לגבי חיסונים וויזות
-
אז ככה, אני כרגע חייל משרת בקרבי (לא נמצא בבית כמעט) ואני מסיים את השירות הצבאי שלי בסוף מרץ - ובתחילת אפריל אני כבר טס לסין, ויאטנם ומשם לניו זילנד.
יש לי כמה שאלות:
1. לגבי חיסונים - בקופת חולים אני לא יכול לעשות אותם מן הסתם... איפה אפשר לעשות ככה שלא יעשה לי עכשיו אלפי שקלים?
2. לגבי ויזות - הבנתי שלניו זילנד לא צריך ויזה (תקנו אותי אם אני טועה), אבל לסין ולויאטנם כן צריך. חיפשתי באיטרנט דרכים לבקשת ויזה אבל לא מצאתי דרך לשלוח טפסים באינטרנט וכו אלא חובה להגיע לשגרירות... יש אולי סוכנות נסיעות שלא לוקחת יותר מידי כסף ויכולה לטפל בזה בשבילי אם אני מביא להם טפסים והכל?
תודה רבה לעוזרים. -
לגבי ניו זילנד: הויזה ניתנת חינם, לטיול של עד שלושה חודשים. צריך שבכניסה יהיה לך ביד כרטיס טיסה יוצא מניו זילנד (כמובן, שהתאריך שלו יהיה במגבלות הויזה, כלומר שהייה של פחות מ-3 חודשים) – הם לא תמיד מבקשים לראות אותו, אבל בקרב צעירים ישראלים יש יותר סיכוי שישאלו.
שים לב שאם אתה מתחיל רק באפריל באסיה, תגיע לניו זילנד כשכבר יש בה חורף. זו לא תקופה טובה לטרקים.
-
ויזה לסין אפשר לעשות דרך סוכנות. יש כמה שעושות. בפעם האחרונה גם אני העדפתי לעשות את זה ככה. נדמה לי שדרך דדו ויזה.
(בויאטנם הייתי מזמן מכדי שיהיה רלוונטי אבל זוכרת שראיתי פה באתר הרבה שאלות על זה, חיטוט קצר כנראה יביא לך תשובות).