ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ברלין

פורום אירופה
    2
    3
    1841
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shlio
      shlio נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב הבן שלי וחברה שלו טסים פעם ראשונה לברלין , אשמח לעזרה : מה המיקום המרכזי והטוב בברלין ? ארצה לסגור להם מלון במיקום מרכזי ... האם יש נהג ישראלי שיוכל לחכות להם בשדה ולקחת אותם למלון ? כרטיסי רכבת יומי? שבועי ? איך נקרא הכרטיס? אודה לכם מאוד על עזרתכם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שרי 86
        שרי 86 נערך לאחרונה על ידי

אין באמת מקום אחד מרכזי בברלין

יש שני מקומות עקרוניים: האחד בחלק המזרחי באזור אלכסנדר פלאץ והשני באזור גן החנות בחלק המערבי.

בעקרון לא כל כך משנה איפה מתמקמים, מפני שהתחבורה הציבורית שם פשוט מצוינת (הלוואי עלינו !!) יש רכבות עיליות (S) תחתיות (מטרו) והמון המון אוטובוסים וגם חשמליות (בצד המזרחי).

אני אישית מעדיפה את אזור אלכסנדר פלאץ, ובכל ביקוריי בברלין שהיתי שם. יש המעדיפים את אזור גן החנות ושדרת הקניות הקואדם

אין צורך בהסעה משדה התעופה, יש תחבורה ציבורית מעולה.

אם הם נוחתים בשדה התעופה המרוחק יותר יחסית (שוננפלד) יש משם רכבת לעיר

אם הם נוחתים בשדה התעופה הקרוב יותר יחסית (טגל) יש משם כמה אוטובוסים לעיר (תלוי באזור המלון)

רוכשים כרטיס לתחבורה ציבורית לפי מספר הימים שנמצאים.

לרוב אפילו בשביל 4 או 5 ימים שווה לרכוש את הכרטיס הכי זול שהוא כרטיס חופשי לשבוע לכל אמצעי התחבורה.

עלותו כ- 30 יורו (בטגל) או קצת יותר בשוננפלד (בגלל שזה אזור נוסף של תחבורה שנקרא אזור Cׂ)

אם יש שאלות נוספות אשמח לענות

תהנו

• shlio
          shlio נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה עזרת לי מאוד! איך נקרא הכרטיס השבועי ? והאם בכל זאת יש נהג מונית שיכול לחכות להם ? פעם ראשונה שלהם בחו”ל לבד והייתי רוצה שלפחות בהגעה יחכה להם בשדה נהג וייקח אותם ישירות למלון , אחכ הם כבר יסתדרו ויבינו את העניין של התחבורה הציבורית. הם נוחתים אגב בשדה הרחוק יותר .

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון