TMB ושאמוני ביוני
-
הי,
אנחנו נגיע בתחילת יוני לשאמוני ומעוניינים לעשות שם שני טיולי כוכב. זאת אומרת, לטייל במהלך היום ולחזור ללון בשאמוני.
אני מחפש המלצות למסלולים חד יומיים שיוצאים משאמוני (עדיפות לקטעים מה-TMB, טור מון בלאן).
בנוסף, מחפש המלצה למלון טוב בעיירה.
תודה

-
למה זה חשוב לך שהמסלולים יהיו שייכים ל TMB ?
זה מאוד יגביל אותך – הרי מסלולים אלו הם אורכיים ומסתיימים במקום אחר – כך שתצטרך למצוא דרך לחזור לשאמוני..
מסלול אחד הולך ללה זוש (TMB נגד כיוון השעון)
מסלול שני הולך לבקתת la flegere (TMB עם כיוון השעון)
-
הי גם לך,
ממליצה על המסלול לאגם הלבן. יש רכבל לא רחוק משאמוני (אפשר להגיע ברכב, רגל או אוטובוס). ניתן להרחיב את המסלול ולחזור לשאמוני במסלול high south balcony. יום טיול מקסים. בכל מקרה האגם הלבן-אחד המקומות היפים באזור, ביחוד בקיץ המוקדם.
עוד רעיונות יש כאן.
-
נירית, בתחילת יוני הדרך לאגם הלבן תהיה חסומה בשלג. אולי אפשר לעשות את המסלול מ- Plan de l’Aigulle ל- Montenverse או מסלול נמוך אחר.
-
יש מבחר עצום של מסלולים באזור אבל אין טעם להמליץ עכשיו בגלל תנאי מזג האוויר. תחילת יוני זה אביב ולא כל המסלולים הפופולרים יהיו נגישים.
-
הי,
אנחנו היינו בתחילת יוני לפני מספר שנים.
- האגם הלבן – לדברי האינפורמשיין היה חסום, לא שאלנו אותם ואנחנו כן הגענו עד למעלה, יש ללכת את כל הדרך ברגל.
- עולים מ Argentiere לכיוון Lac des Cheserys ומשם הדרך ממשיכה ללק בלאנק אפשר לעשות מסלול מעגלי ולחזור מ
מסלול מומלץ נוסף ל Aiguillette des posettes (מתחילים ב Tre le champ)
או לcol de montents אפשר לחבר את שני האחרונים.
מסלול נוסף לא מעגלי קרחון בוסון.
-
בממוצע, המסלול נפתח בתחילת יוני. בדרך כלל הקטע מרכבל הכיסאות L’index חסום בשלגים עד די מאוחר, כולל לפעמים עד מחצית יולי. אבל לאגם עצמו ניתן להגיע מהרכבל הראשון או מלמטה, כפי שממתואר כאן.
-
ככה זה נראה בתחילת אוגוסט.

-
קשוח ביותר! באיזה גובה צילמת את זה?
-
תודה רבה על התשובות המפורטות

יש לכם המלצה על מלון טוב בשאמוני?
-
2300 מטר, קרוב לאגם הלבן.
-
וככה זה נראה ב-2 ביוני:
הלכנו בשלג, זהירות נדרשת.
ניתן לראות בתמונה גם את לאק ציריס בדרך
וכפי שנראה לי ציינתי, אף רכבל לא עבד.
סה”כ הטיול לקח בערך 6 שעות.

-
תודה!
התגובה שלך נקטעה – תוכל לומר מהיכן חוזרים?
“
- עולים מ Argentiere לכיוון Lac des Cheserys ומשם הדרך ממשיכה ללק בלאנק אפשר לעשות מסלול מעגלי ולחזור מ...”
כמו כן, האם תוכל להמליץ על ציוד שכדאי לקחת לטרק כזה?
תודה שוב
-
בדקתי שוב.
חונים ב Argentière ומשם לוקחים רכבת (נראה לי תחנה אחת) עד MONTROC.
שם מתחיל המסלול מימין לרכבת אם אני זוכרת נכון, מ TRE LE CHAMP (45.996946, 6.926351 (Tré-le-Champ)) שם יש שלט – שעד לק בלאנק לוקח 2:45 שעות, בדרך תראה שילוט ללק ציריס.
הדרך כוללת סולמות.
בחזור חוזרים בתחילה באותה דרך ואז יש פיצול ל Argentière.
ציוד נוסף חשוב:
מקלות הליכה.
כפפות – לסולמות
למעלה קר מאד.
בהצלחה, תהנו!!
-
ועוד פריט חשוב: קרם הגנה נגד שמש. בגבהים האלה קרני השמש חזקים אבל לא מרגישים בגלל שלא חם.
-
תודה!
כרגע דיברתי עם מרכז המטיילים שלהם והם טוענים שיש המון שלג ולכן הם ממליצים לטייל במסלולי נמוכים יותר.
צירפתי גם את התחזית מהאתר שלהם.
מכיר אולי מסלולים יפים בגובה נמוך יותר (לא כולנו בכושר שיא לצערי).
-
לא חסרים מסלולים. לפני שנתיים הלכתי גם את המסלול מ-Plan de l’Aiguille דרך Lac Blue עד Montenverse.