ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אלסקה - דנאלי לציטינה (Chitina)

פורום צפון אמריקה
    4
    4
    1212
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rafikfir
      rafikfir נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אנו יוצאים בבוקר מ HEALY לאחר ביקור בפארק דנאלי ורוצים להגיע לציטינה בסביבות 2 בצהרים לאחר יומיים.  להלן ההתלבטות:

1. אפשר לקחת את Denali Highway על אף שחברת הביטוח לא מרשה.  הבנתי שהדרך הלא סלולה הזו, מתוחזקת במצב טוב.  מספר אנשים מקומיים אמרו לי שלא תיהיה בעיה לעבור בה עם רכב פרטי רגיל.  מה דעתכם?  נאמר לי שיקח לי כ-6 שעות לחצות את הדרך הזו..

לחילופין, אפשר לרדת בחזרה לכיוון אנקורג ולקחת את כביש 1.

שאלות:

האם דרך דנאלי הרבה יותר יפה מכביש 1?  האם זה שווה את הסיכון לעבור משם?

היכן כדאי ללון עם אני לוקח את הדרך הזו?

האם יש בדרך זו מקום ששווה עצירה של כמה שעות?

היכן כדאי ללון אם אני לוקח את כביש מס 1?

היכן כדאי לעצור לכמה שעות בדרך זו?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עופר אלסקה
        עופר אלסקה נערך לאחרונה על ידי

1. הבעיה היא לא עם העבירות אלא עם העובדה שאין ביטוח. בנוסף, רכבים של חברות השכרה בדר”כ יהיו מצוידים בצמיגי ספייר קטנים (מה שנקרא doughnuts) שיהיו בעייתיים אם אתה נתקל בפנצ’ר באמצע ה-Denali Hwy. בקיצור, לא הייתי ממליץ לנסוע על ה-Denali Hwy אלא אם כן אתה שוכר מאחת החברות המקומיות שמאפשרות נסיעה שם. 
        2. מדובר על דרך בהחלט יפה. עצירות לאורך הדרך – מתי שתרצה, לא ממש לכמה שעות אלא יותר להפסקות קצרות, צילומי נוף, קפה שחור ולא יותר מזה. יש אזור אחד (McLaren Summit) שאפשר לצאת בו לטיולים רגליים אבל זה לא ממש על שביל מסודר אלא פשוט בתוך אזור יפה של טונדרה (צמחיה נמוכה). יש כמה מקומות לינה לאורך הדרך אבל הם בסיסיים מאוד ולא הייתי ממליץ עליהם. יש מקום לינה אחד בפקסון, ויש גם מקומות נוספים בטווח של כמה עשרות מיילים משם.  
        3. לגבי דרכים חלופיות: אפשר לרדת חזרה דרומה ולנסוע על כביש 1, או לנסוע מצפון דרך פיירבנקס. אם נוסעים מדרום אז הייתי מחפש מקום לינה באזור של קרחון מטנוסקה. אם נוסעים מצפון, אפשר לישון (שוב) באזור של פקסון. פיירבנקס עצמה היא לא אטרקציה גדולה (פרט אולי למוזיאון מצוין בקמפוס של האוניברסיטה המקומית), אבל היתרון הוא שלא נוסעים שוב על אותה דרך שנסעתם בה צפונה לדנאלי. 
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • sd_love_nature
          sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

היי,

ראשית ממליצה כמובן לקחת ולהחזיק חזק כל דבר שעופר אומר Smile

שנית – לגבי הדנאלי היווי – כמו שעופר אמר, זה פחות עניין של עבירות ויותר עניין של ביטוח + פנצ׳רים. נסעתי בקיץ האחרון בדרך זו ואני חייבת להגיד שהיו שם חלקים שהיו הגרועים ביותר שנסעתי בהם בטיול (ועשינו הרבה דרכי עפר כולל הדרך למקארתי, חצי מכביש הדמפסטר ביוקון ועוד רבות אחרות). 

לא לגמרי הבנתי אם הלינה היא בקמפינג או לא,

אם כן – ממליצה לישון באתר הקמפינג tangle lakes – מיקום מקסים ממש. יש שם גם מסלולון שעולה על הגבעות מסביב – גם אם אתם לא ישנים שם ואתם מגיעים בעונת פירות היער – אז יש שם המון המון שיחים נהדרים לקטיף, הליכה קצרה ויפה שנותנת טעימה נחמדה מהאיזור.

מסלול נוסף שעשינו – landmark gap trail, לא מסלול ״וואו״ אבל נותן טעימה של האיזור. הליכה על שביל ״טרקטורונים״ (עלול להיות בוצי) עד נקודה מסוימת ומשם אפשר להמשיך בבוש ואקינג לנקודות יפות נוספות (לא חובה)

שימו לב שמזג האוויר באיזור (כמו באיזורים רבים באלסקה) מאוד הפכפך ולא תמיד אפשר/כדאי לעשות בדיוק מה שתוכנן (לי למשל לצערי לא יצא לטייל באיזור מקלארן סאמיט כי היה גשם כבד ועננות שהוציאו את הטעם מהמסלול..)

תהנו!

• ylyb
            ylyb נערך לאחרונה על ידי

אל תיסע אף פעם בלי ביטוח, על אחת כמה וכמה ב’אוטוסטרדה דנאלי’ angel

ב 2013 טיילנו באלסקה ב rv ששכרנו מחברת Great Alaskan Holiday (ממליצים עליהם מאד)

החברה המקומית הזאת מתירה נסיעה בחלק מהדרכים הלא סלולות תחת מגבלת מהירות.

איפשרו... אז נסענו ב 'Denali 'Highway

זה היה הסיוט הגדול של הטיול: 200 ק"מ של בורות ומהמורות, קפיצות וטילטולים, ורעש נורא (בעיקר הקרוואן)

ניחא, אם היינו רואים שם נופים ומראות מרהיבים יוצאי דופן... אבל מה שראינו שם ראינו גם בנסיעה בדרכים הסלולות של אלסקה.

אני ממליץ לחזור דרומה ולנסוע בכביש 1, עם עצירה בקרחון מטנוסקה. 
            אם אתה בוחר בנסיעה מצפון, דרך פיירבנקס, בדוק קפיצה קטנה למעיינות החמים ב China

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון