רומניה בעוד שבועיים
-
צהריים טובים לכולם
אנחנו מתוכננים לטוס לרומניה (לשבוע) בפסח. זוג הורים+18,19,22.
במקור תכננו לשכור אוטו ולעשות טיול מתגלגל להרים (לאיזור בראשוב, סיניה). עכשיו אחרי גל הקור שהיה אני מתרשמת שצפוי להיות הרבה יותר קר (ומושלג) משחשבתי.
מה הייתם ממליצים לעשות? מה כן אפשר לעשות במזג אוויר קר ומושלג? לא הייתי רוצה להישאר כל השבוע בבוקרשט…
אין לנו בעיה לשכור רכב אבל השאלה אם יש דברים בטבע שניתן לעשות במזא שכזה.
המון תודה!
-
שלום שירה !
- ראשית לא לפול למרה שחורה ולהתעודד . אם היית קוראת את פרפראות רומניה ( הודעות 15, 17, 42, 43 ) שלי היית רואה שהחורף חזר גם במרץ ואפריל בשנה שעברה . בהזדמנות זו תקראי את כל השרשור פרפראות רומניה .
- תברכי את מזלך הטוב שלא נסעתם השבוע שהיה ממש יוצא דופן מבחינת מזג האויר . החזית הקרה מסקנדינביה גרמה לגשם קפוא שעטף כל דבר בשכבת קרח , החל מכבישים, מכוניות וענפי העצים עם הניצנים הראשונים .
- אם פוטין לא יהיה שיכור מדי אחרי הניצחון שלו ולא ישלח חזית קרה נוספת, הרי התחזית של מכון המטאורולוגי הרומני היא ממש לא נוראית .
אם אתם נוסעים בשבוע הראשון של אפריל ( פסח ) אזי ביום יהו טמפרטורות של 14-18 מעלות ובלילות 1-7 מעלות עם גשמים קלים ביום ויותר כבדים בלילה .
- לא יודע מה תכננת לשבוע שלכם אך עם התאמות קלות בטח תהנו ברומניה .
- אתם תוכלו לשכור רכב ולטייל בהרי הבוצ’אגי או עם הרכבל מבושטני או טיול ג’יפים מאלה שעומדים ממול לתחנת הרכבל .
בטוח שהספינקס ובאבאלה יפים על רקע השטיח הלבן. כנ”ל ארמון פלש עטוף במעטה הלבן.
גם ממליץ לנסוע למפל באלאה ולעלות עם הרכבל לאגם באלאה עם מלון הקרח שלידו ובחזרה להכנס לקומפלקס אלבוטה לארוחה .
- גם שמורת הדובים ב-ZARNESTI בא בחשבון ולאחר מכן טיול בקניון זארנשטי.
אפשר גם לבקר בכפרים PESTERA ו- MAGURA ולהמשיך בפרוזדור בראן-רוקאר עד מערת דאמבוביצ’יוארה באחד הכבישים הנופיים היפים .
- גם טיול מזחלות שלג באזוגה או פויאנה בראשוב בא בחשבון .
- בבוקרשט לבקר בקומפלקס THERME , ארמון הפרלמנט והמרכז הישן עם המסעדות ופאבים . הילדים בטח ירצו לבלות באחד המועדונים של העיר .
- רק תתאימו ציפיות למצב מזג האויר שיכול להיות לכם.
-
ולמה את מתשמת שיהיה הרבה יותר קר?
לפי תחזיות בכלל לא רע..להיפך.
שבועיים גם לט מעט זמן לפינוי שלגים שכיסו אולי את כבישי ברשוב והאזור.
בכל מקרה לא הייתי מבטלת עכשיו את הרכב,,מקסימום ממתינה לכמה ימים לפני.
שבוע ימים ללא רכב יהיה בעייתי,בבוקרשט אפשר לבלות כמה ימים ולקחת נהג מקומי להמשך טיול..
סגרתם לינות?
-
תודה רבה לשניכם, הרגעתם אותי

אילן רשימת האתרים שצרפת מעולה ועוזרת מאוד! וכמובן שאקרא את פרפראות רומניה. אחזור עם שאלות כשיהיה מסלול כי אחרי מה שכתבתם אני מתרשמת שכן יהיה אפשר לטייל פשוט עם התאמות למזג האוויר.
מכיר אתר אמין עם מצב השלג? וחסימות כבישים?
-
שלום שירה !
- מכיר אתר שמציג את מצב השלג במסלולי הסקי ולא בכל רומניה .
- בתקופת החורף חסומים קבוע רק שני כבישים : הטראנספאגאראשן C7 והטרנסאלפינה C67 . אני שלחתי אותך לנסוע על כביש C7 עד מפל BALEA וכיוון שהמשך הכביש סגור בחורף תעלו לאגם BALEA עם הרכבל .
בפרפראות רומניה תמצאי מפת מצב הכבישים מעודכנת עד ספטמבר 2017, עדיין אין עדכון חדש .
חוץ משני הכבישים האלה שסגורים קבוע, נסגרים בזמן סופות השלגים מעברי ההרים מעל גובה 1000 מטר , כמובן לזמן מוגבל .
לפי מה שנראה לי אתם לא תגיעו לאזורים אלה אך תדאגו לקחת רכב עם צמיגי חורף . תנסו לא לנסוע בכבישים בשעות הלילה בימים שהטמפרטורות בסביבות אפס מעלות כיוון שאז המים על הכביש הופכים לקרח שמגדיל את סכנת ההחלקה . לא לשכוח להתאים את מהירות הנסיעה למהירות המותרת, למצב הכביש, להימנע מפניות חדות ועצירות פתאום .
- חסימות כבישים אני מחפש באתרים רומנים, אך אתם לא צריכים את זה . תשתמשו ב -WAZE שעובד טוב גם ברומניה והוא כבר יתריע על כבישים סגורים . סים רומני עם 10 גיגה גלישה עלה לנו בספטמבר 67 לאי .
- שכחתי אתמול לצרף קישור לפרק 12 עם מידע מועיל לכם .
- לערב חוויתי יתאים ביקור במסעדת ימי הביניים .
- אשמח לתת לך עוד טיפים אך לא אהיה ברשת מיום חמישי עד שני .
-
מעולה. תודה רבה אילן!!