טיול שלכת אוקטובר 2018
-
שלום.
מתכננת שבועיים באוקטובר באיזור ניו אינגלנד מסלול מעגלי מבוסטון. מתלבטת איך לחלק את הלינות כך שהטיול יהיה נעים ללא לחץ. אשמח לקבל המלצות על מקומות לינה וכמה ימים סביר לשהות בכל מקום.
תודה
-
מצרפת לך את הטיול של עודד
מתאים לתקופה ולמשך הטיול שאת מתכננת. -
שלום
נשאלת גם השאלה כמה ימי מסלול רכוב יהיו לכם נטו, לא כולל הנחיתות, ההמראות,וכמובן לא כולל ימי הביקור בבוסטון עצמה.
גם כן חשוב לשמוע תאריך מקורב/משוער לנחיתה באוקטובר?
מוני
-
שלום מוני,
אנחנו נהיה נטו 13 ימים לא כולל בוסטון.
אנחנו נוחתים ב- 04/10/18 בבוקר ומיד יוצאים להרים הלבנים.
תודה
-
שוב שלום
אם בתכנית שלכם גם לפחות 2 ימים בבוסטון, כדאי לשקול לקיים את הביקור בעיר מיד לאחר הנחיתה ורק לאחר מכן לצאת למסלול הרכוב, בכך בהתאם לאיחור מופעי השלכת בשנים האחרונות תגיעו לאתרים המבוקשים בתאריכים טובים יותר!
ב-13 ימים נטו הייתי שוקל להוסיף טעימה מקטע באדירונדק מצפון וורמונט – בואך לייק פלאסיד ,וחזרה ממנה להמשך קטעים מרכזיים, ודרומיים בוורמונט,ובברקשיירס
מוני
-
הערה קטנה
ברור לי שאתם רוצים לסגור מקומות לינה ובגלל זה השאלה לגבי “איך לחלק את הלינות”. אבל זו לא השאלה הנכונה
השאלה הנכונה היא מה לעשות, איפה להיות וכמה זמן. לא איפה לישון. הלינה משרתת את הטיול ולא להיפך.
אפשר לטעון שזה סתם סמנטיקה וקטנוניות מצידי. אבל אני חושב שזה מעיד על הלך רוח.
אני מציע לנסות לתכנן את הטיול בהקשר של מה עושים, ואז כמה זמן, ורק אחרי זה איפה כדאי לישון.
למשל נניח שמבוסטון נוסעים להרים הלבנים. מדובר על 3 שעות נסיעה בלבד. אפשר לעשות אותם על הבוקר (כלומר הלינה בבוסטון לא משרתת את בוסטון) או בערב (או בכל שעה אחרת כמובן).
אם תחליטו לבלות מעט זמן במקום מסויים – אולי לא שווה לישון בו אלא לעשות גיחת יום. או ששווה לישון בשולי האתר.
-
שלום
זה ברור מבחינתי שחלוקת הלינות הינה פונקציה של האתרים שיש באותה סביבה לראות.
מובן שאנחנו עושים תיכנון מדוקדק של הימים.
תודה
-
בהמשך למה שמוני כתב אז בטיול שלנו שריקי העבירה לך קישור אליו ההחלטה
לשים את בוסטון בהתחלה נבעה בדיוק מזה שזה שיפר את הסיכוי לראות שלכת יותר טובה ואכן זה הוכיח את עצמו.
שינו המקטע שמוני הציע לך בהחלט ראוי. כמובן תצטרכי לעשות את זה על חשבון
דרום ומרכז ורמונט אז לשיקולך.
-
עודד אני קוראת בעיון רב את המסלול שלך. נראה מדהים !! הפירוט של כתיבתך ממש עוזר לתכנון. השאלה היא האם אני יכולה 8 חודשים מראש לדעת מה יהיה מצב השלכת ? ראיתי שכשאתם הגעתם לורמונט חלק מהמקומות היו כבר לאחר השיא.
-
אי אפשר לדעת מראש בוודאות איך תתקדם השלכת, כי זה תלוי במזג האויר...
-
אי אפשר לדעת מראש אבל סטטיסטית זה עדיף.
לגבי ורמונט זה לא היה לאחר השיא. לא היה שיא השנה בורמונט וגם לא High.
-
אכן בשנה האחרונה באוקטובר השלכת איחרה. אנו טיילנו במחצית השניה של אוקטובר והספקנו לראות שלכת מרהיבה.
חשוב לא לרוץ מהר ולהתמקד בנקודות העניין שתכננתם ולהגביל את משך הנסיעות ולהנות מהנופים והאתרים שבמסלול,כמובן בהתחשב בשינויי מזג האוויר (גשם,ערפל וכו’).