הכי יפה לדעתכם מבחינת הליכות בטבע , עיירות יפות (שאפשר ליהנות גם מארוחת ערב טובה ) , אטרקציות וכ’ו ?
- איזו שפה הם מדברים שם? אנחנו דוברי אנגלית , צרפתית וגרמנית (אני רק אנגלית
) . אפשר להסתדר שם לבד כמו שמסתדרים במדינות אירופאיות אחרות כמו אנגליה , גרמניה , אוסטריה ? או שזה יותר מסובך - כל מידע שתוכלו לנדב לי על החוויה שלכם בנורבגיה יתקבל בברכה
תודה גדולה לכל העוזרים והעוזרות

-
מנסה לענות
- הנהיגה שם היא כמו בארץ או בצד ההפוך כמו באנגליה למשל? הנהיגה בצד ימין, כמו בארץ. תרבות הנהיגה מפותחת. נהגים אדיבים ומתחשבים
- בטיול של שבועיים וחצי – שלושה שבועות הייתם ממליצים להתמקד באזור אחד של נורבגיה (צפון / מרכז / דרום ) ואם כן איזה אזור הכי יפה לדעתכם מבחינת הליכות בטבע , עיירות יפות (שאפשר ליהנות גם מארוחת ערב טובה ) , אטרקציות וכ’ו ? אישית, מעדיפה להתמקד באזור אחר. לדעתי בטיול ראשון עדיף להתמקד במרכז וארץ הפיורדים, אבל גם הצפון מהמם. יש כאלו שעושים טיול מברגן עד הצפון. זו אפשרות גם.
- איזו שפה הם מדברים שם? אנחנו דוברי אנגלית , צרפתית וגרמנית (אני רק אנגלית
) . אפשר להסתדר שם לבד כמו שמסתדרים במדינות אירופאיות אחרות כמו אנגליה , גרמניה , אוסטריה ? או שזה יותר מסובך . בנורבגיה מדברים נורבגית, אבל כולם כמעט מיודעים אנגלית. לא נתקלנו בבעיה. - כל מידע שתוכלו לנדב לי על החוויה שלכם בנורבגיה יתקבל בברכה ממליצה מאד על אתר התיירות של נורבגיה ועל האתר של דוידי קליר, המביא מידע מפורט ומועיל.
-
יש איזה דיון שכזה שתוהה מה המדינות היפות/מרשימות ביותר באירופה.
אני חושב שלרוב הדעה נוטה עבור שוויץ ונורבגיה כשתיים הבולטות ביותר.
שווייץ קלה משמעותית יותר לטיול. המדינה קטנה בהרבה, ובצורה כזו שמרחקי הנסיעה בה קצרים הרבה יותר.
ומצד שני – דווקא בגלל שיש לכם זמן (לא בטוח שיהיה כך גם בשלב מאוחר יותר של החיים) – נראה שנורבגיה היא יעד מצויין עבורכם.
-
תודה על התשובות והלינקים , עכשיו נשאר לי לקרוא חומר על האזור ולראות שזה באמת מתאים לסוג הטיול שלנו (ולתקציב) , אעדכן בהמשך

-
בוקר טוב... סליחה. על ההתערבות בשרשור אבל גם אני רוצה סקוטלנד אמצע יוני בערך (אין עדיין כרטיסים) ונירית - הדאגת אותי עם יתושי ה midjet או איך שקוראים להם. כיצד ניתן להתגונן ? או לחילופין מתי אין כאלה ?
תודה רבה גלית
-
אנחנו היינו בספטמבר לפני די הרבה שנים ולא נתקלנו ביתושים או יבחושים.
בקיץ יש, ולא ניתן לחזו בדיוק איפה אם כי במערב כנרה סטטיסטית יותר.
חברים שהיו באי סקאי בקיץ “פגשו” רבים.
כמובן שניתן לטייל אבל צריך “לתאם ציפיות.
מצרפת שני אתרים עם הרבה מידע (באנגלית)
וממליצה מאד להיעזר מעבר לסיכומים כאן באתר גם באתר התיירות של סקוטלנד.
-
נירית תודה רבה למדתי הרבה על היתושים . למשל אם אתה בתנועה הם לא יתקפו אותך. חום ואור חזק לא אהובים עליהם... וכאשר יש רוחות הם לא תוקפים... קיצר נקווה לשמש רוח ולהיות בתנועה....או לטייל מחוץ לעונת הקיץ... תודה רבה