שאלת חסכון בזמן
-
מתכננים טיול ממש קצרצר במזרח ארה”ב (עוד טרם הוחלט מה ולאן, קודם נראה מה מצבנו...).
הנה השאלה:
הזוגי יגיע כ5 ימים לפני וישהה בסופם במנהטן. את הרכב נרצה להחזיר כנראה במדינה דרומית יותר.
אני אנחת ישר בניו יורק (טרם נבחר היכן) ונפגש כדי לשכור רכב וישר לצאת מהעיר.
האם יש העדפה באיזה שדה לנחות ולהיפגש?
תחושת הבטן שלי אומרת שהשכרה רכב בניוארק תהיה “זריזה” ופשוטה יותר, ושההגעה של הזוגי ממנהטן לניוארק לא תהיה שונה מההגעה לJFK.
בנוסף, יש לי תחושה שכל הקונסטלציה תהיה זולה יותר (מחיר ההשכרה וקנס ההחזרה ביעד אחר) ותהיה פשוטה יותר בניוארק.- האם אני צודקת בתחושות?
אציין שאין חשיבות לשדה התעופה בבחירת הטיסות. בכל מקרה יהיה מדובר על קונקשן באירופה (הזוגי צריך להתחיל בפילדלפיה, ואני ארצה להוזיל את הטיסה עד כמה שניתן).
- האם אני צודקת בתחושות?
-
שכירת רכב בניווארק היא בד”כ זולה יותר עד כמה עשרות אחוזים מזאת שבקנדי או במנהטן
-
מה לדבי הגעה ממנהטן לשם? יש הבדל גדול מאשר הגעה לקנדי?
-
בהנחה שהוא נוסע במונית:
הנסיעה מלב מנהטן לניו ארק יותר ארוכה ויותר יקרה מאשר ל JFK.
בזמן מדובר על עוד 15-30 דקות
בכסף מדובר על עוד 20-30 דולר
לטעמי לא דרמטי
אם מדובר על שאטל משותף (שאוסף מכמה מלונות) – ההפרש בזמן דומה (עד כדי המזל של האם אוספים אותו ראשון או אחרון), ובכסף הוא הרבה יותר קטן (5-10 דולר)
אם מדובר ל תחבורה חצי ציבורית אז שני המקומות נגישים. לשניהם יש אוטובוסים/רכבות יעודיים במחירים סבירים
אם מדובר על תחבורה ציבורית לחלוטין (רכבת תחתית, אוטובוס לא ישיר וכו’) – אז אני חושב ש JFK יותר נגיש ויותר זול
לגבי עלויות השכרת הרכב – תבדקו ואל תניחו שניוארק יותר זול. אני מסכים עם ראובן שבגדול ניו ארק יותר זול, אבל בקטן – תלוי בפרטים המדוייקים. אולי בתאריך מסויים יש מבצע כזה או אחר, אולי בהתאם ליעד החזרה דמי ההחזר שונים וכו’.
אגב שיקול לפא פחות חושב שבעיניי זה שעות הטיסה. גם מבחינת היכולת שלכם לנצל את היום, וגם מבחינת מה בן הזוג יעשה בבוקר? לא לשכוח את הלוגיסטיקה של עזיבהת המלון והשארת המזוודות, איסוף מאוחר יותר (לא לשכוח טיפ לשוער בשני השלבים) וכו’.
ובלי קשר – לא חייבים לשכור את הרכב בשדה שאת נוחתת. אפשר שבעלך ישכור את הרכב (בעיר, או בניו ארק) ויסע לאסוף אותך מהשדה (אולי אפילו אחרי שיעשה קצת קניות בסופר – תלוי בשעת הנחיתה שלך וכו’)
אפשר גם שבכלל בעלך “ידלג” לישון מחוץ למנהטן בלילה האחרון (שוב תלוי בשעות הנחיתה שלך), קרוב לנקודת איסוף הרכב או הנחיתה שלך.
אפשר גם ששניכם תפגשו לא בניו יורק אלא בכלל תטוסו למקום אחר בהתאם ליעד שאתם רוצים לטייל. בין אם את תגיעי לשם ישירות מאירופה או קונקשין בניו יורק, ובין עם בן זוגך יגיע לשם בטיסה, רכבת, אוטובוס או פשוט לשכור רכב ולהגיע לבד.
הכל אפשרי
אם אתם קצרים בכסף (לא כולנו כאלה
)?אל תניחי שדווקא הטיסה זה החלק היקר בטיול. כל יום טיול עולה לכם מאות דולרים (החל מהבסיסי של מלון, רכב, דלק, הוצאות מחייה, ודרך אטרקציות, בילויים ועוד). יום ש”מבוזבז” על נסיעה ארוכה הוא בזבוז כסף לא פחות מטיסה כזו או אחרת
-
תודה על התגובה המפורטת!
מהיכרות עם הבנזוג העצלן- כנראה שמדובר כאן על נסיעת מונית ממנהטן (הוא לא יבלה את הלילה בשומקום אחר, מקסימום אצל המשפחה בברוקלין), לניוארק הנחתי שיש איזה רכבת/אוטובוס ישיר- מה שאולי היה עוזר לשכנע אותו.
את השכרת הרכב נעשה יחד, אין מצב שמישהו יקח את הרכב לבד (אנחנו לא עושים דברים לבד בחו”ל
) וכי צריך בכל מקרה רשיונות של שנינו- לכן זה יהיה בשדה הרלוונטי.אנחנו לא קצרים בכסף (זאת אומרת- תמיד נחמד לחסוך, אבל זאת לא המטרה), וידוע לי שהטיסה היא יחסית החלק הזול (לא הטיול הראשון שלנו בארה”ב… אנחנו מודעים למחירים המטורפים של לתייר במקומות מלאים אטרקציות), אבל היות והצד המפונק לא יטוס איתי ביחד- לא אכפת לי “להתענות” בקונקשן קצר באירופה כדי לחלץ עצמות ולאכול אוכל סביר

-
יש אוטובוסים ישירים לשדות התעופה כמו גם רכבות. אני מציע לעשות חיפוש גוגל באנגלית
למשל זה
https://www.wikihow.com/Get-to-Newark-Airport-from-Manhattan
או זה
https://www.nycbynatives.com/visitors_center/jfk_to_manhatta n.php
בלי קשר רק בהתייחס למשפט “בכל מקרה רשיונות של שנינו” – לא תמיד. לפעמים הם יסתפקו בהצגת רשיון. לפעמים (בייחוד אם עשיתם חברות מועדון) גם זה לא. ואם לא – סביר להניח שתוכלו להכנס לכל סניף של חברת ההשכרה בהמשך הטיול ולהציג את הרשיון החסר. וכשאני כותב המשך הטיול זה יכול גם להיות שעה אחרי, או אפילו בשדה שבו אוספים אותך.
יש הרבה סיבות אחרות למה שהוא לא ישכור את הרכב לבד. אבל אני מניח שהרשיון לא צריך להיות העיקרי בהן.
-
אני הבנתי שאם מראש אני מבקשת נהג נוסף אני צריכה להציג רשיון כבר בשלב הזה…
להבא- אדע שיש אפשרויות נוספות (אבל כמו שסיכמנו- הפעם בכל מקרה ניקח את הרכב ביחד.. זה חלק מהחוויה
) -
אפשר לשכור רכב במנהטן. שני נהגים עולים יותר. הנהג הנוסף בניו יורק יעלה פחות מאשר בניו ג’רסי.
-
יש אוטובוס ישיר אל ניו ארק מתחנת פן (מפלס הרחוב) וכן קו רכבת (2 תחנות).
יש אוטובוס ישיר אל JFK מתחנת גרנד סנטרל. אפשר להגיע גם עם תחתית לתחנת ג’מייקה ומשם עוד רכבת קצרה לשדה.
-
אהה זאת עובדה שמשנה קצת!
איך זה ככה? -
כיון אחר לגמרי-איך ההשכרת רכב והטיסות לפילדלפיה?
כמו שאמרתי- התוכניות של הבנזוג לא ברורות עדיין, ובתוכם גם נכללים ימי-חתונה בפילדלפיה, לכן הוא יכול להנדס שיסיים גם שם.התכנון (שעוד לא תוכנן) הוא להדרים על האפלצ’ים טרייל…
אציין שיש גם את עיניין קלות ונוחות החזרת הרכב. אמנם נכון לעכשיו עקב חוסר זמן נעדיף השכרה חד כיוונית- אבל עוד לא שללנו אופציה לאיזה מסלול מעגלי כלשהו, אולי לחזור דרך קו החוף
-
הכל על הנהגים הנוספים:
https://www.autoslash.com/blog-and-tips/posts/all-about-addi tional-driver-fees
פשוט במדינת ניו יורק המקסימום הוא 3 דולר ליום עבור נהג נוסף.
ועוד משהו חשוב לציין: ממליץ להימנע משכירת רכב של דולר או טריפטי כי מכשיר ה-EZ PASS בחברות האלה עולה המון ולא משתלם.
-
איזי פאס זה משהו שאני בכלל מפחדת להתחיל לברר עליו… הבנתי רק דברים רעים עד כה

יש סוכנות כלשהי שתיתן לי מראש מחיר סופי כולל הכל הכל? לאירופה אני משתמשת באוטו יורופ שאכן מכסים אותי מראש בהכל (כולל מדבקת כבישים) וטרם הייתה לי בעיה איתם.
בארה”ב הייתי נאמנה לאלאמו בפעמיים הקודמות, דרך ממסי אם זכור לי נכון. -
כשאת כותבת מחיר כולל הכל באירופה – את מתייחסת לשוויץ? צרפת? איטליה?
השיטה של מדבקה בשוויץ (אולי בעוד מדינות) אומרת תשלום קבוע לכל השנה
אבל בארה”ב (וגם בחלק ממדינות אירופה) התשלום הוא על פי שימוש. בדיוק כמו כביש 6 או מנהרות הכרמל שלנו.
מכשיר איזי פאס שלרוב ניתן לשכור מחברת ההשכרה הוא מאד נוח. נוסעים איפה שרוצים וכמה שרוצים. לא עוצרים לשלם ואיה שרלוונטי נוסעים בנתיבים המהירים.
משלמים לחברת ההשכרה פעמיים – פעם אחת דמי שכירות למכשיר (סביבות 5 דולר ליום, אולי יש מגבלה על תשלום מקסימלי בהשכרה ארוכה – תלוי בחברת ההשכרה). ואיזה חודש אחרי שחוזרים חברת ההשכרה תחייב את כרטיס האשראי שלכם לפי הנסיעות שבוצעו בפועל. בטיול האחרון זה עבד לי מעולה. פשוט לא חושבים.
דווקא חברת דולר מציע עד כמה שאני זוכר אפשרות למחרי כולל הכל. משלמים מחיר קבוע ונוסעים בכמה כבישי אגרה שרוצים. הבעיה היא שהם גובים המון כסף תמורת זה (סדר גודל של 20 דולר ליום).
רק לסבר את האוזן – כבישי אגרה עולים לרוב ברמה של דולרים בודדים. תלוי במרחק הנסיעה, אבל נסיעה מאר ארוכה (של כמה שעות) יכולה לעלות 10-20 דולר. למשל נסיעה מניו יורק לוושינגטון תעלה 20-25 דולר בכבישי אגרה.
מה שיכול לעלות הרבה כסף הם כבישים/מנהרות. אלו יכולים לעלות החל מכמה דולרים לכל גשר, ועד 20 דולר לגשר. למשל גשר וורזאנו שמחבר בין ברוקלין לסטטן איילנד (שצריך לנסוע בו אם נוחתים ב JFK) עולה אם אני א טועה 17 דולר.
שימו לב שבחלק לא קטן מהגשרים האגרה היא חד כיווניות. למשל במנהרות בין ניט ג’רסי לניו יורק משלמים אגרה כדי להכנס לניו יורק, אבל לא כדי לצקת מניו יורק.
ועוד שימו לב שבגדול גשרים יקרים כאלה יהיו בעיקר באיזור הערים הגדולות עם דגש על ניו יורק. רחוק מהערים לרוב אין גשרי אגרה יקרים כאלה, פשוט כי רחוק מהעיר אין הצדקה לבנות גשרי ענק / מנהרות
-
אי זי פס אפשר לשכור רק במעמד החתימה על חוזה במשרד ההשכרה בארה”ב.
באלמו מקבלים את המכשיר, בהרץ כבר מותקן בתוך הרכב בתוך קופסונת מאחורי המראה. אם רוצים להשתמש בו, פשוט פותחים את המגירה של קופסה. הבעיה: לעתים המכשיר עובד גם אם הוא בתוך הקופסה הסגורה אז משלמים כפול. כבר עדיף להשתמש בו.
אני מאוד ממליץ על האי זי פס, יש כבישים שלא ניתן לשלם במזומנים אלא רק עם המכשיר ואם אין כזה עלולים לשלם קנסות. לא נעים.
לא יודע ממי הבנת רק דברים רעים על המכשיר.
לסיכום: אני ממליץ בחוף המזרחי או אלמו או רכב של הרץ. כולל שכירת האי זי פס.
-
אם ככה- נתחיל מאלאמו.
עוד אין מסלול אבל אני מניחה שלא יהיו הרבה כבישי אגרה (במיוחד אם לא נתחיל מניו יורק), ככה שתשלום יומי מלא גבוה הוא לחלוטין מיותר

-
שכירת האי זי פס כרוכה בתשלום כ-4 דולר ליום עם מקסימום כ-20 דולר לכל תקופת ההשכרה (באלמו). תאמיני לי שזה שווה. אני לא יודע מה המסלול שלכם אבל בצפון מזרח ארה”ב בכבישים רבים/גשרים המעבר כרוך בתשלום אגרה.
-
20 דולר זה באמת כלום בשביל שבועיים…

זה אומר שאם מראש יש לי איזיפאס אני אשלם אח”כ ר-ק את שווי הנסיעות? בלי עמלות שקר כלשהן על העברת החיוב אלי? -
נכון, משלמים רק על המעברים -
תודה!