פאנטנאל ברזיל
-
שלום לכולם
1. איך מגיעים? ישנים בעיירה סמוכה או בקאמפו?
2. יש צורך במלרון?
3. אילו אפשרויות יש לטייל שם?
4. איך מגיעים משם לאיגוואסו? יש אוטובוס? מה העלות?
תודה
-
העיר הסמוכה היא קאמפו גרנדה, משם יוצאים הטיולים. זו עיר גדולה הנסיעה לאיזור הפטנאנל כ4 שעות
רשמתי כאן המלצה על סוכן שאיתו אנחנו סגרנו בטיפ שעלה כאן על ברזיל לפני כמה ימים.
כשהיינו לפני 3 חודשים לא היה צורך במלרון? בכל מקרה צריך לבדוק לפני היציאה האם האיזור נקי ממלריה. אם תהיה התפרצות מן הסתם תצטרך
אילו אפשרויות יש לטייל שם? בדומה לג’ונגלים אתה סוגר לוד’ג, והלוד’ג מוציא את הסיורים. בלודג שאנחנו היינו (סנטה קלרה) עשינו סיורים ברכב, בסירה, ברגל, ועל גבי סוסים
יש אוטובוס מקאמפו גרנדה לפוז דה איגאווסו, לא זוכרת עלות, אבל לא משהו מאוד יקר. עשינו זאת כאוטובוס לילה הפוך (מהאיגוואסו לקאמפו גרנדה) נדמה לי 12-13 שעות. -
אפשרויות הטיול שם – מה שרוית אמרה.
איך מגיעים?
קאמפו גראנדה היא לא נקודת המוצא היחידה.
אם למשל אתה מגיע לבוניטו (יעד מעניין בפני עצמו שנמצא כשעתיים נסיעה מהפנטנאל, כתבתי עליו טיפ כאן), יש סוכנויות שיוכלו לארגן לך את היציאה משם (למעשה הן מארגנות לך את ההסעה לכניסה של הפנטנאל, שם פשוט מצטרפים למטיילים שהגיעו מקאמפו גראנג’י ועוברים לרכב ששייך ללודג’).
ההגעה לבוניטו לא הכי נוחה, מהאיגואסו מדובר אחת משתי אפשרויות – או נסיעה ב-3 אוטובוסים שונים (נסיעת לילה וקצת יותר) דרך דוראדוס (אני עשיתי את זה בדרך ההפוכה) או נסיעת לילה לקאמפו גראנג’י ומשם אוטובוס לבוניטו (4-5 שעות).
לכן – האופציה הזו רלוונטית כאמור רק אם אתה רוצה לטייל בבוניטו עצמה, אחרת האופציה שרוית הציעה היא הרלוונטית והמהירה יותר.
לגבי המלרון – מציע לשאול מראש במיילים דרך הסוכנות שתסגור דרכה (או שרק תתעניין דרכה), ישמחו לענות לך. כשאני הייתי שם לפני כשנתיים לא היתה מלריה באזור.