באיזה עיר באירופה מרגישים בטוחים?
-
שלום
אני מחפשת יעד לטיול עירוני של כמה ימים באירופה. אני מתכוונת לטייל עם ילד ואני רוצה מקום שבו יש בטחון אישי גבוה ואני אוכל להרגיש בנוח בטיול.
יש המלצות?
-
היי, בכלל מדינות אירופה אין בעיה של ביטחון אישי, ישנם ערים עם “סמטאות אפלות” אבל זה לא באיזורי התיירות המוכרים, כמובן שבאף עיר לא חכם ללכת עטוף בדגל ישראל… אבל ככלל, אין מה לחשוש.
-
לא התכוונתי לבטחון שלי כישראלית. התכוונתי לבטחון שלי כאשה עם ילד. כמה יש כייסים. נוכלים. הומלסים וכולי.
-
לא הרגשתי שום בעיית ביטחון באף יעד שבו הסתובבתי באירופה בשנים האחרונות. גם אם יש איזו שכונה פחות טובה איפשהו היא מן הסתם לא ממש מעניינת לתיירים כדי שתגיעי לשם.
במקום שנכתוב כאן רשימה ענקית של ערי אירופה בלי שום הקשר, יותר יעיל אם תכתבי לגבי איזה יעדים את מתלבטת ולמה, וננסה לעזור באופן יותר ממוקד.
-
כייסים, יש כמעט בכל תחנת רכבת ואזורים הומי אדם, פשוט צריך ערנות, נוכלים גם כן יכולים לנסות למכור כרטיסים שעבר התוקף וכו’ צריך פשוט ללכת לפי השכל הישר, לרוב זה מספיק.
-
גם בארץ יש נוכלים, כייסים וכו'.
הומלסים לא פוגעים באנשים.
אם תשמרי על חפציך (אל תשימי סכומי כסף גדולים בארנק), לא תתפתי לאנשים שמציעים לך הצעות לעסקאות, המלצות למסעדות שהם מכירים וכו' ולא תסתובבי בשעות החשיכה במקומות שוממים, תסתדרי בכל מקום.
מניסיון אישי, ברגע שלא מראים חוסר ביטחון, אין שום סיבה לחשוש.
משיכורים וחבורות מתקוטטות, עדיף להתרחק.
-
בכל עיר ארופאית גדולה במרכז בעיקרון בטוח
-
תשאלי ממוקד על עיר או שתיים שאת מתלבטת לגביהן
מאד קשה לענות “איזה עיר”
כמעט כולן בטוחות
כל עוד לא נכנסים לשכונות הנדחות
לא עומדים בהפגנה
שומרים על הכיסים במקומות צפופים
וכל יתר העצות שקיבלת כבר.
-
אין אף עיר בעולם שנקיה מפשעאיפה שיש אנשים יש גם פושעים
-
אני מסתובב בכל מקום בערים בכפרים או בטרקים עם כיפה זקן וציצית. גם במקומות שכולם אומרים לי שיש הרבה אנטישמיות , אף פעם לא נתקלתי בבעיות.
-
ובכל זאת אין אף עיר בעולם שנקיה מפשע, בלי קשר להופעה חיצוניתגם לי לא קרה כלום לא בירושלים ולא בתל אביב, אני לא אנסה לטעון שלא מתבצעים שם מעשי פשע מידי יום.
-
עיר בטוחההתשובה שלך מתחכמת כמו הכינוי שלך.
מה התועלת בתשובה כזו?