טיול לסין באוגוסט
-
ערב טוב, אשמח לעזרתכם.
אני בהתחלה של תכנון טיול לסין, המתוכנן לכ- 10 ימים (נתון לשינוי עוד אין כרטיסי טיסה).
היעדים כרגע הם הונג קונג ומקאו. איך מזג האויר בתקופה הזאת? כדאי לסוע?
בהנחה שכן, אני מתלבטת בין טיול מאורגן (הונג קונג ומקאו) או טיול עצמאי.
האם טיול עצמאי אפשרי? הבנתי שיכול להיות קשה. אשמח לשמוע ממי שטייל עצמאית, ואיזה מסלול מומלץ.
אם טיול מאורגן, אשמח לקבל המלצה.
תודה רבה!!
-
שלום
ראשית היה רצוי שתשנו את הכותרת להונג קונג ומקאו – הונג קונג אומנם אזור מיוחד של סין אבל כשפותחים את התוכן מבינים שאתם רוצים בעצם לטייל בהונג קונג .
ולשאלתכם – לגבי מזג האויר כדאי לבדוק באתרי מזג אויר – בעיקרון באוגוסט חם ולח מאוד– לעיתים יש טייפונים – שהם סופות רוח וגשם
היינו באוגוסט בהונג קונג – חם מאוד ולח מה שמשפיע על קצב הטיול – כלומר אפילו ללכת מהתחתית למקדש מרחק הליכה קצר ולהסתובב שם בודאי שאם זה באזור לא מוצל זה מאוד מעייף ולא נעים ויש צורך לעצור ולהיכנס למקומות קרירים . לנו לא ירד כלל גשם במשך שבוע למעט יום אחד בו היכה טייפון חזק בהונג קונג- כשיש טייפון תלוי בעוצמתו יש דברים שמושבתים לחלוטין – ורמת ההשבתה של אתרים /מקומות תלויה ברמת הטייפון – למחרת מזג האויר היה שוב חם ולח כאילו כלום . אם תקראו באתר בלוגים וסיפורי טיול תראו שיש מטיילים שחוו גם גשמים בעונה זו.
לגבי טיול עצמאי – ממש אין שום בעיה לטייל עצמאית– ראשית קיראו את הבלוגים ושנית יש אתר מצוין VISIT HONG KONG שנותן מידע על כל האתרים ודרכי ההגעה – מערכת התחבורה בהונג קונג – רק להתקנא ובכל תחנת תחתית MTR יש ביציאה מפות עם אתרים מסומנים . – כשאתם מתכננים להגיע למקום כלשהו חשוב לדעת באיזו יציאה לצאת וזה מקרב אתכם לאתר . חייבת לציין שעם כל זאת היו מקרים שקצת הלכנו לאיבוד אבל גם זו חויה ולפעמים מגלים פינות אחרות .
בהונג קונג בטח שבעונה החמה הדורשת קצב איטי יותר אפשר לדעתי למלא שבוע -לא הייתי במקאו . אולי באמת יש אזורי גבול בסין שאפשר לטייל גם בהם אולי לחלק חצי חצי – לשיקולכם
בהצלחה בכל בחירה שתעשו