טיול לבוקרשט בפברואר תחבורה ותקשורת
-
שלום לכולם,
בפברואר אני טס לבוקרשט לחמישה ימים, אני מחפש מידע לגבי תחבורה ציבורית ברומניה.
המידע שיש הנו ברומנית ואיני יודע את השפה. ברצוני לדעת האם יש שם אופציה של חופשי שבועי / חופשי יומי?
האם זה כולל את הקווים משדה התעופה כגון 783?
יש את האתר הזה http://www.ratb.ro/v_bus_expres.php אבל כולו ברומנית ולא מובן כלום.
יש את האתר הלא יוצלח הזה http://www.transporturban.ro/en/bucuresti/ שלא מובן איך להכניס אליו נתונים, והדרך משדה התעופה למרכז העיר לפיו הנה 5 ימים.
מישהו היה ויודע להסביר בפירוט יתר, על המחירים של הכרטיסים מהיכן מוציאים? ומה כולל הכרטיס, הבנתי רק שחופשי חודשי של אוטובוס לא כולל מטרו, וכל מיני דברים מיוחדים נוספים בעיר הזו, דבר נוסף זה היכן בשדה התעופה יש עמדה של וודפון, שכן במדינה הזו ללא אינטרנט קצת בעייתי להבנתי להסתובב. ולא לא רוצה לשמוע על נהגי מוניות שם, אחרי מעקב של דקה בפורומים אני מבין שזה תוכנית חסכון נסיעה במונית
-
שלום שגיא !
- אתחיל מהסוף, גם התיירים הרומנים באותה דעה כמו שלך לגבי נהגי המוניות בארצנו .
- שנית, למרות שמחירי המוניות בבוקרשט עלו בחודש אוקטובר מ- 1.39 רון לק”מ ל- 1.69 רון , הם עדיין נמוכים . אולי לתייר הבודד זה לא כלכלי אך אם נוסעים 3-4 תיירים זה בהחלט האופציה המועדפת . זמן זה כסף ובחו”ל הזמן יקר מאוד .
- בהחלט שיש להם אופציה ליומי/שבועי/חודשי חופשי אך קשה להמליץ לך מבלי לדעת את תמהיל הנסיעות שלך .
- לפני כחודש החזירו את הכרטיס המשולב לתחבורה עילית ולמטרו, כמו שכתבתי כאן בהודעה מס’ 9 .
- לדעתי הכי זול להתנייד עם קו המוזאונים כפי שציינתי כאן בהודעה מס’ 12 ,כיוון שעדיין לא מבקשים לראות כרטיס כניסה למוזאון כלשהו .

- לעניות דעתי אם לא תרכוש כרטיס משולב, הכי מתאים זה הארנק האלקטרוני = PORTOFEL ELECTRONIC שיכול להיות אישי ואז סכום ההטענה המינימלי הוא 15 רון והמרבי 50 רון או ללא שם ואז ההטענה המינימלית היא של 2.6 רון והמרבית גם 50 רון .
אם הכרטיס האישי אבד תוכל לקנות חדש במחיר של 4.7 רון ולקבל את יתרת הכסף שהיה בכרטיס אשר אבד .
הארנק האלקטרוני מתאים לקווים העירוניים, קווי האקספרס וקווי הפריפריה .
הסכומים שירדו עבור נסיעה בודדת הם :
א. 1.3 רון בקו עירוני
ב. 3.5 רון בקו אקספרס
ג. 1.5 רון בקו פריפרי .
- ברשימה זו תמצא את כתובות נקודות המכירה של הכרטיסים עם שעות הפתיחה. נמל התעופה אוטופני הוא האחרון ברשימה .
- כרטיסי סים תמצא כאן או בדוכן העיתונים לאחר המכס.