תכנון טיול למרכז
-
שלום אנשים אני מתכננת טיול של חודשיים באזור מרכז ודרום (קולומביה) בחודשיים ספטמבר אוקטובר. אני צריכה סיוע שלכם בתכנון של מסלול ע''פ מדינות ולוח זמנים שטיפה בעייתי. קולומביה- קובה - ג'מייקה גואטלמה . אלו המדינות שממש ארצה להיות בהם, אם יש לכם עוד מדינות במרכז אמריקה שאתם ממליצים תרגישו חופשי לזרוק. כמו כן כמה בעייתי קולומביה בחודשים האלה ומה התקציב בערך לטיול כזה. תודה מראש !!!
-
קולומביה שייכת לפורום של דרא”מ- לא הייתי בה אבל הייתי בכל האנדיות האחרות והייתי בחורף והיה בסדר- אז ספטמבר-אוקטובר נראה לי שיהיה בסדר שם..
קצת קשה לעזור לך עם זמנים- את רוצה לראות מדינה כלשהיא בצורה מקיפה? או רק היילייטס תיירותי?
אני לא יודע כמה זמן מקדישים לקולומביה- מדובר במדינה גדולה והייתי אומר חודש לא יכסה הכל, קובה- בד”כ הנטייה שלי ושל הגולשים פה להמליץ על שבועיים אם זה רק הצד המערבי או 3 שבועות אם זה כל המדינה. גווטמאלה כמינימום זה שבועיים . ג’מייקה- אם את מערבת שהות בחוף זה גם לפחות שבועיים…
בסה”כ את פה אם יותר מחודשיים ומתקרבת ל-3 – אז צריך לחתוך משהו.
מבחינת תקציב- גם אם את על תקציב תרמילאי נמוך- יש לך פה כמות טיסות נכבדת- כי יש לך שני איים (שאני לא בטוח שיש ביניהם בכלל קישור אווירי טוב- וימי בטוח לא), ושתי מדינות שאין דרך הגיונית אחרת להגיע ביניהן.. ככה שקודם כל את צריכה לנסות לתקצב את סכום הטיסות ומשם לעשות תקציב יומי ואטקציות
-
קולומביה מדינה מאד גדולה, אחרי נחיתה בבוגוטה הייתי מתרכז באיזור החוף הצפוני- סנטה מרטה (+טגנגה +טיירונה), קרטחנה ומשם יוצא לכיוון מרכז אמריקה, אפשרי בשבועיים וחצי..
משם היציאה לאיים הקאריביים היא יותר מסובכת והרבה יותר יקרה..
שווה לבדוק אופציה להצפין דרך פנמה קוסטה ריקה וכ’ו..
כשאני עשיתי טיול דומה, המעבר מקולומביה צפונה היה אפשרי רק בטיסה
או בשיט הרפתקני מקרטחנה שעורך 5 ימים (זו הייתה אחת החוויות המטורפות שהיו לי בטיול, בהחלט שווה לחקור את הנושא).
בכל מקרה את שאר הזמן שווה לחלק בין קוסטה ריקה ,כמה ימים באיסלה אומטפה בניקארגואה ולפחות שבועיים גואטמלה. -
ג’מייקה היא תמיד בעיתית בהקשר של טיסות כי מהבחינה הזאת היא יותר שייכת לצפון אמריקה – כי טיסות טובות יותר יצאו ממיאמי, פורט לודרדייל.
קובה תוכלי להגיע בזול יחסית מפנמה (שתוכלי לשלב עם קולומביה) או מקסיקו (שתוכלי לשלב עם גוואטמלה).
מסלול לדוגמה – קולומביה-פנמה-קובה-מקסיקו-גוואטמ לה