שאלה לגבי טיול לארה"ב
-
היי
יש לי כמה שאלות למי שיודע בבקשה
אחרי שהפכתי את כל הגוגל לא מצאתי תשובה מדוייקת.
הנסיעה שלי היא ביוני למשך חודש
אני אהיה קצת באיזור ניו יורק כמה ימים קנדה-מונטיראול ולאחר מכן טקסס
ואולי גם גיחה לפורטו ריקו(תלוי במצב של פורטו ריקו אחרי ההוריקן, אם יסדרו את הרוב שם)
ובין ניו יורק לטקסס יהיו לי כמה טיסות פנים הלוך חזור
השאלות הם:
1. האם ניתן להזמין טיסות פנים ולהשתמש להשכרת רכב (במידה שאצטרך) בכרטיס ויזה נטען של הדואר?
אני רוצה להפקיד בו קצת כסף אבל לא יודעת האם אני יכולה להשתמש להזמנת טיסות פנים וכד' שם
2. האם כדאי לקנות כרטיס סים לשיחות לארץ (ומהארץ ללא עלות למי שמתקשר) באיזורים שאני אהיה?
מה הכי מומלץ? או שאפשר להסתדר עם ווטסאפ
והאם כדאי לקנות שם כרטיס שתופס גם לארץ או שעדיף כבר מהארץ לקנות?
הבנתי שיש איזורים שקולטים at&t ויש כאלה שקולטים t-mobile..
3. האם כדאי לקחת פן לשיער ולקנות מתאם
הפן שלי לא מתאים ל 110v רק 220-240v
ולגבי מתאם שקע למטען של פלאפון אפשר לקנות רק שקע וזה מטעין רגיל?
4. אני טסה באל על 767 ואחרי שידרוג לתיירים +
אני עדיין קצת מבואסת כי קראתי שהמטוס הזה על הפנים.
יש המלצות או חוות דעת מה יש בטיסת פנים?
אינטרנט, מסכים אישיים אין הבנתי יש אייפד,
שקעים לטעינה?
תודה לעונים

-
כרטיס נטען לא יכול לשמש לשכירת רכב. צריך כרטיס אשראי בינלאומי על שם השוכר.
פן אין טעם לקחת מהארץ, אפשר לקנות בכל חנות בגרושים (פחות מ-30$).
מטען לפלאפון אין בעיה, רק צריך מתאם.
ברוב המקומות יש קליטה גם לat&t וגם לt-mobile. (לי יש את הראשון, לבעלי את השני), יש נקודתית בעיות פה ושם, אבל לא הייתי עושה מזה עניין. יש אתרים שמראים את הכיסוי אם חשוב לבדוק באיזור ספציפי. יש כמובן איזורים נרחבים בהם אין קליטה בכלל.
-
אין לי נסיון או ידע מדוייק לגבי הכרטיס הנטען של הדואר אבל מתוך הסיפורים שרצים פה בפורום:
עד כמה שאני יודע לגבי השכרת רכב זה עשוי להיות בעייתי. לעומת זאת אני לא רואה בעייה עם הזמנת טיסה כי זו רכישה רגילה באשראי בדיוק כמו באמזון.
אבל שאלה – יש לך כרטיס אשראי רגיל? עם מסגרת סבירה? ואם לא – את יכולה להוציא כרטיס רגיל?
ברוב התחומים לכרטיס של הדואר אין יתרונות על פני כרטיס אשראי רגיל. היתרון העיקרי שלו הוא למי שאין לו יכולת להוציא כרטיס רגיל או שלא יוכל לקבל מסגרת אשראי סבירה. למשל בני נוער.
לגבי סים עם מספר מהארץ וכו’ – תלוי מאד עם מי את מדברת. שיחות ווטסאפ עובדות טוב (בהנחה שיש קליטה). אבל הן דורשות שלשני הצדדים יהיה ווטאפ והם ידעו להשתמש בו. זה אכן המצב עם כל/רוב החברים והמשפחה שלנו, ושהם ישעו להתקשר אלינו שיחות ווטסאפ ולא שיחות רגילות. אז שוב עם חברים אין בעיה. אבל אם את מחכה לטלפון מגורם ממשלתי למשל זו בעיה.
לגבי טיסות – בגדול ובכל מקרה אני לא מציע לבנות על חברת התעופה – לא בהקשר של מערכת הבידור ולא בהקשר של אוכל. אני מניח שיש לך סלולרי בכיס שהוא מסך לכל דבר, ואולי גם טאבלט/לפטופ. פשוט תמלאי אותם בתכנים החביבים עליך, ולא לשכוח גם כמה משחקים “מטומטים” שמעבירים יופי את הזמן. תשקיעי כמה גרושים בכרטיס זכרון אם צריך וכמה מטעני חירום. לא יושע איזה שקע יש באיזה מטוס, אבל אם אפשר עדיף לא לבנות על כלום במטוס (בין היתר – יש גם תקלות)
לגבי הפן – בגדול פן ישראלי פשוט לא יעבוד כמו שצריך. ומתאם פשוט לא יפתור את הבעיה. יש מתאמים מתאימים, אבל הם עולים מאות שקלים ושוקלים קילו. באמת שאין סיבה. אבל אפשר לקנות פן מקומי בעלויות נמוכות.
-
תודה

-
היי
יש לי כרטיס אשראי רגיל אבל אני משתמשת בכסף מזומן אז מזה אני משלמת את הטיסות ואת הקניות ואני לא רוצה ליצור עוד תשלומים
בכל אופן תודה
-
הרבה יותר בטוח שהכסף ישכב בחשבון העו”ש בארץ ותשתמשי בו דרך כרטיס האשראי
קניות בחו”ל כעקרון הן לא בתשלומים, ואפילו לא נחות לסוף החודש. החיוב יורד כמעט מיידי
-
1.בכל מוטל ומלון שאני הייתי בארה”ב היה מייבש שיער.
2. חבילת הגלישה של אורנג שעשיתי מהארץ התחברה ל AT&T ו MOBILE לפי הצורך, כך שתכלס היתה לי קליטה של שניהם, והיא עבדה מצויין -
אם יש כרטיס אשראי רגיל (בינ”ל) אין סיבה וגם לא כדאי להשתמש בכרטיס של הדואר וגם לא במזומן. פשוט להשתמש בכרטיס.
שיעור העמלה בכרטיס היא בין 2.5% ל 3% על שער יציג – ממילא על רכישה של דולרים במזומן יש עמלה בסדר גודל דומה (ל”עמלה” לא קוראים עמלה אבל קוראים לזה “שער מזומן”, שזו עמלה למעשה).
-
מה ההבדל? בין אם את משלמת בכרטיס נטען או באשראי בשניהם זה “עוד תשלומים”, רק שלדעתי על הנטען משלמים יותר בעמלות, ואי אפשר להשתמש בו להשכרת רכב.
כרטיס אשראי בינלאומי עדיף, חד משמעית.