כמה שאלות לגבי סקי בחרמון
-
היי,
אז קוראים לי שירה ואני בת 13.5. גלשתי פעמיים, סהכ משהו כמו 7 ימי גלישה (סנובורד), ואני היחידה במשפחה שלי שאי פעם גלשה.
עכשיו, הפעם הבאה שאני אטוס לחופשת סקי תהיה כנראה בפסח 2019. ועלה הרעיון במשפחה שניסע לחרמון ואני אשכיר שם ציוד. מה שכנראה יקרה זה שאחי הגדול יקח שיעור של שעה וחצי, ואני אגלוש בינתיים לבד.
אז הנה השאלות שלי, ואני ממש אשמח אם תוכלו לענות:
1 האם מצב כזה אפשרי? שאני אגלוש לבד? ההורים שלי יהיו כנראה במסעדה למטה, משהו כזה, אבל מנסיונכם עד כמה מסובך להתמצא שם וכמה קשה יהיה לילדה בגילי להסתדר שם לבד?
2 יש לכם עצות כלשהן מבחינת השכרת ציוד, מסלולים טובים, משהו?
3 וכנראה השאלה הכי חשובה, מה ההערכות לגבי מצב השלג וכמה זמן הוא ימשיך להיות טוב לגלישה? התכנון הוא לנסוע ב17 18 בפברואר, ראשון שני
-
תמנעי מעצמך עוגמת נפש וחכי לפסח. -
שלום שירה.
כל הכבוד על היותך הגולשת במשפחה ובאמת כדאי למכר לתחביב הנהדר הזה גם בני משפחה אחרים, אבל כמו שיוחנן כתב הרעיון של החרמון פחות מוצלח.
אני לא יודעת איפה גלשת קודם, אבל זה בטוח היה אתר נוח יותר מהחרמון.
כרגע אין שום אפשרות לדעת אם יהיה שלג באמצע פברואר. השלג שיש עכשיו בוודאי לא יישמר עד אז.
בעקרון את יכולה לגלוש לבד ובקלות ברכבל הבינוני, אבל זה מסלול קצרצר, שמשופע בגולשים (מתנקזים אליו עוד מסלולים).
המסלולים העליונים יותר קשים יותר ואני לא הייתי נותנת לבן ה-14 שלי (גם הוא עם ניסיון של שבוע בסנובורד) לגלוש בהם לבד.
חוץ מזה יש מלא תורים ובלגן באתר וגם המסעדה תהיה להורים שלך סיוט.
-
-
דווקא באמצע השבוע לא כלכך עמוס שם ואין כמעט תורים ברכבלים, ואם גלשת באתרים אחרים לבד אז בחרמון בטוח שלא תהיה לך בעיה מבחינת התמצאות, כי הוא אתר די קטן, כולם שם מדברים עברית וקל להתמצא בו. רק שההורים שלך בטח ישתעממו, כי אין שם מה לעשות במסעדה במשך כמה שעות. אם את ממש מתחילה, אז זה יהיה יותכ בעייתי, כי תהי מוגבלת למסלול אחד קצר של מתחילים ותשתעממי מהר, אם את כבר יודעת לגלוש, אז לא צריכה להיות לך בעיה לעלות יותר למעלה ושם כבר יש לך יותר מסלולים.
לגבי השלג, השלג שיש עכשיו לא יחזיק מעמד יותר מכמה ימים. ואף אחד לא יודע מתי ירד עוד פעם שלג בארץ, זה בלתי ניתן לחיזוי.
-
להורה האנונימיאם אתה מוכן לשים את הבת שלך חשופה לבד באמצע האספלט בנתיבי איילון (נגיד בנקודת ההתחברות מכביש 1 לכביש 20 צפון) בזמן של ערפל כבד ביום שישי בלילה ככשכל הנהגים הצעירים ממהרים לבילויים,כשאין לה שום אפשרות התמצאות-
אז לך על זה.
-
קצת נסחפת
-
כניראה שכחתם מי נימצא בתור לרגבלים בחרמון.ניראה לכם להשאיר ילדה באירן החומניסתית לבד.האם ניראה לכם שהיא תגיע בכלל לכיסאות .מניסיון שלי בעבר הרחוק (כ 8 שנים) לא היתי ממליץ לילדה לעלות לבד.