ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה- טיול קאנטרי בסביבות קלוג'

פורום אירופה
    3
    10
    3992
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • saraazar
      saraazar נערך לאחרונה על ידי

שלום

אודה על עזרה בתכנון טיול קאנטרי (עיירות וערים קטנות באזור קלוג’ נפוקה). הבנתי שיש מכרה מלח מדרום לעיר, בטורדה. האם כדאי?

ושיש שם פארק טורדה – שווה לטייל בו?,

הבנתי שמערת קרח מערבית לקלוג’ . היכן?, שווה ביקור?

אודה על מידע נוסף. מה שמעניין אותי זה טיול באזור המערסי של טרנסילבניה  ואיזור חודאין אם הוא מעניין או כל מקום שתציעו. תודה רבה 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אילן Ilan
        אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

שלום שרה !

- הפעם שאילתך יותר ממוקדת ולבעל ידע על רומניה יותר קל לענות . מי שלא מכיר את האזור ישלח אותך לקרוא ב – 1001 טיפים .

- מצרף לך מפה עם המקומות ששאלת .  אם תחליטו לנסוע חייבים ללון לילה באזור GARDA DE SUS שממש קרובה למערת הקרח SCARISOARA . הירידה למערה על הרבה מדרגות וחייבים גם לעלות אותן בחזרה . מומלץ כפפות כיוון שמעקה הברזל קר .

בדרך תוכלו לבקר גם בקומונה MAGURI-RACATAU ובכפר MARISEL .

הדרך מי GARDA DE SUS למערת הקרח ממש יפה ובדרך תוכלו לבקר במערת POARTA LUI IONELE עם משפחת עטלפים ובהמשך עוברים דרך קניון ORDANCUSEI .

- מכרה המלח טורדה = SALINA TURDA היא מהיפות ברומניה ושווה ביקור . מהכניסה כ – 150 מדרגות לירידה למפלס התחתון .

- מה שאת מכנה פארק טורדה זה קניון טורדה = CHEILE TURZII .

- באזור אין עיירות רק כפרים ציוריים שאפשר לטייל בהם רגלית .

- אשמח להמשיך לעזור לך עם מידע ממוקד .

בדרך למערת הקרחמכרה TURDAבתוך המערההשילוט ליד פנסיון DANCIUהליכה קצרה למערת הקרחהירידה למערת הקרח
        • אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

שלושה ימים נטו,בני 60+, חודש מאי שהוא חודש מקסים ואהוב אלי אך גם יכול להיות גשום..לא,,אין לי מסלול,ולא הייתי אישית באזור קלוג’,עדיין.

רק יודעת כמה דברים מניסיון אישי. אנחנו בני 50+ (הנשים) הגברים כבר 60+blush

טיילנו עם חברים  באלפים צרפתיים,גרמניה,רומניה,סלובקיה,הו נגריה,פולין..עלינו להרים,ירדנו למערות קרח,חזרנו כמה פעמים לרומניה.

אני נוהגת לבדוק ביוטיוב לגבי כמעט כל מסלול רגלי,במיוחד במדינות מזרח אירופה. נכנסת לאתרי מערות (אם יש כאלה) ,סרטונים.

מתרשמת ממדרגות,סוג של סולמות, גובה ..ומחליטה האם זה יתאים לי,קודם כל לבעלי. אם יש מקום בו הוא יכול להמתין לי, במקרה וארד או אעלה לבד.

חלילה אנו לא נכים,אבל גם לא בכושר מתאים. טיול הוא הנאה ולמה לי לקלקל אותו עם משהו שיהיה לי פחות נוח לעשות.

עיירות ציוריות ברומניה,יש כמובן. אני לא נוהגת להשוות בין ציורי אחד לציורי אחר. משתדלת ליהנות בכל יעד. צפונה יותר העיירות שעברנו היו יפות .

חלקן קרוב יותר למנזר בורסאנה,למנזרים המצוירים,בימי ראשון במיוחד כאשר המקומיים הלכו לכנסיות בלבוש מסורתי והיו חתונות.

חוץ מלעבור בעיירה,להתעכב כמה רגעים לא בדיוק מצאתי מה לעשות בה. סורי. לצערי הן היו מנומנמות,כמעט ריקות,טבע יפה,פוטו ולאוטו. כמה שווה להתרוצץ עבורן ב3 ימי טיול דווקא?frown

במאי,אין לי ספק שהייתי מבקרת בגנים בוטניים או פארק גדול,בחורשה או פארק לאומי. הצבעים, הפרחים יעשו לי הרבה יותר טוב ממערה.

מערת טורדה מיוחדת,אם בכל זאת תגיעו,אולי כדאי להיכנס.

מדרגות רבות לרדת. וכמובן לעלות חזרה. או להיכנס מצד העיירה וללכתתתתת דרך ארוכה בפרוזדור עד מכרה המלח.

חברות ביקרו במקום נחמד מאוד,לא רחוק כלל מהעיר. ל¾ יום בילוי.

לא ידוע לי על עיירות בתים מצוירים,ברומניה במחיוד באזור הנ”ל..או עיירות מוזיאון הכפר באזור.

תבדקו, דרך מקום לינה שמזמינים, אם יש איזה אירוע מיוחד בימים שלכם באזור.

והכי חשוב,תיהנו!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • saraazar

וואו אילן… אתה גדול. מאיפה הבקיאות המדהימה הזו?? , מאד מאד מודה לך על מה שנתת.

ראיתי את המסלול שנתת. תודה. nאחר שיש לי שלושה ימים נטו, רוצה את הטיול במכרה, את הטיול במערת הקרח, ואת הסיבוב שאמרת, אבל צריך עוד ואני חושבת אותי לעשות טיול מעגלי הכולל את העצות שלך ואת טרגו מורש ואולי יש שם בדרך מה עוד לעשותץ

מצד שני ראיתי טיול באזור חודאין שכולל את העיירות: IZVORU CRISULUI, SANCRAIU SI MANASTIRENI

מה דעתך על אלה ?, או שמספיק הסיבוב שדיברתי עליו פה???

ושוב תודה. שרה 

• saraazar

הי אילן אני יושבת עם המפות ומתלבטת. אם אסע מקלוג’ למאריסל ומשם לקרדה דה-סוס (מערת קרח) ומשם לטימישורה וחזרה לטורדה (מכרה מלח)  ולחזור לקלוז’ זה שאפתני מידי?? שווה בכלל להגיע לטימישוארה??...מתלבטת מתלבטת...

• אילן Ilan
                אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב שרה !

- בכל הצניעות, הידע שלי לגבי רומניה לא נופל מהידע של מדריך תיירים רומני . את הידע צברתי ע”י שיטוט במדיה הרומנית ונסיעות כמעט כל שנה לרומניה .

אני מנסה לענות במדויק לשאילות הגולשים ולא כמו בפוסט הזה כש הגולשת שאלה לגבי מקומות מושלגים ברומניה וקיבלה תשובה של תחזית מזג האויר .

- רב ההמלצות שלי מבוססות על ביקורים במקומות אלה וגם התמונות מהאוסף הפרטי שלי . 

הואיל שציינת אם יש לכם מגבלות פיזיות , התייחסתי למסלולים שמתאימים לקבוצת הגיל שלכם . ישנם כאלה שמפחדים לנהוג ברומניה ומקווה שבעלך אינו נמנע עם קבוצה זו .

-  להרחבת המסלול דרך HUEDIN , הכפר SANCRAIU מנסה להידמות לכפר אוסטרי וכש היינו שם מצאנו גם מרכז מבקרים עם רשימת כל הפנסיונים/צימרים בכפר .

IZVORUL CRISULUI זה אחד המקומות המוזרים שראינו, לאורך הכביש מעל קילומטר מוצבים משני הצדדים דוכני מכירה כאלה שרואים בהרבה מקומות אך לא בכמות כזו .

- לגבי ההתלבטות, אם רוצים עוד עיר ( אני המלצתי על אלבה יוליה )  מומלץ יותר לבקר באורדאה הקרובה יותר ואם מבנים יותר משופצים .

- מצרף כאן מסלול יותר ארוך, עם ביקור במערת הדובים ולידה מוזאון פלוטור וגם ביקור ב – GROAPA RUGINOASA . לאורך המסלול עוד שני מפלים, PATRAHAIESTI ו- VARCIOROG .

- לא יודע איך קצב ההתקדמות שלכם, אך באיזור מספיק אטרקציות לשלושה ימים . תמיד תוכלי להתייעץ לגבי מקומות נוספים .

מערת הדוביםמפל PATRAHAIETESTIIZVORU CRISULUI
                • אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

1.לפני שמתחילים בנסיעה,כדאי לבדוק שעות פתיחה של כל מקום.

1. 2.לקחת בחשבון שנושא האוכל,לוקח זמן ברומניה. פסט פוד  מהיר וזמין קיים רק בערים.
                  2. 3.נהיגה  בעיירות,לוקחת זמן כי הנסיעה היא 50 קמ”ש במקרה הטוב.
                  3. 4.בין העירות 70 קמ”ש,במקרה הטוב,
                  4. 5.שוטרי תנועה עובדים היטב.
                  5. יש המון היכן לטייל ברומניה. ל3 ימי טיול נטו המסלול שלכם בלתי הגיוני,אבל זה כמובן לשיקולכם ושיקול המומחה.
                  6. אני אוהבת לראות דברים נוספים חוץ מכביש משובש, פוטו במרכז עיירה  ריקה או עיר בחטף. טרגו מורש? עיר יפייפיה במיוחד במאי עם פריחת וורדים בשרה הראשית. אורדאה? ברור. קלוג’?גם היא..
                  7. ומה לעשות,לראות היכן יהיה שלג שבוע הבא,אפשר דרך אתרי תחזית. או סימן מאלוהים.
                  8. בהצלחה
                  9.  
                  • saraazar

אמה, תודה על כל הדאגה וההנחיות לזהירות בתכנון. אני מכירה את רומניה, לא חוששת מנסיעות בכבישי רומניה ולא חוששת מהליכות, עליות, מדרגות ושוטרי תנועה… ובשביל אוכל רומני טוב, אני מוכנה לחכות כמה שצריך…. surprise

לגבי המסלול אני נוהגת לתכנן בבית הרבה מעבר לקיבולת...ובטיול לזרום לפי מה שהמציאות מאפשרת, אבל חשוב שיהיה לי מאגר מקומות מעניינים וראויים.  

ואם תחשבי על עוד דברים אשמח מאד אם תרשמי כאן. תודה על תשומת הלב. שרה

• אמה
                      אמה נערך לאחרונה על ידי

שרה,בהצלחה בטיול.

אני כבר לא רצה הרבה. מסדרת לי בנק שוויצרי לאפשרויות. פועלת לפי מצב רוח,מזג האוויר ומקומות בפועל.

עכשיו יושבת על מפת טימישוארה והאזור.

אוהבת להיכנס למופעי אופרה,אופרטה,בלט גם אם לא מבינה  מילה אחת..(יש תרגום לפעמים)

חברה שלי נהנתה עד הגג במופע כרמן בקלוג’

בקייץ אולי נחזור ליאש, אם נשלב טיסה ליאש  עם אוקראינה. מטעמי חסכון.

bfe7bfa1d1d73cc42a504ed2577bd1fb.jpg?l=6

הפארק  הגדול בקריובה Nicolae Romanescu Park

• saraazar

הי

אשמח לשמוע על מלון טוב בקלוג’ נפוקה

האם מכיר מלון טוב של ארבעה כוכבים (אפשר גם שלושה אם הוא טוב במיוחד) 

ושוב תודה על תשומת הלב. שרה

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון