ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו אינגלנד בספטמבר

פורום צפון אמריקה
    10
    59
    11923
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gal34578
      gal34578 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני ואשתי מתכננים טיול בספטמבר יחד עם התינוקת שתהיה אז בת שנה וחצי לצפון אמריקה

עדיין לא הזמנתי טיסות מכיוון שאני רוצה קודם להסגר על מסלול

בדרך כלל אנחנו מעדיפים כמה שפחות נסיעות ארוכות וכמה שיותר להשאר במלון אחד, הנסיעות שלנו היו עד עכשיו לאירופה שם אוהבים בעיקר את העיירות הקטנות והציוריות.

ברור לי שבאיזור הזה יהיה בעייתי לא לעשות מדי פעם נסיעות ארוכות ויהיה בעייתי לא להחליף יותר מלונות מבדרך כלל בגלל השטחים הארוכים, בגדול, חשבתי על מסלול כזה:

לנחות בוושינגטון, להיות שם 3 לילות

ואז ניו יורק 4 לילות

ניו פורט 2 לילות

בוסטון 2 לילות

פורטלנד 2 לילות

NORTH CONWAY לילות 2

ברלינגטון 3 לילות

LAKE PLACID לילות 2

לילה אחד באגמי האצבעות, בעיירה SKANEATELES

עוד לילה במפלי הניאגרה וחזרה מטרונטו (כן, אני יודע על הכאב ראש הקטן של החזרת הרכב)

סך הכל טיול כ 3שבועות, האם נראה לכם ישים? האם יש לכם הצעות לשיפור?

תודה רבה מראש לעונים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עודד
        עודד נערך לאחרונה על ידי

ישים רק שאתה סופר לילות מבלי לספור את זמן הנסיעות אז שתהיה מודע

שכמעט בכול מקום יש לך זמן מוגבל ביחס לאפשרויות. החריגים הם בברלינגטון

שם הייתי מצמצם לשני לילות ובניופורט לילה אחד.

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם עודד

קודם כל – מאד מאד חשוב לספור ימים ולא לילות.

ואז גם לפרט על זמני נסיעה

למשל ציינתם 2 לילות בבוסטון. יום קודם ניופורט ויום אחרי בפורטלנד

אפש להגיע לבוסטון בבוקר היום הראשון ועזוב בערב היום שלישי (כלומר כמעט 3 ימים) ואפשר להגיע בערב היום הראשון ולעזוב בבוקר היום השלישי (כלומר בפועל יום אחד).

יותר מזה – זמן נסיעה

אין המון נסיעות בין שלושת היעדים, אבל יש. על פי גוגל מדובר על שעה וחצי עד שעתיים לכל נסיעה. בפועל עם הלוגיסטיקה של צ’ק אאוט והעמסת הרכב, ושקלול הילדה הקטנה, אנחנו מדברים על שעתיים וחצי ויותר. נוסיף גם פקקים בכניסה / יציאה מבוסטון ונקבל 3 שעות בקלות. יותר בכניסה (זמן חניה)

להגיע בבוקר זה בעצם להגיע בשעות הבוקר המאוחרות לא יודע מתי מתחיל אצלכם היום ומתי רוצים לצאת לדרך אבל למרכז בוסטון כנראה לא תגיעו לפני 12.

וגם בעזיבה – בהנחה שלא רוצים לנסוע בלילה, וצריך לשריין כ- 3 שעות נסיעה אז צריך להתחיל לספור אחורה. אם למשל רוצים להגיע ב-8 בערב לפורטלנד אז צריך לצאת לדרך מעט אחר 5 אחה”צ. זה כבר לא משאיר לי יום כמעט שלם בבוסטון

אבל יש עוד שני דברים שצריך לזכור:

נסיעה כשהילדה ערה – האם הייתם רוצים לכוון נסיעה בשעות שהילדה ישנה? אני מניח שבגיל הזה השעות הרלוונטיות הן 10 בבוקר, 1-2 בצהריים ואחרי 6 בער (אבל אני לא זוכר מספיק). אם כן אז צריל לתכנן את היום בהתאם

וארוחות – לא יודע איך אתם מתכננים את הארוחות שלכם (מסעדות, קורנפלקס בחדר, אוכל מהסופר, תוך כדי נסיעה וכו’) אבל בהחלט יתכן שזה גוזל זמן. למשל אם בבוקר עוצרים לאכול בדרך מניופורט לבוסטון – זהי יעכב אתכם. ואם בערב עוצרים לאכול בדרך מבוסטון לפורטלנד – זה מוסיף זמן ואולי צריך לצאת מבוסטון טיפה קודם.

בקיצור – צריך לספור ימים, ולהיות ריאלי בזמני המעברים

• אנשיםטובים

אחרי שנספור ריאלית את זמני הנסיעה צריך לחשוב מה מתאים לכם, מבחינת אופי המקומות והקצב.

אני מניח שזו ילדה ראשונה שלכם. ציינתם “תינוקת” בת שנה וחצי. אז שימו לב – זו לא תינוקת. בגיל שנה וחצי זו כבר ילדה קטנה (פעוטה) שערה חלק גדול מהיום, אוכלת כבר אוכל אמיתי וליד שולחן (אבל בקצב שלה ויורקת מה שהיא רוצה) הולכת (בקצב שלה ולאן שהיא רוצה) מדברת (וקשה להשתיק אותה) וכו’. היא כבר גדולה מדי למנשא חזה (אפשר מנשא גב בטבע ועגלה בעיר, על כל הלוגיסטיקה של עגלה)

הצרכים שלה שונים לחלוטין מאלו של תינוק שבסופו של דבר צריך בעיקר בקבוק/ציצי, לישון, החלפות חיתולים, וקצת יחס קרוב.

אז זה משפיע על מה שעושים איתה, ועל כמה דברים מספיקים ביום

למשל טיול נופים בנסיעה מתאים לכם? או שהילדה תקטר כל הזמן. אגב, היא בכלל תראה משהו מהחלון שלה. הכסא מספיק גבוהה.

ובהקשר הזה – איך אתם יושבים? כשהיא בשורה השנייה לבד או אחד מכם לידה? כשהיא במושב האמצעי עם ראות עוד יותר מוגבלת או בצד?

האם למשל לעלול על הר וושינגטון זה מעניין איתה?

האם שייט לוויתנים רלוונטי?

האם צריך לשריין הרבה עצירות בגינות ציבוריות וכדומה?

• אנשיםטובים

ואחרי שחיברתי את כל זה – אני לא מת על המסלול שלכם

אני חושב שהוא יותר מדי מהיר.

למרות שאפשר בהחלט לטייל גם בימי המעברים, באופן טבעי הניצול שלהם יותר נמוך, והייתי סופר כל יום מעבר כחצי יום

אז יש לכם יום וחצי בכל מקום שזה בכלל לא הרבה. ובעיקר לא משאיר שום גמישות. אם באותו יום מזג האויר היה פחות טוב, או שאתם הייתם עייפים, או שסתם לא בא לכם, או שהייתם צרכים קצת סופר או כל דבר אחר – כל התוכניות ליעד הזה משתבשבות. זה נכון לכל טיול שמתגלגל מהיר יחסית, אבל בהרכב של ילדה קטנה, הסבירות לאתגרים כאלה עולה.

ועם ילדה קטנה מראש הקצב יותר איטי ומספיקים מעד דברים במהלך היום

אני גם חושב שיש לכם המון נסיעות ואני בספק אם היא  תאהב את זה. זה לא רק הנסיעות בין האתרים שבחלק מהימים ארוכות, זה גם הנסיעות המקומיות (כוכב) שלא כאלה זניחות

כמובן שזו דעה אישית שלי ולא חייבים להסכים איתי. יש מי שעשה טיולים כאלה גם עם פעוטות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • gal34578

תודה על התגובות המהירות

הסיבה שספרתי לילות ולא ימים זה כי אני רוצה קודם להזמין את הלינות ולאחר מכן לחשוב בדיוק על לוח הזמנים. אני מסכים שהלוגיסטיקה של החלפת המלונות כל רגע היא כאב ראש כמו גם הנסיעות ממקום למקום

טיול נופים בנסיעה לא כל כך מתאים לנו כי זאת לא רק הילדה שתקטר אלא גם אנחנו:} אנחנו מעדיפים לשוטט רגלית במקומות במקום ברכב שמבחינתי בעיקר אמצעי להגיע ממקום למקום.

אז יש הצעות איך אני אעשה את המסלול פחות “מהיר”? אני ממש מסכים עם “תפסת מרובה לא תפסת” ואני רוצה לעשות את זה נינוח עם החלפת מלונות מועטה במידת האפשר אבל כמובן באותה נשימה לא לוותר על מוקדי העניין העיקריים.

אולי להפוך את

ניו פורט 2 לילות

בוסטון 2 לילות

פורטלנד 2 לילות

north conway לילות 2

ל4 לילות ב2 מהיעדים האלו ולא 2 בכל אחד?

אולי משהו אחר?

• אנשיםטובים

ברור לי למה אתם סופרים לילות ולא ימים, אבל זה לא עושה את זה נכון Smile

תחשבו כמה ימים נכון בעיניכם להשקיע בכל מקום. אחר כך תנסו למפות את זה למקומות לינה וכמה זמן.

אני מזכיר שגם בארה”ב אפשר לעשות טיול כוכב ולא חייבים כל הזמן להתגלגל.

למשל אפשר לנסות להתמקם ללינה מחות לבוסטון, ולעשות משם גיחות לתוך בוסטון, אבל גם לרוד איילנד ולמקומות אחרים. אז אולי הדבר הנכון מבחינתכם יהיה להתמקם במקום כזה ל 4-5 לילות? לא טוען שזה הדבר הנכון, רק מעלה אפשרות

• ריקי 5
                    ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

כמה הערות בנוסף למה שאמרו קודם
                    ראשית הייתי מוותרת לגמרי על וושינגטון בהרכב שלכם. העניין בוושינגטון הוא המוזיאונים וזה יהיה סיוט עם בת שנה וחצי. ויתור על וושינגטון יפנה לכם 3 ימים חיוניים לריווח הטיול. 
                    לדעתי יש צורך להוסיף לילה לנורת’ קונווי ועוד אחד ללייק פלאסיד. בהתחלת הטיול אם תתגלגלו יותר מהר יחסית זה לא יהיה נורא, אבל בהמשך אתם צריכים גם ימים נינוחים יותר. 

אני הייתי עושה מחלקת
                    5 ימים ניו יורק
                    2 ניו פורט
                    4 בוסטון
                    3 נורת’ קונווי
                    3 ברלינגטון
                    3 לייק פלאסיד
                    2 אגמי האצבע
                    2 ניאגרה

את הטיסה חזרה אפשר לעשות עם קונקשן מבפאלו – יפתור את בעית הרכב. 

• splaw
                      splaw נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

מצטרף בחום להמלצות לעיל ובעיקר של ריקי ושל אנשים טובים.

לוותר על וושינגטון ולרווח הימים ולא לרוץ ולא ליסוע הרבה מידי כל יום ועדיף כמה טיולי כוכב במיוחד עם תינוקת.

להתחיל בבוסטון או בניו יורק ןלסיים בעיר השניה.

בהצלחה!

• אנשיםטובים

לטעמי האישי

אפשר בהחלט לבלות בוושינגטון גם עם דגימות מהמוזיאונים

אני מסכים עם ריקי שזה קצת “בזבוז”, אבל מצד שני כל הטיול הזה הוא במידה מסויימת קצת בזבוז אז זה לא בהכרח יותר גרוע

כתבת “טיול נופים בנסיעה לא כל כך מתאים לנו כי זאת לא רק הילדה שתקטר אלא גם אנחנו:} אנחנו מעדיפים לשוטט רגלית במקומות במקום ברכב שמבחינתי בעיקר אמצעי להגיע ממקום למקום.”

אז מה זה אומר בעצם לגבי האיזורים הכפריים? טראקים של יום שלם ויותר?

טיולים קצרים של שעה-שעתיים?

אם טיולים קצרים של שעה-שעתיים – איך תגיעו אליהם אם לא בנסיעה לא קצרה. 

אם אתם לא בקטע של נסיעה בנוף, ולא בקטע של טראקים ארוכים, אז אני פחות מבין את הבחירה בניו אנגלנד.

ואם המטרה פשוט עיירות ולא נופים – אז לכו על עיירות.

בניו אנגלנד יש עיר אחת ממש גדולה (בוסטון) ועוד כמה ערים פחות גדולות והמון עיירות נחמדות.

גם בפנסילבניה (בין וושינגטון לניו יורק) תוכלו למצוא הרבה מקומות נחמדים.

אז למשל:

2-3 ימים בוושינגטון

2-4 ימים בפנסילבניה. צאו מוושינגטון, תעברו בהרשי, קחו את הילדה לשיטוט בכרכרה באיימיש, אולי מרכז המבקרים של חברת קריולה. אולי ביקור בפילדלפיה (הילדה אולי לא תבין מה זה פעמון החירות אבל תתרשם מהגודל שלו). שלבו בדרך כמה אתרי טבע, אולי בדרך הנמל הפנימי של בולטימור ומוזיאון הילדים המדהים, אולי פארק השעשועים של רחוב סומסום (גבולי בגיל אבל היא יכולה להנות), גני לונגווד

4-5 ימים בניו יורק

3-4 ימים בקונטיקט ותשוטטו בעיירות השונות. שלבו את מוזיאון הנמל העתיק במיסטיק

ואז דילוג ל 4-6 ימים לאיזור בוסטון לשיטוט בבוסטון ובעיירות הסמוכות

שלבו בדרך שייט בסירה, שווקי איכרים, כמובן גינות ציבוריות, שופינג בחנות צעצועים ועוד.

אני הייתי נהנה יותר מטיול כזה

כמה לינקים למקומות שהזכרתי בעיקר באיזור פנסילבניה רבתי. אפשר למצוא רעיונות בסגנון גם במקומות אחרים

https://sesameplace.com/philadelphia/

http://www.crayolaexperience.com/easton

https://baltimore.org/article/baltimore-inner-harbor

https://www.portdiscovery.org/

https://www.hersheys.com/chocolateworld/en_us.html

http://www.mysticseaport.org/

http://longwoodgardens.org/

• gal34578

בסופו של דבר למעט הנסיעות מיעד ליעד לא חייבים נסיעות ארוחות בימים בהם אין החלפת מלונות.

מכל מקום לדעתי, אפשר לטייל בסביבה הקרובה בנסיעה מינימלית

אוקיי, אז במידה ואני אכן מוריד את וושינגטון, אז בעצם

ניו יורק: 4 לילות

ניו פורט: 2 לילות

בוסטון: 4 לילות

על פורטלנד לוותר? עדיף פורטלנד או נורת’ קונווי מבחינתי מוקדי עניין בסביבה הקרובה?

פורטלנד/נורת’ קונווי: 3 לילות

ברלינגטון: 3 לילות

לייק פלאסיד: 2 לילות

אגמי האצבעות: 2 לילות

ניאגרה: 2 לילות

זה נראה טוב יותר?

• אנשיםטובים

כשאתם כותבים ”אפשר לטייל בסביבה הקרובה בנסיעה מינימלית” למה הכוונה?

סתם דווגמא “סיבוב” מסביב להרים הלבנים (כביש 112, עלייה להר וושינגטון וכדומה) זה 5 שעות נסיעה בקלות ואולי יותר

רק עליה להר וושינגטון (מלינה בנורת קונווי) זה 3 שעות שרובן באוטו 

באגמי האצבעות – סיבוב מעגלי מאיתקה לווטקינס גלן לקורניג וחזרה לאיתקה זה שעתיים וחצי של נסיעה. אם תשלבו עוד 2-3 עצירות בדרך שכל אחת סטייה קטנה מהכביש זה יעבור את ה-3 שעות אוטו ביום (לא ברצף).

לא התעמקתי במקומות האחרים

אז בימי מעבר – יש לכם 3 שעות נסיעה ויותר

במקומות שתהיו רק 2 לילות – סביר להניח שביום באמצע יהיו לכם 2-4 שעות נסיעה.

רק במקומות שתהיו בהם 3 לילות ויותר תוכלו להרשות לעצמכם ימים עם פחות נסיעות.

אני לא טוען שזה בעייתי או לא (אתם מכירים את עצמכם) אבל רק שנהיה מסונכרנים עם המספרים

• gal34578

לטייל בסביבה הקרובה למלון הכוונה בעקרון גג שעתיים נסיעה לא רצופה ביום

אם בשביל אגמי האצבעות נצטרך באופן חד פעמי 3 שעות לא רצוף, גם תופס

לגבי ההרים הלבנים אם מדובר באמת בנסיעות כאלו גדולות, אז אוותר עליהם.

אם אני מוותר עליהם אז לוותר על נורת’ קונווי? לקחת את פורטלנד במקום?

או שאולי לחלופין לנסוע מבוסטון לוודסטוק (ורמונט, לא ניו המפשיר) ואז משם לברלינגטון\סטו? ואז בעצם מוריד גם את נורת’ קונויי וגם את פורטלנד

• אנשיםטובים

סתם הערה משעשת – ציינתם על וודסטוק ורמונט ולא ניו המשייר

יש 22 ערים בשם וודסטוק בארה”ב 

באיזור המסלול שלכם יש 5 – קונטיקט, מיין, ניו המפשיר, וורמונט וכמובן ניו יורק

אגב, הפסטיבל המפורסם היה בניו יורק, אבל לא בעיר וודסטוק אלא בעיר אחרת באיזור (הוא היה מתוכנן להיות בוודסטוק אבל בסוף זז).

לא קשור לשרשור שלכם, סתם אנקדוטה Smile

• עודד
                                  עודד נערך לאחרונה על ידי

להערכתי לא תוכל לעמוד במגבלות שלך. אם אני

מתרגם שעתיים נסיעה למיילים בהנחה שאתה לא נוסע כול הזמן באוטוסטרדות אז זה גג 100 מיילים ליום. אנחנו בטיול שחלקו מתגלגל וחלקו כוכב הגענו לממוצע של 150 מיילים ביום. כלומר השאיפה שלך

גם להשאר כמה שיותר באותו מלון וגם לנסוע

מספר מיילים מתחת למינימום לא מסתדרת. 

למעשה גם בטיול מתגלגל זה לא ממש מסתדר אלא אם כן אתה לא מנצל את היום.זה אמריקה ולא אירופה. בכלל אני חושב שהגישה לקבוע לינות ואז

להחליט מה עושים היא לא נכונה.הלינות צריכות חשרת את הטיול ולא להיפך. איפה שאפשר כוכב עושים כוכב ואיפה שלא מתגלגלים. בכול מקרה לספור לילות זנ טוב מול סוכנות הנסיעות.מולנו צריך לספור ימים.

אגב וודסטוק ורמונט בהחלט שווה ביקור.

.

• gal34578

הגישה הזאת נובעת מההגיון שעד ספטמבר יהיה לי הרבה זמן לתכנן את הטיול, ולדעת בדיוק מה אעשה, אבל לינה, כדי לחסוך עלויות עדיף לזמין כמה שיותר מוקדם.

אני חקרתי מספיק על המקומות שאני מדבר עליהם בשביל לדעת שיש מספיק מה לעשות בסביבה שלהם, אבל לא מספיק כדי לדעת זמני נסיעות מדויקים או מוקדי עניין ספציפיים ולכן אני מתייעץ

אם לדעתכם עדיף, במגבלות הזמן, לקחת את הסביבה של וודסטוק ולא את של פורטלנד/נורת’ קונווי אז חשבתי על משהו כזה:

• gal34578

ממש מצחיק כמה ערים זהות יש להם בארצות הברית עצמה וכמה ערים זהות יש להם לשמות של ערים באירופה:}

• עודד
                                        עודד נערך לאחרונה על ידי

אני מבין את השיקולים שלך אבל אני רק אומר שסביר שתמצא את עצמך בסופו של דבר נוסע

משמעותית יותר זמן משהקצבת לעצמך ליום.

קח למשל את וודסטוק שהמלצתי לך עליה. לא

יותר מלילה באזור. אם תיקח יותר תצטרך לנסוע

מרחקים גדולים יותר עד ברלינגטון למשל וזה לא יסתדר עם מגבלת זמן הנסיעה שציינת. לזה התכוונתי.

ורמונט בכלל מתאימה יותר לטיול מתגלגל פרט

לצפונה שם אפשר לשהות 2 עד 3 לילות באותו מקום.

• אנשיםטובים

בהמשך לדברים החכמים של עודד

אני מאד חושב שכדאי לכם להשקיע שבוע-שבועיים בתכנון יותר יסודי של הטיול.

לחשוב ברצינות מה אופי המקומות שתרצו לראות, אופי הנסיעות, ארוחות, שעות שרלוונטיות מבחינתכם ועוד.

במקביל ללמוד יותר על כל מקום, איזה מה”אטרקציות” שיש בכל מקום מעניינות אתכם יותר או פחות. מה מרחקי הנסיעה בפועל בין המקומות וכו’.

ובהתאם לזה תבנו תוכנית לפי ימים

ובסוף תראו איפה נכון לישון

אני כמובן לא מתחייב על שום דבר, אבל אני מניח שעוד שבועיים לא יהיה הבדל גדול במצאי ובמחירי המלונות לספטמבר

• ריקי 5
                                            ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

העליתי את המסלול על מפה ומשום מה יש לי הרגשה שעושים יותר מדי רעש מהנסיעות. 
                                            בקו ישר יש כ- 1600 קמ (בכוונה משתמשת בק”מ ולא במיילים). גם אם נוסיף נסיעות מעגליות לא נגיע ליותר מ-2000-2200 קמ. 
                                            אם נוריד 4 ימים של ניו יורק, יומיים בוסטון ואולי עוד יום או יומיים שלא נוסעים הרבה, עדיין מ-3 שבועות נותרו 14 ימי נסיעות. הממוצע היומי הוא פחות מ-200 ק”מ, ממש לא הרבה לטיול בארה”ב. 

אני ממש חושבת שלא שווה לוותר על ההרים הלבנים ונורת’ קונווי. יש שם המון מה לעשות והנסיעות לא ממש ארוכות (הסיבוב הוא 158 ק”מ ועושים אותו ביום שלם). כביש קנקמגוס אורכו 66 ק”מ ולוקח חצי יום לעבור אותו עם עצירות וביקורים במקומות שווים. 
                                            אפשר להעביר יום שלם בנורת’ קונווי ובסביבה הקרובה ממש בלי נסיעות משמעותיות. יתכן שיהיו כמה ימי מעבר עם נסיעות יותר ארוכות אבל בתקופה של שלושה שבועות אפשר לעמוד בזה. 

אגב, על איזו תאריכים בספטמבר אתם מדברים? האם יש גלישה לתוך אוקטובר?

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון