אישגל - כמה שאלות ליודעי דבר
-
בכל שנות הגלישה שלי לא יצא לי לעשות זאת באישגל (מרכין ראש בבושה), ואני מתכוון לתקן את הנעשה. רציתי לבקש כמה פרטים לגבי אוריינטציה באתר:
- האם ההגעה המומלצת היא ברכב שכור? חנייה היא בעייה?
- האם הגעה בתחבורה ציבורית היא מעשית ונוחה?
- האם יש מלון שאסור להחמיץ? איפה מומלץ להתאחסן – בכפר עצמו? באיזורים מחוץ לכפר?
תודה!
-
אין לך מה להתבייש..
לטעמי, אישגיל הינו האתר הכי אובררייטד בעולם.
הייתי, ומבחינתי מדובר באתר סביר ולא יותר מכך,בטח לא מצדיק את רמת המחירים הגבוהה או את ההייפ סביבו.
זילרטל טוב בהרבה מכל הבחינות.
-
האתר גדול ומגוון, בכל מקרה שווה ביקור. כל שאר תלוי בתקציב והעדפה. מלא מלונות טובים ויקרים באישגל צמודים למעליות, מסעדות וברים, אפרה סקי משובך. מסביב בכפרים ( SEE , KAPPLE ...) צימרים זולים, נחמדים ושקתים… רכב תמיד נוח יותר מסקי בס אך לא חובה… אם כבר היית באוסטריה במקומות מפורסמים אחרים?
-
אני מגיע לשם ב 24/2 . אכן אישגל יקרה ...לא נורא
אבל המחיר דומה לאתרים הצרפתיים המובילים
כל הסט אפ ללא ציוד עולה לי בערך 1350 יורו. אבל מלון ב KAPLL
זה לדעתי לא סכום גבוה. כולל HB . סביר לגמרי לאתרים מובילים.אפילו מחיר נוח יחסית ל HIGH SEASON
לגבי תחבורה. אני מתכוון להגיע ברכב כי אנחנו 8 . אז זה נוח וכדאי.
אבל ב 31/12 אני בסן אנטון …. סובל מה לעשות….
מגיע ברכבת מציריך. יש קו של UBB שיוצא כל כמה שעות מהבנהוף של ציריך.
הרכבת הזו עוצרת בסן אנטון 2.20 שעות. אבל לא מגיע לאישגל.
אבל זה די קרוב . נדמה לי 15-20 קמ בין סן אנטון לאישגל. לא משהו בעייתי.
כרטיסים ישירות באתר. המחיר להלוך חזור כ 100 SF שזה כמו $ בדיוק.
שכירת רכב יצא יקר מאד, לא ברור לי למה. אם אתם שניים, סע ברכבת.
בכלל, התחבורה במשולש הזה שוויץ אוסטריה ,גרמניה , נוחה מאד. לא תהייה לך שום בעיה.
-
הרכבת לסן אנטון ממשיכה לעיירה בשם Landeck. משם יש אוטובוס לאישגל. נסיעה של שעה בערך.
-
האוטובוס עוצר גם ב-Kappel
-
תמיד הגענו עם רכב שכור. גם למלון וגם לאתר אז אני לא יכול לחוות דיעה לגבי תחבורה ציבורית. באתר אין בעיה. יש חניונים גדולים ומסודרים מעבר לכביש הראשי , הליכה של כמה דקות ואתה מול הרכבל. רק שים לב, לא לטעות ולרדת למקום ממנו עלית [כי יש בתכל’ס שני רכבלים גדולים ומקבילים זה לזה ].
מחוץ לכפר הלינה קצת יותר זולה כך שאם אתה עם רכב אתה יכול קצת להתרחק ולחסוך כסף. אם אתה לא בענייני “חיי לילה” אז לא בטוח שאתה ממש חייב ללון בעיירה עצמה, כי היא יקרה יותר [וגם תמיד אפשר לצאת בערב אם רוצים]. בתוך העיירה עצמה החנייה ככה ככה אז כדאי לוודא עם המלון שיש לו חנייה לאורחים. גם אני כמו ההרמינטור מעדיף את עמק הצילר. אבל לא תסבול באישגיל. כדאי להצטייד במת מסלולים כי בגלל העומס וריבוי המסלולים []חלקם מקבילים זה לזה ואז נפרדים]., בעיקר במרכז, נורא קל ללכת לאיבוד עניין שיכול להיות קריטי לקראת סוף היום. בעיקר בביקור הראשון. אם אתה יורד במסלול 80 לסמנאון אל תשכח לתפוס תנופה לקראת הסוף כי המסלול נעשה שטוח. ואל תגלוש מהעיירה לתחנת האכבל חזרה. זה גיהינום- חפש את הוטובוס שמוביל לשם.
-
אני דווקא לא מחובבי הצילרטל. אישגל אתר יקר יחסית לאוסטריה. חלק מזה בגלל קהל הלקוחות (רוב של גרמנים ואוסטרים בגילאי 50+ ורוב בתי המלון בהתאם) וחלק מזה בגלל שזהו אתר המקבל כמויות שלג יפות (כמובן, הסטטיסטיקה יכולה לאכזב בתאריך מסויים). לדעתי מערכת הרכבלים מתוכננת טוב מאוד ומאוד קל להתמצא גם ללא מפה. יש גם פינוקים קטנים כמו מדרגות נעות לשירותים בקומה התחתונה…
צריך להזהר עם המרחקים כשמזמינים בית מלון. על המפה זה יכול להראות צמוד אבל בפועל בעליה תלולה (בניגוד לעיירות השטוחות בצילרטל, למשל). רכב ולינה בקפל או גלטור זה סידור טוב לדעתי. מה גם שהאתר של גלטור לדעתי שווה יום (לפחות, ואם יש הרבה שלג או ראות לקויה אפילו יותר מיום).
אישית לא התלהבתי מחיי הלילה. לא אהבתי את הרקדניות המתפשטות ואני מעדיף לקום בבוקר מוקדם וצלול (להשתכר אני יכול גם בארץ).
לשים לב שהמעלית הראשית (סילברטה) עמוסה בשעות מסויימות. לדעתי בשעות הלחץ עדיפה מעלית הפימבה, לפחות כשאנחנו היינו שם
-
אנחנו גולשים באישגל די הרבה, ומאד אוהבים את האתר.
זה נכון שהעיירה קצת “פלצנית”, אבל אפשר להגיד את זה על לא מעט עיירות סקי באוסטריה.
האתר גבוה (המעלית הראשונה לוקחת אותך לכמעט 2,400 מטר, ומשם מתחילים לעלות הלאה לכיוון 2,900), המסלולים מגוונים ומתוחזקים היטב, המעליות מעולות ובנויות ככה שאין כמעט תורים בשום מצב. גולשים ברמה גבוהה, ימצאו כמות שחורים ואדומים מכובדת, אבל גם חובבי הרגוע לא יצאו מקופחים.
אנחנו תמיד באים עם רכב, מה שמאפשר גמישות מירבית הן מבחינת הלינה, והן מבחינת העלייה לאתר. החניה ליד המעליות השונות הנה חופשית, נגישה ובשפע.
לינה בעיירות הסמוכות לא יקרה, לרוב, בהשוואה למקומות אחרים באוסטריה. אנחנו נוהגים לקחת דירה בעיירות הסמוכות, לרוב ב Mathon. חמש דקות בבוקר, ואנחנו על הסילברטה.
ציינו פה לפני, בצדק, שבסילברטה (אנחנו עולים לרוב ממנה) יכול להיות תור ארוך, עד 20 דקות, אם מגיעים סביב שעה 9:00 וצפונה (בטח עד סביב 10:00). אנחנו לרוב ב 8:30 שם, ככה שהכניסה מהירה וזורמת.
מבחינת חיי לילה, אני מכיר שני מקומות של התקרחנות רצינית שם, אבל מבחינתנו זה היה להציץ וללכת….

לסיכום, אישגל אחלה אתר. יש אתרי גלישה זולים יותר ועם מסלולי גלישה טובים יותר (כשיש שלג טוב), אבל שילוב מוצלח בין כל הפרמטרים כמו שיש באישגל, מבטיח חופשה מהנה.
ד.