שנחאי, ההר הצהוב והאזור
-
שלום לכולם,
בעבר טיילנו קצת יותר מחודש בסין, אך מפאת גודל המדינה לא הגענו לשנחאי וההר הצהוב (ולהרבה מקומות אחרים מן הסתם) ועכשיו רוצים להשלים.
בעלי טייל בשנגחאי בטיול נפרד אך ישמח מאוד לבקר בה שנית.
אשמח להמלצה ליעדים באזור שנחאי וההר הצהוב בטיול של כ-12 יום.
אני חשבתי על 2 לילות לינה בהר הצהוב אבל מעבר לכך לא התקדמתי.
הטיול מתוכנן לאמצע-סוף אפריל.
תודה מראש לכל העונים,
-
שנחאי
סוג’ו
חואנ ג’ואו (Hangzhou)
עיירות המים
בהר הצהוב עצמו מעבר ללילות על ההר שווה להשאר עוד יום לבקר בכפרים חונגצון ושידי.
אני לא מציעה חלוקת ימים כי זה מאד תלוי במה שאתם אוהבים. תקראי על המקומות ותחליטי (אני למשל הייתי שבוע שלם בשנחאי בטיול של חודש, אבל הרבה מטיילים בסין מקדישים לה הרבה פחות).
-
מצטרף להמלצות של ענת,
לגבי ההר הצהוב אפשר להתמקם בטונשי או בשמה האחר HUANGSHAN כבסיס לטיול להר הצהוב ולכפרים HUNG CHUN + XIDI – לא לוותר על הכפרים, כל האישור מאוד יפה ושונה. גם המדרחוב 0 OLD STREET של טונשי נחמד מאוד וטעים מאוד.
HANGZHOU – עיר מאוד מערבית אבל עם ג’ונגל ומנזר ואגם ועוד הרבה דברים לראות וגם להתפנק באוכל טוב ותנאים.
סוז’ו – נחמד לראות איזה גן או 2 ואת 2 הרחובות העתיקים – השאר די תעשייתי
עיירת מים – אנחנו היינו ב – XITANG אבל לא חסר, יש הרבה לבחור ביניהן והן בהחלט מרשימות
-
תודה, מתחילה לתכנן..
-
עיר מים אחרת היא Zhouzhuang. למרות היותה תיירותית לחלוטין ומשוחזרת יש בה את מוזיאון 'קשירת כף הרגל' המרתק בפני עצמו ושווה הגעה.
מכיל צילומים אוטנטיים ומוצגים מעניינים.
לגבי ההר הצהוב - יש חשיבות למזג אויר טוב ולתקופות בה אין חופשים וחגים. בשני המקרים הסיור בהר הופך לעיסת אדם ולסיוט מתמשך.
-
תודה לכל העונים.
עוד שאלה לגבי ההתנהלות עם הציוד.
אני מבינה שהעליה להר הצהוב צריכה להיות עם מינימום ציוד ואת שאר הציוד משאירים באכסנייה.
מה לגבי הכפרים העתיקים (שידי והונצאן) הנמצאים בדרך בין טונשי להר הצהוב. לכאורה אפשר לשלב את הטיול בהם בדרך. מה עושים עם התיק?
כנ”ל לגבי ביקור בעיירות המים.
-
את התיקים אפשר להשאיר באכסניה אם מדובר במספר ימים (באכסניות מסוימות אפשר גם שבוע שלם, תלוי במקום).
מציע לשלוח מייל לאכסניה/ות ולשאול לגבי שמירת חפצים בעד תשלום סמלי.
מוסיף המלצה לביקור ב – east huangshan, עיירה קטנה וכפר סמוך שגם בהם יש אכסניה קרובה להר (20 דקות נסיעה).
-
הם לא באמת בדרך, זה יותר כמו משולש כזה – טונשי, טנגקו (שממנה עולים להר) והכפרים. יש תחב”צ בין טנגקו לכפרים (למיטב זכרוני דרך עיר המחוז של הכפרים, נדמה לי ששמה YIXIAN), אבל בתדירות נמוכה יותר. לפחות זה מה שמצאתי כשביררתי את הנושא לפני הנסיעה שלי, שהיתה לפני יותר משנה.
בגדול יש לך 2 אופציות – לקחת להר עוד חולצה להחלפה, ובאמת להמשיך מההר לכפרים. גם אם זה יוסיף עוד לילה, זה לא מצריך הרבה יותר ציוד. עדיין תשאירי את עיקר הציוד בטונשי.
אופציה אחרת היא לחזור לטונשי ולהגיע לכפרים למחרת. זה מה שאנחנו עשינו, אבל אני לקחתי נהג פרטי. בתחב”צ יהיה קשה להגיע לכל הכפרים ביום אחד, אבל האמת שזה היה קצת מיותר בעיני. היינו בהתחלה בכפר הקטן שבמרחק הליכה מחונגצון (נקרא Tachuan), והלכנו ברגל לחונגצון. חונגצון היתה החלק המרשים של היום. שידי היתה די משעממת בעינינו. בדיעבד אם הייתי יודעת את זה הייתי מסתפקת בחונגצון ואז יכולתי לעשות את זה ביום אחד בתחב”צ.
-
תודה. נראה לי שנקח את הירידה המערבית מההר ובאותו יום נמשיך ללינה בחוצאן Hongcun. למחרת נמשיך לXidi ומשם ללינה בטונשי Tunxi. צריכה עוד לבדוק את התחבורה.
לגבי עיירות המים אני מתלבטת אם לבקר בהם בדרך מטונשי לשנחאי או להגיע לשנחאי ומשם לצאת לטיול יומי (או שצריך יומיים..).
איזה עיירות מים מומלצות שאפשר להגיע אליהם בלי להסתבך יותר מידי?