לונדון - אולפני וורנר ( בעקבות הארי פוטר)
-
אנו ( זוג + 2 בני 15, 18 )מתכוונים ביולי לנסוע ללונדון ( 3 ימים נטו + חצי יום הגעה וחצי יום עזיבה) . ובמסגרת זו יום אחד לנסוע לאולפנים .
הכוונה הבסיסית היא לשכור רכב לצורך הנסיעה ולבקר בעוד מקומות באותו היום .
( אני יודע שיש הסעות וכרטיסים משולבים, שהנסיע היא בערך שעה מלונדון , וההנחה היא של ביקור של 3 שעות באולפנים )
יש למישהו רעיונות / הצעות למסלול או אתרי ביקור שיכולים להשתלב ביום כזה
( יום טיול מחוץ ללונדון ) ?
-
מבחינה מעשית האולפנים הם בתוך לונדון. כלומר מוניציפלית זו עיר אחרת, ואפילו יש איזה קטע קטן של שטח לא בנוי שמפריד בינהן, אבל זה בערך כמו להגיד שראשון לציון זה לא חלק מגוש דן בגל שיש את דיונת החול של חולון שמפרידה בינהן ושזו עיריה אחרת..
וכן – אין בעיה לנסוע בתחבורה ציבורית לאולפני הארי פוטר
אנחנו בילינו במקום 4 וחצי שעות. מסיפורים פה בפורום – אנחנו ממש לא חריגים ויש מי שבילה יותר
לגבי לשכור רכב – הבעיה היא הצד של לונדון. תלוי איפה ישנים בלונדון אבל במרכז העיר צריך לשלם אגרת גודש. יש פקקים רציניים, וכל זה כמובן כשנוהגים בצד הלא נכון של הכביש.
עוד בעיה עם לשכור רכב זה בזבוז הזמן הרלוונטי. להגיע לתחנת ההשכרה, תהליך ההשכרה עצמו (אם אתם לא לקוחות זהב עסקיים זה אף פעם לא נגמר ה-5 דקות). היציאה מהחניון וכו’. ובחזור – תהליך ההחזרה, המרדף אחרי תחנת דלק, ושעת סגירת התחנה.
אם מאד חשוב לכם רכב – אז אפשר גם לצאת מממרכז העיר ברכבת ולשכור רכב משולי העיר.
באופן אישי אנחנו עשינו כמה ימי טיול בוינזדור עם רכב. ביום האחרון נסענו להארי פוטר, משם למוזיאון חיל האויר הסמוך, משם לקנות אוכל כשר באיזור גולדרס גרין. ואז נסענו לEdgware ששם יש תחנת השכרה של יורופקאר. ומשם לקחנו מונית למלון בעיר. העדפתי את זה (לשלם על מונית) כדי להמנע מהצורך לנהוג בעיר ואני חושב שזו הייתה החלטה חכמה. אבל אם רוצים קרוב מאד לתחנת ההשכרה יש גם תחנה של רכבת תחתית שמגיע למרכז לונדון
-
החלטה נכונה בעיני לנסוע בצורה עצמאית.. בהרכב משפחתי זה חוסך המון כסף (לאטרקציה לא זולה מראש..)
כמובן – לא לשכוח להזמין כרטיסים מראש – לפחות חודש ורצוי גם הרבה יותר (אתם בשיא עונת התיירות).
עכשיו לגבי זמן ביקור – יש משפחות שנהנו שם כל כך – עד שהיו בעצם כמעט יום שלם (כולל נסיעות). כדאי לבדוק לעומק (בעיקר בפורום משפחות) – כמה זמן נטו אנשים בילו במתחם ולשים לב כמה “חובבי” הארי פוטר הם היו (זה ישפיעו על המשך).
אל תשכח שפרוצדורת שכירת הרכב והחזרתו אף היא לוקחת זמן.. הגעה לחברת ההשכרה, חתימות, התסגלות לרכב ואותו דבר גם בחזור. נשמע לי מאוד לא סביר לשכור רכב בשביל יום טיול אחד שכפי שאמרתי – במרביתו תהיו באולפנים. אני במקומכם לא הייתי עושה את זה !
אם אתם נוסעים בתחבורה ציבורית (רכבת + שאטל) ולא תלויים בהסעה כלשהיא – הרי שאתם אדונים לעצמיכם. סיימו כשתרצו וחזרו ללונדון – יש שם עוד המון דברים כיפים שאפשר לעשות.
ואם אתם ממש משתוקקים לנסוע לטיול מחוץ ללונדון (ולא סיפקתם מספיק מידע אודות כמה זמן וכו’..) – זה אפשרי אבל בוודאי שלא ליום אחד. יש המון מקומות שווים בקרבת ללונדון
-
אנחנו ביקרנו גם במוזיאון חיל האוויר RAFהמוזיאון והאולפנים מילאו לנו את היום, לא היה מעשי להוסיף עוד משהו