17 יום - איטליה ואוסטריה או רק איטליה ?
-
היי לכולם,
סגרנו 17 יום לספטמבר 2018 – טיסות הלוך וחזור למילאנו.
אנחנו זוג + 3 ילדים בגילאי 10-13.
מתלבטים האם להעביר את כל ה-17 יום באיטליה (יש המון מה לעשות), או 10 ימים באיטליה + 7 באוסטריה.
אודה להמלצות וטיפים.
תודה רבה,
רון
-
שתי התכניות טובות !
-
המשך לשאלה –
להלן המסלול שתכננתי. כדי לעזור לי לקבל החלטה, אשמח לשמוע דעות על התכנון ועל כמה הוא ישים ומתאים למשפחה:
נחיתה במילאנו , יום בקומו, יום במילאנו, 5 ימים באזור גארדה כולל כל האטרקציות לילדים, נסיעה לאינסברוק דרך הדולומיטים עם טיול קטן בדולומיטים, 6 ימים באינסברוק עם אטרקציות שונות לילדים, חזרה לורונה, נסיעה ברכבת לונציה ליום אחד וחזרה לאזור מילאנו לטיסה הביתה.
דעתכם ?
-
לדעתי, אם כבר נוחתים במילנו עדיף לטייל באיטליה. רוצים הרים ? גם לדולומיטים יש הרבה מה להציע ולא חייבים להגיע לטירול/אוסטריה. חבל לחלוף ביום בדולומיטים המדהימים.
-
יש המון אפשרויות באזור. אם לא טיילתם באוסטריה אז אפשר בהחלט לשלב אותה בטיול לא קצר כמו שלכם. גם אני חושב שאין יתרון לאלפים של אוסטריה על איטליה, אבל מבין את הרצון בגיוון.
אני מניח שכשכותבים אנסברוק הכוונה לאזור טירול, ושאתם לא מתכננים להתמקם בעיר עצמה שישה ימים.
יש לכם כמה נסיעות ארוכות אבל אפשרויות כי אתם לא נוסעים עם ילדים קטנים במיוחד.
בימים של הנסיעה הארוכה לאוסטריה לא הייתי מנסה לשלב את הדולומיטים.
הם לא נמצאים ממש על האוטוסטרדה.
הערה כללית לתכנון: השארתם את האלפים לסוף הטיול. הרבה אטרקציות נסגרות במהלך ספטמבר באזור. כדאי להתחיל באלפים ולבדוק בדיוק מה פתוח ומתי.
-
היי
אפשר לתכנן טיול מעולה באיטליה ואת אוסטריה להשאיר לפעם הבאה.
אפשר להתחיל בכחמישה ימים באגמים המערביים (קומו, מאג’ורה ואורטה) כולל קפיצה של יום לשוויץ.
להמשיך לדולומיטים לעוד כחמישה ימים להתמקם באיזור המזרחי, משם אפשר לרדת דרך וונציה, לעשות יום בוונציה.
לאחר מכן נשארים כחמישה ימים ואותם אפשר לעשות בסביבות אגם גארדה.
ומגארדה נסיעה קצרה חזרה למילאנו לטיסה חזרה.
-
רק איטליה.
בשביל מה להרחיק נדוד? בעיקר עם ילדים שווה להפחית נסיעות.
יש את איזור האגמים למספר ימים, קומו מגורה וקפיצה ללוגאנו.
עמק אאוסטה- האלפים האיטלקיים.
גארדה והסביבה.
בדולומיטים עצמם אפשר לבלות שבועיים…
-
הייתי מתמקדת רק באיטליה
והיות ומדובר על ספטמבר-משמעותי מאד אם מדובר על החצי הראשון או השני של החודש.
בכל מקרה נקודת המוצא היא שהדולמיטים הולכים ו”נסגרים” מבחינת הרכבלים במחצית השנייה -ולכן הייתי מתחילה שם את הטיול ואז מדרימה לאגמים בשני פיצולי לינה לפחות.
נכון ש17 יום נראה המון על הנייר, בפועל--- יופי של תקופת זמן באמת לטייל בצפון איטליה( ואוסטריה, תחכה לטיול נפרד-מגיע לה).
-
תודה רבה לכל העונים.
הטיול מתוכנן מה-07.09 ועד ל-24.09.
בחרנו להתחיל דווקא בגרדה כדי שהילדים יצליחו להספיק כמה שיותר מהאטרקציות בימים יפים. בדקתי וסטטיסטית, החצי הראשון של ספטמבר הרבה פחות גשום מהחצי השני באזורים הללו.
לגבי הטיולים עצמם – אני ואשתי כבר היינו ברוב האתרים שהזכרתי בטיול.
את הטיול הזה אנחנו מקדישים בעיקר לילדים. זאת הסיבה שאת עיקר הדגש בטיול אני שם על האטרקציות שיעניינו אותם בעיקר.
הסיבה לכך שחשבתי על אוסטריה – גם קצת גיוון וגם בגלל העלויות שקראתי בפורומים השונים פה שהפערים הם 30% לטובת אוסטריה. כך חשבתי שנוכל להרשות לעצמנו להתפנק קצת יותר מבחינת אטרקציות ומסעדות.
בנוגע לנסיעות – אני באופן אישי אוהב מאוד לנהוג.
גם לילדים בסה”כ זו חוויה מה גם שאני מנסה להשיג רכב גדול ככל האפשר כך שיהיה להם מרווח ונוח. אנחנו גם ננסה לעשות עצירות רבות ככל האפשר ומרווחים גדולים בין נסיעה ארוכה אחת לשנייה.
יחד עם זאת, לאור תמימות הדעים פה בפורום – אחשב מסלול מחדש.
תודה רבה לכולכם
-
בדרך כלל, “תפסת מרובה לא תפסת” – אבל האמת היא שדרום אוסטריה/טירול וצפון איטליה זה למעשה אזור טיול אחד, גם אם יש גבול מדיני שחוצה את ההרים.
לא הייתי מתחשב דווקא בגבול המדיני (מה עוד שהדרך מאיטליה לאוסטריה מאוד יפה), אלא בוחר מספר עוגנים ומתמקד בהם. גם אם המרחק בין עוגן לעוגן קצת ארוך (עוד כמה שעות נהיגה לא ישנו את התמונה הכללית כשיש 17 ימים), או דורש מעבר בין מדינות.
אם עוד לא הייתם באוסטריה, לדעתי כדאי.
מה שכן, הייתי משקיע בדולומיטים יותר זמן. לטעמי הם עולים על דרום אוסטריה/טירול (שאכן זולה יותר).
-
שוב
מציעה לעשות את ההרים (ולא משנה אם באוסטריה או בדולמיטים) קודם
כי מזג האוויר מתקרר (לא נורא)
ורכבלים ואתרים נסגרים.
באזור גארדה החמים יותר-פחות קריטי .
מעבר לכך הפעילות באגם גארדה לחלק ניכר מהילדים מהווה “שיא” של הטיול ויותר נכון ל”סיים” את הטיול בשיא, ולא להתחיל את הטיול בשיא ולנסות להעפיל לשיאים יותר מרגשים לאחר מכן.