ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הר קטום, מנחל צרור לנחל חצץ

פורום טיולים בארץ
    2
    5
    2012
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eransuday
      eransuday נערך לאחרונה על ידי

אני מעוניין לטייל עם חברים באיזור שדה צין (3 ימים, למיטיבי לכת), כאשר התכנון הוא לצאת ממדרשת בן גוריון לכיוון צפון-מזרח ולחזור דרך עין עקב.

ביום הראשון אנו מעוניינים להגיע מהר צרור אל בורות חצץ. האם יש דרך טובה לטפס על הר קטום? (השבילים באיזור אינם מסומנים), האם כדאי? איזור נחל חצץ לא נראה כשמורת טבע, האם ניתן לישון על השביל או שישנו איסור מסוים ואני לא מעודכן?

תודה מראש,

ערן

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עידו
        עידו נערך לאחרונה על ידי

בורות חצץ ונחל חצץ, למיטב ידיעתי, מחוץ לשמורת טבע (אלא אם כן משהו השתנה לאחרונה). שימו לב שחלק מתחילת נחל חצץ גובר/עובר בשטח אש.

אמנם לא הלכתי מהמדרשה לבורות חצץ, אבל אני מכיר את האזור, וזה נראה לי כמו מסלול הליכה יחסית קצר ליום שלם, ואני לא בטוח שהוא מהיפים שיש לאזור להציע.
        כדאי אולי לשקול להתקדם ביום הראשון דרך הר צרור לחוד עקב וקרן עקב, וכך להספיק בשלושה ימים גם להגיע לעין זיק ועין שביב, ולחזור דרך עין עקב עליון.

• eransuday
          eransuday נערך לאחרונה על ידי

עידו תודה רבה!

בדקתי את המסלול שהצעת, אך יש לי עימו שתי בעיות:

א. אנו נאלץ לישון את שני הלילות ללא אפשרות להטמנת מים בעצמנו אלא רק ע"י רכב שטח ובתשלום.

ב. ישנה דרך רכב מסומנת ירוק, אך על המפה היא נראית מישורית ולא מעניינת, האם כך התכוונת שנגיע לעין זיק? או שנעבור פעמיים בעין עקב?

בכל מקרה, אשמח אם תוכל לעזור לי גם בשאלתי המקורית בנוגע להר קטום.

ושוב תודה רבה.

• עידו
            עידו נערך לאחרונה על ידי

חס וחלילה דרך ג׳יפים. מעין עקב תחתון שביל ירוק דרום מערבה עד עין שביב ועין זיק.

משם מערבה על שביל כחול לעין עקב עליון. אפשר לסיים את המסלול בגן לאומי עבדת (לא תהיה בעיה לתפוס משם טרמפ למדרשה). או לחזור למדרשה דרך עין עקב תחתון ומעלה דבשון (שביל מקסים).

לגבי מים – אני מילאתי לא אחת בקבוקי מים בעין עקב תחתון, מהמים המטפטפים מהמעיין לבריכה (לא ישירות מהבריכה). טיפ למילוי המים – מזרני טיולים פלציב מציפים. אפשר לשכב בבריכה על מזרן טיולים מתחת לנביעה ולמלא מים.

זה לוקח קצת זמן – אבל זה מהנה וזמין. אגב, רוב הסיכוייים (בעיקר בסופי שבוע) שתגיעו לשם ויהיו שם ג׳יפאים שיסכימו בשמחה למלא לכם מים מהג׳ריקנים שלהם.

• עידו
              עידו נערך לאחרונה על ידי

סתם מעדכן, כי קיבלתי תגובות שהמים בעין עקב מליחים ולא אידיאליים לשתיה. אז יכול להיות, למרות שאני שתתיתי מהם, והנה אני עדיין כאן.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון