טיול לבד לפריז - מספר שאלות
-
שלום לכולם

בחודש אפריל אני טס לבד לשבוע בפריז, וארצה לשאול מס’ שאלות לצורך ארגון הטיול.
קניות – האאוטלט לה ואלה וילג’. האם מישהו היה שם וממליץ לנסוע? האם המחירים באמת זולים והאם יש מבחר מעניין של חנויות אופנה? או שאפשר לוותר ולעשות קניות בתוך פריז?
אופרה ומופעי קברט – אני מעוניין לבקר בבית האופרה גרנייה. מבירור שעשיתי הבנתי שיש סיורים במקום? כיצד ניתן להזמין סיור? האם רצוי להזמין כרטיס מראש דרך האינטרנט? בנוסף, האם יש במקום מופעי אופרה, או שיש רק סיורים? במידה ולא, היכן ניתן להזמין כרטיסים לאופרה/ מופע קברט?
מולן רוז’- אשמח לקבל מידע על המקום והאם מומלץ להגיע, והאם יש צורך בהזמנת כרטיס מראש.
רובע המארה והרובע הלטיני – אשמח לקבל המלצות על מקומות שניתן לבקר באיזורים אלה.
שייט בסיין – האם ניתן לצאת לשייט בסיין מאיזור מגדל אייפל?
מגדל אייפל – האם בהזמנת כרטיס מראש יש תור מקוצר/מהיר לעלייה למגדל ? כמו כן אני מניח שרצוי להגיע לשם בתחילת היום.
הקטקומבות של פריז – האם מומלץ להגיע? בנוסף צריך להזמין כרטיס מראש?
ארמון ורסאי- האם צריך להזמין כרטיס מראש?
פנתאון- אשמח לקבל מידע על המקום על מנת להחליט האם לכלול אותו במסלול.
קתדרלת נוטרדם, גני לוקסמבורג וכו’- אני מניח שלכל המקומות האלה ניתן להיכנס חופשי, ואין צורך בהזמנת כרטיסים מראש.
בנוסף, אני מעוניין לעשות טיול יום מחוץ לפריז, באיזור עמק הלואר, ולחזור לעיר באותו יום. מעוניין לנסוע ולחזור ברכבת. אשמח לקבל המלצות לכפרים/טירות ששווה לבקר בהם.
לגבי המלון – האם מישהו מכיר את המלון hotel prince albert louvre ? מבדיקה שעשיתי הבנתי שהוא ממוקם קרוב ללובר, האם יש למישהו חוות דעת על המלון? מבחינת שירות/ניקיון וכו’?
נסיעה במטרו – האם ניתן לרכוש כרטיס שבועי לנסיעה חופשית במטרו? במידה וכן- היכן ניתן לרכוש?
תודה רבה

-
לעניין האופרה, בוודאי שיש הופעות בגרניה, במקרה זה אחד מבתי האופרה הטובים בעולם. העניין הוא שגרניה הוא חצי אחד של האופרה של פריז, השני הוא בית האופרה של הבסטיליה. בהתאם לחודש שאתה מבקר בעיר, יש הופעות כאן וכאן. ולכן צריך לחפש באתר. בגרניה האופרות קאמריות יותר ובבסטי גרנדיוזיות, כי האולם חדש וגדול יותר.
https://www.operadeparis.fr/en/season-17-18
אין זה מובן מאליו כלל וכלל שתמצא כרטיסים, הם מאוד מבוקשים. וכמובן, מאוד יקרים.
לגבי רוב השאר, להתחיל לחקור באינטרנט, בספרים. ולשבת על כך שעות.
אני הייתי עוזבת כל אאוטלט, בעיני בזבוז זמן בכל יעד שהוא.
המלון ממוקם לא רע, בעיני עלולה הסביבה להיות קצת מתה בלילה. קרא עליו חוות דעת באינטרנט.
מידע על תחבורה:
-
היייי
בנוגע לאופרה:
ביקורים:
https://www.operadeparis.fr/en/visits/palais-garnier/individ uals-2/information-and-booking
מופעים:https://www.operadeparis.fr/en/ticketing
מולאן רוז’:
אני הלכתי והתאכזבתי. אפשר להזמין דרך האתר שלהם וזה נראה לי יותר בזול לעומת סוכנויות שגובות עמלה. אני אישית קניתי דרך סוכנות תיירות כי היה לי דיל משולב.
לטעמי זה היה פשוט מופע חשפנות יוקרתי.
לא שיש לי בעיה עם עירום אבל לדעתי הוא היה מחפיץ ולא מכבד.
לחלוטין דעתי האישית אבל אני הרגשתי לא בנוח לצפות בזה.
זו פשוט חשפנות יוקרתית ב100 יורו עם הרבה שואו מסביב.
אם כבר לשלם בסביטבות 100 יורו על מופע קברט, המופע הכי טוב באירופה (ולדעתי בעולם כי הוא היה אפילו מרשים יותר מלאס ווגאס) הוא דווקא באולם האירועים של אירופה בברלין, הפרידריכשטאטפאלאסט. המחירים בחצי מהמולאן רוז’ ומדובר במופע וירטואוזי סקסי ועוצר נשימה.
שיט בסין- יש ממש מתחת למגדל אייפל
כרטיסים לאייפל- מומלץ לקנות מראש, אבל הכרטיסים נגמרים מהר מאוד מראש.
מאז הפיגועים התורים הרבה פחות מאסיביים ובמיוחד באפריל, אם פעם חיכו שעה ואפילו שעתיים, היום זה 15-30 דקות כך שגם אם אין לך כרטיס מראש, לא סוף העולם.ארמון וראסאי – שווה מאוד. אין צורך להזמין מראש. שווה לבדוק שעות פתיחה ופעילויות אחרות. לפעמים יש זיקוקים בשבתות.
הקטקומבות- לאוהבי הז’אנר אבל אין צורך בכרטיס מראש.
מי שאוהב היסטוריה של פריז ובמיוחד מקומות אפלים יהנה מאוד.
מי שכן, שווה ללכת לבית הקברות פר לשז, בית קברות קסום (אם אפשר להשתמש במילה קסום) עם מצבות כמו מתפאורה של סרט גותי, צמחייה מרשימה ואושיות כמו דלידה, ג’ימי מוריסון, פרדריק שופן, אוסקר ווילד וכמובן אדית פיאף.
גם הפנתיאון לאוהבי היסטוריה. אפשר גם להתפעל מבחוץ או מנקודות תצפית אחרות.
שתי נקודות תצפית שוות:
גבעת המונמנטר שם נמצאת כנסיית הלב הקדוש. ביום יפה אפשר לראות ממש רחוק.
מגדל מונפראנס – פחות לחוץ ועמוס אבל עם נוף נהדר של כל פריז. פחות צפוף מהקומה העליונה הצרה של האייפל, יש ציורים של הנוף עם השמות כך שאפשר יותר להתמצא במה שרואים ממנו ובצורה שקטה יותר.
בנוסף יש בו נוף נהדר של מגדל אייפל (הוא נמצא בקו ישר כמעט ממנו) וככה אפשר להצטלם עם קו הרגיע של פריז והאייפל בתוכו. בשעות עגולות בחושך זה נראה נפלא. -
תודה רבה לשניכם על העצות המועילות! עזרתם המון

האם הגישה למגדל מונפראנס היא חופשית, או שיש צורך בהזמנת כרטיס מראש ?
-
הייתי שם בתחילת ספטמבר האחרון והיו אולי 5 אנשים בתור לפניי.
אין צורך בהזמנה מראש.
המלצה: שווה להגיע לפני השקיעה כדי להספיק ליהנות מפריז באור וגם אחרי השקיעה כשהעיר מוארת.
כמובן מדי שעה עגולה האייפל מנצנץ במשך 5 דקות וזה פשוט קסום! -
אין צורך להזמין מראש...