שבועיים פרו ובוליביה
-
שלום,
אנו מעונינים לטייל בפרו ובוליביה למשך שבועיים בתקופת פסח (מרץ/אפריל) וחושבים לשלב את פרו ובוליביה באופן הבא:
- נחיתה בלימה ומיד טיסה לקוסקו לכמה ימים
- מאצו פיצו
- טיטיקאקא
- סלאר
- חזרה מלה פאז
האם נשמע הגיוני?
מה הדרך המהירה ביותר להגיע ממקום למקום?
כמה ימים צריך לשהות בכל נקודה?
האם זו תקופה טובה לבקר?
אשמח לכל תגובה.
-
מאגם טיטיקאקה (פונו צד הפורואני או קופקבאנה בוליביה) ועד לסלאר יהיה לך הכי נוח להגיע ללה פז ומשם ועד לאויוני זאת נסיעה של 12 שעות באוטובוס.
מכיוון שאין לך תכנון לעשות טרקים או לנסוע למקומות בעייתיים בתקופות מסויימות מזג האוויר לא צריך להשפיע על המסלול שלך.
מאצו פיקצו וקוסקו זה לפחות 3-4 ימים וזה ללא טרק כלשהו ולהנות ממה שקוקסקו מציאה.
אגם טיטיקאקה (תלוי מה תרצה לעשות שם) בערך יום – אולי לוותר ולנסוע ישירות בקוסקו ללה פז.
נסיעות הלוך חזור לה פז – אויוני 24 שעות.
אויוני תלוי כמה זמן ייקח לך לארגן טיול ג’יפים דרך אחת הסוכניות ולקנות מספיק חפצים לתמונות. הטיול ניתן לבחור בין 1, 2 או 3 ימים.
שאר הזמן תשקיע בלה פז. מאוד כיף לטייל בה ויש בה הרבה מה לראות.
-
אני לא הייתי מנסה להספיק גם וגם במשך שבועיים.
קוסקו לבדה מצדיקה שבועיים ובלי קשר, לתכנן שבועיים בלי לקחת בחשבון קשיי התאקלמות לגבהים (למעלה מ-3,000 מטרים מעל פני הים) זה קצת סיכון.
אפילו אם ניקח בחשבון שבועיים “נטו”, עדיין צריך יום כדי להגיע לקוסקו, עוד יום להתאקלמות לגובה (במינימום, ובפרט אחרי טיסה ארוכה) ולסגירת טיולים ויום נוסף לעזיבה (כשהייתי מציע לכם להגיע ללימה ללילה אחד לפני הטיסה, כדי לא להסתכן בביטול או עיכובים בטיסה מקוסקו/לה פאז ללימה שעשויים לגרום לכם לפספס טיסה בין-לאומית). זה משאיר 11 ימים נטו.
מאצ’ו פיקצ’ו, בלי טרק, זה מינימום יומיים ועדיף לטעמי 3 ימים.
אני הייתי מוסיף גם יום סיור בעמק הקדוש או מאראס מוראי, זה עוזר “להיכנס לעניינים” לפני השיא. כבר הגענו ל-4 ימים ונשארנו עם עוד 7 ימים.
נסיעה מקוסקו לפונו (טיטיקקה) זה 6 שעות וחצי, אז נניח שאתם נוסעים בבוקר (כי לא תסעו בלילה אחרי החזרה ממאצ’ו פיקצ’ו) ועושים באותו יום את האיים הצפים, נשארנו עם 6 ימים.
משם ללה פז זה עוד 6 שעות, קרי, יום נוסף. מלה פז לאיוני זה 12 שעות, נניח שזה אותו היום. נשארנו עם 5 ימים. 3 ימים לסיור בסלאר (זה המסלול הקלאסי) וחזרה בלילה לאחר היום האחרון של הסיור. זה משאיר יום אחד ללה פאז.
לטעמי, זה צפוף מדי ועמוס מדי. הייתי מציע לכם לוותר על הסלאר או להתמקד במדינה אחת בלבד.