מחירי טיסות לכרתים בקיץ
-
מישהו יודע למה השנה מחירי הטיסות לסוף אוגוסט לכרתים מטורפות?
הטיסה הכי זולה 540 דולר.
פשוט מטורף
-
א.
מחירי שירותי הקרקע בישראל עלו מאוד השנה ומישהו צריך לכסות אותם
חוץ מזה יש הבדל בכמות הנוסעים לכרתים מישראל, לפני 20 שנה היו אולי 6000 ישראלים בעונה (לפני 30 שנה אולי 10...), בשנה שעברה 242.000. לפי ההגיון המחיר אמור לרדת אלא שהתייקרויות כל העת ברשות התעופה בישראל גורמות לעליות מחיר דרסטיות. (כמדומני שאין לחברה הכרתית הסכם מסחרי והממשלה לא רואה בכרתים יעד מועדף שכדאי לתת לו הנחות...)
ב
יולי-אוגוסט זה שיא העונה
ג
לפני 20 שנה יכולתי לשכור חדר ב-2000 דרכמות (7 שקלים) היום חדר מיטה ומטבחון עולה 40 יורו (176 שקלים)
ד
540 דולר זה כ- 429 יורו
ה
אני לא יודע היכן בדקת,
אבל באגאין 26.8-2.10 זה 384 יורו ישיר נתב”ג-הרקליון וחזרה לשבוע
באגאין דרך אתונה או סלוניקי 295 יורו לשבוע
ו
הפטנט לכרתים, זה לקנות כרטיסים מוקדם. אני קונה כרטיס לשבועיים (טס רק בטיסה ישירה) בדצמבר לכל השנה הבאה (3 טיסות- יוני ספטמבר אןקטובר) ועלה לי רק 172 יורו לטיסה…..
ז
כעת זה נחשב ל-”רגע האחרון”, גם מבחינת בתי המלון, רציתי חדר במלון מסויים והסוכן שלי הזמין לי רק כעת, וזה היה החדר האחרון במלון לחודש יוני…..
זה לא פלא אם לכרתים בעונה (מאי-אוקטובר) מגיעים מעל 3.500.000 תיירים ולכן יש מעל 10.000 בתי מלון מסוגים שונים וברמות שונות החל מ-1* ועד 6* .

-
טיסה ישירה לכרתים ב23/8-30/8 עולה 520.
לא מצאתי יותר זול מזאת.
במחירים האלו אפשר לטוס לאירופה, זאת פשוט מטורף.
נראה לי שבעיה שאין חברות לאו קוסט שטסים לכרתים.
-
באיזו חברה ? (לא אגאין כיוון שהטיסות לכרתים הישירות הן רק בימי ראשון...) ולא ישראליות שבהן אין עדיין מחירים אחרי מאי (השטיח המעופף, ואחרים)
אני מניח שאתה מדבר על ארקיע.
הטיסה שאתה מדבר עליה 23.8-30.8 היא היקרה ביותר של ארקיע לכרתים – 581 דולר שהם 468 יורו
בדיקה מידגמית בארקיע-
בתאריך.18.8-25.8. המחיר הוא 531 דולר שהם 427 יורו
בתאריך 26.8-2.9 המחיר 498 דולר שהם 400 יורו
בתאריך 27.8-3.9 המחיר 331 דולר שהם 266 יורו
בתאריך 4-11.8 המחיר 453 דולר שהם 365 יורו
בתאריך 31.7-7.8 המחיר 387 דולר שהם 311 יורו.
שלושת האחרונות אפילו זולות מחברת אגאין הכרתית……
בשורה התחתונה:
- 1. לחפש לא רק בחברה אחת
- 2. להזמין כרטיסים זמן רב מראש עם הכמות הגדלה והולכת של ישראלים לחו”ל בכל שנה.
- 3. להיות מוכן להתגמש בתאריכים, החברות לא תתגמשנה בעבורך.
-
היצע וביקוש. תשובה קצרה וממצה שמכסה מקסימום עובדות. דוגמא מיעד אחר: עד לסתיו 2017 התחרו על הקו הישיר למנצ’סטר 2 חברות תעופה – איזיג’ט ומונארך. המחירים, ברוב השנה, היו מעולים ואיפשו לי לטוס בלי כאב-כיס לגיחות הייקינג בווילס או באזור האגמים. לפני מספר חודשים מונארך פשטה את הרגל והופ!!! הפתעה. מחיר הטיסות למנצ’סטר יקרות לרוב יותר מאשר אלו שללונדון. ולמה? משום שבמנצ’סטר קהילה יהודית ענקית. כמעט לכולם שם יש קרובים מדרגה ראשונה בישראל ולכן טסים לפה המון – היצע הטיסות ירד בחצי מה שמאפשר לחברת התעופה להרוויח יותר. סגור את הקו של איזיג’ט לברלין? תראה שכבר למחרת אל-על מתחילה לגבות 250 דולאר לכיוון. אלו כללי השוק.