סיוע מסלול מסטואו ורמונט למפלי הניאגרה
-
שלום חברים, לאחר מחשבה נוספת והערות משכנים..ומאחר וילדינו בני 10,15 שינינו מסלול שיכלול את אורלנדו. מדובר בנחיתה 18.6 וחזרה לישראל ב 9.7
אנחנו ננחת בקנדי ניו יורק, נישן לילה ליד שדה התעופה
למחרת טיסה לברלינגטון ורמונט בשל מחוייבות אישית
בהמשך שהיה שלושה לילות באזור מתוכן שני לילות בסטואו
ומשם אנחנו רוצים להגיע ברכב למפלי הניאגרהלציין כי בהמשך מהמפלים נטוס לאורלנדו מבפאלו נשהה שם כשבוע ואז טיסה לניו יורק ושהיה כשבוע
השאלות:
בדרך מפלים מורמונט היכן ללון? האם ללון בשני מקומות לאור נסיעה ארוכה או מספיקה לינה אחת בדרך.. והיכן.. כמו כן האם ניתן לבקר באגמי האצבעות סדרך למפלים?
שנית – האם להקדיש לילה אחד או שניים למפלי הניאגרה?
תודה
-
שלום
אם 3 לילות באזור הייתי מסתפק ב-2 לילות וורמונט ועובר ללילה השלישי ללייק פלאסיד.
אם יש לך רק לילה אחד לתת בדרך מלייק פלאסיד לניאגרה,סעו לאיתקה ,הדרך ארוכה ולכן השתדלו להתחיל יותר מסביר..
למחרת השלמות קלות סביבת איתקה,והלאה לקניון המדורג שבווטקינס גלן ,ולניאגרה.
לשאלתך אם לילה 1 או 2 בניאגרה ,אם יש לך לתת 2 לילות הייתי מעדיף לתת לילה נוסף לאצבעות,ונשאר עם לילה ויום לניאגרה.
לשיקולך.
הנה בנק אתרים לבחירה באצבעות-
https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3141587/srch-#m sg_3141587
מוני
-
היי מוני. תודה על התשובה. לשיטתך בדרך למפלים כדאי ללון בשני מקומות לייק פלאסיד ואיתקה.. כך אני מבין. האם גם לדעתך ילדים יהנו יותר מטיול שכולל את המפלים אורלנדו וניו יורק מאשר ההרים הלבנים בוסטון וושינגטון איימיש הרשי וני יניו יורק? זהו טיול משפחתי ראשון לארהב.. תודה.
-
היי
מודה שזאת שאלה שלי יהיה קשה לענות עליה,מאחר ואנחנו התחלנו מאוחר יחסית את הרומן שלנו עם ארה”ב וקנדה, ואין לי כל ניסיון בשיתוף ילדים.
יכול רק להתייחס לכאלו שהגיעו בעבר עם ילדיהם לטובת סידור אזרחות ורובם עשו זאת בסט אלבנס , בדרך כלל שילבו רק ימים נוספים בצפון מזרח.
לעומת זאת משפחות עם מספר ימים כמו שלכם ללא הצורך בסידורים הנ”ל,עושים בדרך כלל ניו יורק וושינגטון ניאגרה ומסיימים באורלנדו.
אם אתם בטוחים שילדיכם ישרדו טבע, וערים גדולות, אפשר לשלב כפי שהוצע לך בשרשור הקודם שלך ,מידי פעם פארק שעשועים כזה או אחר .
מוני
-
היי, שוב תודה.
לאור ההמלצות החלטנו לשנות קמעה ולבנות מסלול חדש שיכלול שלוב של טבע ערים ואורלנדו כולל איתקה..
מה דעתך?
תודה
18 נחיתה בjfk.. לנים בשדה
19.06.18 טיסה לורמונט. מגיעים בסביבות אחת עשרה, לוקחים רכב (שעה), באחת צריך להתחיל לטייל בברלינגטון, התארגנות. לנים בסנט אלבנס.
20.06.18 משרדים ומטיילים בסביבת סטאו, בן אנד ג'ריס – WATERBURY' מונטפליה. לנים בסטאו.
21.06.18 יוצאים בשמונה וחצי : חציית אגם שמפליין : רואים את אוסבל צאזם, הוויט פייס, לינה סראנק לייק.
22.06.18 יציאה בשמונה : נסיעה ישירה לאיתקה. הגעה בסביבות אחת: אוניברסיטת קורנל, המפל הגבוה באיזור – מפל טאוגאנוק 15 ק"מ צפונית לעיירה. לינה באיתקה
23.06.18 המשך נסיעה והגעה לניאגרה, עד השעה ארבע. מתרשמים מיופי המפלים עד שש, עולים להתארגנות בחדר, והולכים לראות את המפלים בלילה. לנים בניאגרה. יום ארוך.
24.06.18 הספינה בניאגרה, לעשות את האטרקציה עד השעה 12:00 בבוקר, כניסה לרכבים ונסיעה לשדה. יש להיות בשדה עד 13:00. טיסה לאורלנדו.
25.06.18 אורלנדו
26.06.18 אורלנדו
27.06.18 אורלנדו
28.06.18 אורלנדו יום מנוחה וקניות
29.06 אורלנדו
30.06 טיסה מאורלנדו לוושינגטון לקיחת רכב והגעה לעיר
01.07וושינגטון
02.07 וושינגטון
03.07 יציאה מוושינגטון עד השעה 10:00. והגעה להרשי לאטרקציית השוקולד, המשך עד היימיש לינה בפילדלפיה ליד האטרקציות של העיר.
04.07 פילדלפיה עד הצהריים, הגעה לניו יורק לקראת ארבע.
04.07-09.7 ניו יורק.
-
אוקיי-יפה
לינה בסאראנק לייק בסדר גמור,רק בילוי ערב לקיים במסעדה בדאון טאון לייק פלאסיד.
שים לב לקחת מקדם בטחון רב יותר מהניאגרה לשדה התעופה של באפלו אם צריכים להגיע עד 13:0.
לפעמים יכול לקחת 5 דקות במעבר הגבול ולפעמים יותר כך שכדאי להקדים יציאה.
לגבי היציאה מוושינגטון ,מאחר והרכב אתכם השתדלו לצאת ב-09:00.
מוני
-
לפני שמחליטים סופית לגבי אורלנדו הייתי בודק עם הילדים מה מעניין אותם, אני יוצא מנקודת הנחה שהילד בן 15 לא בדיוק יימצא את עצמו בדיסני ובן ה-10 לא בטוח שרכבות ההרים ביוניברסל יתאימו לו.
לאורך הדרך שלכם תוכל למצוא פארקי שעשועים , לדוגמא קנדה וונדרלנד כשעתיים מהמפלים, כאשר יום כניסה הוא בערך שליש מהמחיר כניסה לדיסני או יוניברסל, יש גם מספר פארקים של סיקס פלגס (לא ביקרתי) .
הימים בפארקים באורלנדו הם ימים מאוד יקרים, כניסה למשפחה בסביבות 500$ לפני אוכל ואבא תקנה לי
-
לטעמי האישי המסלול שלכם עמוס מדי
קודם כל נראה לי שאתם לא מעריכים נכון את זמן הנסיעה. למשל מסראנק לייק לאיתקה גוגל מעריך ב 4 וחצי שעות ואתם כותבים 5, יתיאה ב-8 והגעה ב-13.
קודם כל 4 וחצי שעות גוגל עשויות בקלות להפוך ליותר מ-5 שעות נסיעה בפועל. בנוסף חוץ מזמן הנסיעה בפועל יש גם בבוקר עוד כמה דקות לצ’ק אאוט והעמסה וכו’. באמת נראה לכם ריאלי לצאת לדרך ב-8 בבוקר אחרי הכל?
אבל בלי קשר – אתם מסוגלים על הבוקר להכנס לאוטו ל-5 שעות נסיעה ברצף? נכון שהילדים לא קטנים והכל. אבל 5 שעות זה המון.
בלי קשר – אני חושב שנסיעות ארוכות עדיף לעשות (במידת האפשר) בשעות אחר הצהריים ולא בשעות הבוקר. בשעות הבוקר אנחנו מאד עירניים וזה זמן מעולה לטייל ולעשות דברים. בשעות אחר הצהריים מי שלא נוהג יכול לנמנם או להכנס למצב זומבי (ובהנחה שאפשר להתחלף מדי פעם בנהיגה זה לא נראה לי מסוכן)
כל המסלול שלגם מרגיש לי מהיר מדי וקופצני מדי. קודם כל אם תשימו לב אז עד אורלדנו אין לכם שני לילות באותו מלון. הבעיה עם זה שכל לילה עוברים מלון זה שאין “חרטות”. אם למשל ב 21 לחודש קמתם מאוחר, או שהחלטתם בבוקר לעבור בסופר או כל דבר אחר – יכול להיות שתאלצו לוותר על אוסבול קאזם, וזה יהיה ויתור לתמיד. כל בלת”מ הכי קטן גורם לכם לוותר על תכנים חשובים יחסית.
אבל לא רק הבלת”מים. זה גם שבפועל אין לכם כמעט זמן בשום מקום. רואים רק את נקודות השיא בכל מקום. ואל יותר
יותר מזה – אין זמן לנוח. בגלל שרצים ממקום למקום, קשה להרשות לעצמכם יום רגוע. אם ביום X “תקחו” כמה שעות חופש – זה בא על חשבון דברים חשובים. מהר מאד תרגישו שאתם נופלים מהרגליים ותאלצו לקחת מנוחה. אבל היות ואין לכם יום מתאים התוצאה תהיה שתקו מנוחה על חשבון דברים אחרים.
4 ביולי חזר להיות יום נסיעה “סתמי”
ב-4 ביולי הוכרזה העצמאות של ארה”ב בפילדלפיה (למעשה זה היה יום קודם אבל לא משנה). מן הסתם איזור היכל העצמאות שלהם יהיה עמוס במיוחד. ויתכן שיהיו אירועים מיוחדים. אם אתם רוצים להיות שם ביום הזה – הייתי משריין את כל היום, וגם מזמין כרטיסים מראש. אם אתם לא רוצים את זה – זה לא יום טוב לבקר בפילדלפיה.
ביום של הניאגרה – את השייט הייתי עושה מהצד האמריקאי. פשוט כדי להקטין את הסיכון שתתקעו במעבר הגבול יותר מכמה דקות (ממהרים לטיסה)
-
מילה קטנה על זמנים אפורים ובלת”מים שהזכרתי קודם
בטיול, ובייחוד בטיול ארוך יש לנו זמנים אפורים (ביטוי של ענת). אלו כל הזמנים שהם לא טיול אבל הכרחיים לחיים. שתי הדוגמאות הבוטות אן לעבור בסופר וכביסה. שני דברים שלוקחים את הזמן שלהם. כביסה למשל לוקחת שעה וחצי עד שעתיים (כולל ייבוש) שבהן צריך להיות קרובים יחסית לחדר הכביסה במלון. אבל גם צריך לזכור שלא תמיד מכונת הכביסה או המייבש פנויים ולכן לפעמים זה יכול לקחת יותר. בייחוד המכונות עמוסות בשעות הערב כשכולם רוצים לכבס.
גם סופר לוקח זמן. ולרוב צריך כל כמה ימים
גם ארוחות זה דבר שלוקח זמן. לפעמים זה סוג של “בילוי” שמסווגים בהתאם (בייחוד ארוחות ערב). אבל אפילו לעצור תוך כדי נסיעה בדרייב ת’רו של מקדונלדס זה דבר שלוקח רבע שעה (סטייה מהכביש + הזמנה) וכו’.
לגבי בלת”מים – תמיד קורה משהו. אנשים לא אוהבים לספר על הפאדיחות והפשלות, אבל תאמינו לי שלכולם קורה משהוץ סתם דוגמא בטיול האחרון נקרעו לנו זוג נעליים. יש המון סיפורים על נזק למשקפיים, שיכחה של דברים ונסיעה חזרה של 200 ק”מ לאסוף אותם (אם שכחתם גרביים במלון אז כפרה. אבל ארנק/דרכון ואפילו מצלמה – כנראה שתסעו חזרה).
ויש גם בלת”מים טובים – משהו נחמד שראינו ורוצים לעשות/לראות/לבקר. בטיול האחרון סתם תוך כדי נסיעה נתקלנו בשלט על קטיף אפרסקים. בטיול אחר מתקלנו בשילוט על תערוכה מעניינץ והחלטנו לסטות מהדרך ולבקר בה. פעם אחת נתקלנו בטקס חתונה מעניין ועצרנו לצפות בו ובהזדמנות אחרת מצעד שלא ידענו על קיומו. אלו דברים טובים ונחמדים, אבל משבשים לחלוטין את לוח הזמנים