3 שבועת בפרו- התייעצות במסלול
-
ב”ה נוסעים באוגסט2018 עם בתנו בת 17. אשמך לקבל משוב על המסלול: (אנחנו שומרי שבת)
נוחתים ערב 30.7 בצ’ימליו
31.7 tucume, batan grande
1.8 royal tombs museum, bruning museum, sican museum bus to trujillo
trujillo, overnight bus to lima 2.8
3.9 lima
4.8 (שבת) lima
5.8 fly to arequipa
6.8 early bus to colca canyon. do short trek
7.8 . chivay see condors bus to puno
8.8 floating islands
9.8 bus to cuzco
10.8 cuzco-SV tour
11.8 shabbat
12.8-17.8 6d/5n manu jungle tour
18.8 shabbat
19.8-20.8 2d/1n short inca trail
21.8 macchu piccho or
22.8 moray, maras, chinchero. fly out
-
סך הכל התכנית נראית בסדר, קצת עמוסה אבל יש את השבתות למנוחה.
אם אתם חובבי ארכיאולוגיה, כפי שניראה מהיומיים הראשונים באזר צ’קלאיו, ובעצם גם אם לא, אל תחמיצו ביקורים בפירמידת הירח של המוצ’ה והמוזיאון הצמוד לה ליד טרוחיו, ובשני מוזיאונים בלימה – המוזיאון הלאומי לאנתרופולוגיה, ארכיאולוגיה והיסטוריה, ומוזיאון לארקו.
אתרים ארכאולוגיים מעניינים נוספים בחוף הצפוני שכדאי אולי לנסות “לדחוף” איכשהו את חלקם לתכנית – לה ברוחה וצ’אן צ’אן ליד טרוחיו, Cerro Sechin ליד Casma, ו Caral ליד Barnaka (שני האחרונים בדרך מטרוחיו ללימה).
אם אתם לא חובבי ארכאולוגיה במיוחד, ובעצם גם אם כן, הייתי מדלל את היומיים הראשונים, ומסתפק במוזיאון אחד או שניים (רויאל טומבס – חובה! ואולי סיקאן), ובאתר פירמידות אחד.
אני הייתי מעדיף לעשות שבת בטרוחיו או בארקיפה ולא בלימה – שלא מצאתי כנעימה במיוחד, אבל לא יודע לסדר את זה עם התכנית שלכם.
-
כדאי לטייל בצ’יקליו ובטרוחיו עם סיורים מודרכים דרך סוכנויות טיול מקומיות .
מטיילים עם מדריך שמסביר בספרדית ואנגלית . המדריכים טובים וההסברים מצויינים . בסיורים האלה נכנסים גם למוזאונים , והמדריך מסביר גם בתוך המוזאונים . ללא הסברים לא מבינים כל כך מה רואים .
הסיור בצ’יקליו באתר של LORD OF SIPAN (או מה שכתבת ביום הראשון) עולה כ- 40 סול והסיור בטרוחיו עולה 30 סול . בנוסף משלמים על הכניסה למוזאונים 10-15 סול בכל מוזאון . בסיורים תספיקו הרבה יותר אתרים מאשר אם תסתובבו לבד . מאוד מעניינים האתרים האלה , ולא כדאי לוותר עליהם .
אתם מגיעים ללימה באוטובוס לילה . ז”א שתגיעו בערך ב- 6 בבוקר . כדאי מאוד להתמקם במלון , ולצאת לסיור החינמי שיוצא ב- 10 בבוקר מהכיכר שממש מול המקדונלד בשכונת מירה-פלורס . ישנים באוטובוס, כך שאין בעיה לטייל למחרת .
בלימה נוסעים בסיור , לכן לא תוכלו להצטרף לסיור ביום שבת .
בקוסקו רק הולכים ברגל, לכן תוכלו להצטרף לסיור החינמי ביום שבת .
בארקיפה את כותבת “אוטובוס מוקדם לקולקה קניון” . יש סיורים שיוצאים ב- 3 בבוקר לקולקה קניון ועושים טיול באזור , מפני שהקונדורים עפים בדר”כ עד 9 בבוקר בלבד .
ב- 9.8 את כותבת נסיעה מפונו לקוסקו . האוטובוסים האלה הם אוטובוסים שנוסעים בלילה . ז”א שיש לכם יום “פנוי” . אתם יכולים לטייל בעיר פונו, או לקחת את השייט של היומיים על אגם טיטיקאקה . או לסוע באוטובוס בלילה בין 8 ל- 9 לאוגוסט לקוסקו , ואז יהיה לכם יום נוסף בקוסקו .
עד כמה שאני יודע , הטיולים של ה- 2d/1n למאצ’ו-פיצ’ו אלה הטיולים שנקראים ג’ונגל טרק . שנוסעים קצת באופניים, קצת הולכים וגם עושים את האומגות ביומיים האלה . לא שמעתי על טרק קצר של יומיים למאצ’ו-פיצ’ו .
(בכל העולם לאומגות קוראים ZIP LINE . רק בישראל קראים לזה אומגות) .
האומגות שם ממש נחמד . יש 5 קוים של אומגות . זה עולה 100 סול (בנוסף לתשלום על טיול הג’ונגל טרק) .