ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

באיזו חברה כדאי לטוס

פורום צפון אמריקה
    9
    10
    2090
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kadar-levi
      kadar-levi נערך לאחרונה על ידי

שלום אני מתכוונת לטוס בפעם הראשונה לארה”ב באיזו חברה כדאי לטוס?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

זו שאלה כלכך כללית. אני אשווה את זה לשאלה אחרת – “אני הולך לקנות דירה פעם ראשונה. מאיזה חברה קבלנית לקנות”?

ארה”ב היא ענקית. אם מדובר על טיסות לניו יורק יש המום חברות שטסות לשם. אבל אם מדובר על יעד שאינו ניו יורק כמות החברות שטסות יורדת פלאים.

אז השאלה הראשונה היא מה היעד.

שאלה שניה – ישיר? קונקשין באירופה? קוננקשיים אחר? שני קונקשיינים?. רוב האנשים מסכימים שהכי נוח טיסה ישירה, בעדיפות לטיסת הלילה הישירה. זה כמובן רלוונטי רק אם יש טיסה ישירה ליעד. הרבה אנשים טסים עם קונקשין באירופה (לונדון, פריז, פרנקפורט, איסטנבול ועוד). יש קונקשינים יותר טובים ויש פחות טובים (תלוי כמז זמן מחכים על הקרקע). אם רוצים יעד בארה”ב שהוא יחסית מבודד יתכן שצריך קונקשים נוסף בארה”ב (כלומר טיסה לאיזה יעד בארה”ב ומשם עוד טיסת פנים). האם מתאים לכם טיסה עם 3 רגליים (למשל ללונדון, משם לניו יורק ומשם לאלבוקרקי)

שעות טיסה – חלק מהטיסות יוצאות ב-5 בבוקר, חלק ב-2 בלילה, חלק ב-10 בבוקר. לכל אחד יתרונות וחסרונות (משפיע על שעת הנחיתה גם)

מחיר – יש פערי מחירים עצומים לפי החברה, אופי הטיסה וכמובן היעד. מחירי טיסה לארה”ב במחלקת תיירים ולתיירים מעה לרוב בטווח של 600 דולר (חורף טיסה לא ישירה למזרח) ועד 2000 דולר (קיץ/פסח טיסה ישירה למערב). אתם מוכנים בכלל להוציא 2000 דולר?

רק עכשיו אנחנו מגיעים לשאלת החברה

טיסות ישירות לארה”ב יש לאלעל, דלתא ויונייטד. כולן טסות לניו יורק. אלעל טסה גם למיאמי, בוסטון ולוס אנג’לס. יונייטד טסים גם לסן פרנסיסקו. מבין השלוש אלעל נחשבת הפחות טובה, אבל מטבע הדברים לישראלים יש יחסי אהבה שנאה עזים איתה.

טיסות דרך אירופה יש הרבה. אחת החברות הבולטות (גדולות, הרבה טיסות) היא טורקיש. היא נחשבת חברה טובה, אמינה, מטוסים יחסית טובים, קונקשיינים יחסית טובים וכו’. אבל יש את השיקול המדיני/בטחוני שגורם לרבים להסס. נכון להיום עד כמה שידוע לי אין שדה התעופה באיסטנבול נחשב מקום בטוח, אבל בהחלט יש אזהרות מסע לטורקיה עצמה, וקשה לנבא מה יהיו יחסי טורקיה ישראל בעוד כמה חודשים. אבל מעבר לשיקול הזה טורקיש נחשבת טובה ופולפולארית בקרב ישראלים

כמובן שיש את החברות שכולנו מכירים – לופטהאנזה, בריטיש, איר פראנס, KLM. כולן נחשבות טובות, ובכולן הקונקשיין הוא לא עיקוף גדול מבחינת מרחק.

יש גם את קבוצת החברות היות זולות – איבריה, אלאיטליה (בקשיים כלכליים) והמזרח אירופאיות (אוקרניין, איירפלוטף אזרבייג’ן ועוד). אין לי דבר רע להגיד על אף אחת מהן.

ובטח שכחתי כמה חברות

בקיצור – אין תשובה אחת נכונה! וגם לא שתיים. אם תפרטי קצת פרטים נוכל אולי קצת לעזור.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • המכשפה
          המכשפה נערך לאחרונה על ידי

AIR CANADA

אבל זה כמובן טעמי האישי.

ההערה של אנשים טובים היא מושלמת כי זה באמת תלוי בעוד המון גורמים

יעל

• imeshy
            imeshy נערך לאחרונה על ידי

פשוט לגזור ולשמור את מה ש”אנשים טובים” רשם… מסיר את הכובע

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

רק להזכיר שטורקיש אירליינס ואארופלוט מאפשרות לשלוח 2 מזוודות במטוס ולא אחת בלבד.  זה היה שיקול עבורי בבחירה בטורקיש אירליינס בטיסתי האחרונה לארה”ב.

שיקול נוסף הוא מועדון הנוסע המתמיד בו חברים.  כמובן, יותרמשמעותי למי שטס הרבה.

• kadar-levi
                kadar-levi נערך לאחרונה על ידי

צריכה להגיע ללאס וגאס.

אין לי מושג אם כדאי קונקשן או ישירה ,, חוץ מזה שאני חוששת משהייה במטוס כל כך הרבה שעות.

• reuben13
                  reuben13 נערך לאחרונה על ידי

לוגאס אין טיסות ישירות

יש עם קונקשן עם בריטיש בלונדון ועם אדלווייז השוויצרית קונקשן בציריך. יש גם טיסות לארה”ב עם אל-על, יונייטד, דלתה ואז המשך לוגאס.

ממליץ שתפני לסוכן, תקבלי המלצות ומחירים ואם יש שאלות נוספות חזרי לפורום.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • dafna589
                    dafna589 נערך לאחרונה על ידי

בעניין טיסות: באיזו חברה לא הייתם טסים?

טיסה מארה"ב (ניו יורק) לארץ ובחזרה. זוג צעיר לא מפונק שאינו חושש מקונקשיינים. ובכל אופן - באיזו חברה ממש לא הייתם ממליצים להם?

• karnielr
                      karnielr נערך לאחרונה על ידי

אין טיסות ישירות מישראל לווגאס כך שצריך פשוט לבדוק אופציות של קונקשנים. 

לגבי טיסה לניו יורק - אני בשלב זה הייתי חוששת לרכוש כרטיסים מאליטליה בגלל הליכי פשיטת הרגל. 

• שקד
                        שקד נערך לאחרונה על ידי

אני לא הייתי מזמינה טיסת לואוקוסט שבה כל מקטע הוא כרטיס נפרד. אני מציינת את זה כי אתרי החיפוש הבינ”ל דווקא מציעים אפשרויות כאלה.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון