חודש במזרח ומערב ארה"ב
-
נשמח להמלצות והערות לטיול בחודש אוגוסט (אילוץ)
נחיתה בבוסטון יציאה לכיוון ניו אינגלנד עד קייפ קוד (3 ימים)
בוסטון בשבת (2 ימים)
נסיעה לריכוז אמיש (2 ימים)
נסיעה לניו יורק (5 ימים)
אורלנדו (3 ימים)
ילוסטון ( 3 ימים) מה שדה התעודה הקרוב ביותר?
יוסמיטי (2 ימים)
הכוונה לשלב טיסות פנים למרחקים גדולים ורכב שכור או רכב למרחקים בינוניים.
-
1. אחרי הנחיתה קודם יומיים בבוסטון עד שתעברו את הג'טלג לפני שיוצאים לנסיעות.
2. מה זה ריכוז אמיש?
3. בשלושה ימים בניו אינגלנד הייתי מוותרת על קייפ קוד. אבל לא פירטת יותר מדי על הקטע הזה אז לא ברור לי מה אתם מחפשים ומה אתם רוצים לראות ולעשות.
4. מה התכניות באולרנדו? איפה ספרת את יום הטיסה לשם? זה שלושה ימים כולל יום הטיסה?
5. אותה הערה לגבי ילוסטון, בתוספת העובדה שכל יעד שתטוסו אליו מצריך עוד זמן נסיעה, ואין לכם בכלל זמן לטייל בשמורה. ואז עוד איכשהו הגעתם ליוסמיטי, שגם לשם אי אפשר לטוס אלא רק לעיר קרובה וממנה עוד נסיעה. האם ספרת את כל הימים האלה שנשרפים על המעברים?
בקיצור, אי אפשר להמליץ או להעיר על המסלול כי או שהוא לא ריאלי בעליל או שפשוט לא פירטת מספיק בשביל להבין מה חשבת.
-
כמו שנאמר חסר מאד פירוט.
הפירוט צריך קודם כל לכלול את המעברים – מתי הם. אבל גם יותר על מה עושים בכל מקום
ולא פחות חושב – גם פירוט על עצמכם.
לגבי פירוט על המסלול – אני אוהב מבנה מסודר של טבלה שבה לכל יום יש שורה. עבור כל שורה חשוב לפרט יום בשבוע ורצוי גם תאריך (כי לימי השבוע יש בהחלט השפעה על דברים), מה עושים, איפה ישנים, וכמה שעות נסיעה/טיסה צפויות לנו. זה בסדר אם בשלב ראשון התוכנית לא מפורטת, ולאט לאט נמלא אותה יותר. לטעמי ברגע שבונים טבלה כזו מסודרת מהר מאד קופץ לנו לעין איפה אין לנו מספיק זמן, באיזה ימים יש לנו יותר מדי נסיעות, איפה יש לנו רצף גדול מדי של נסיעות וכו’.
לגבי פירוט על עצמכם – מי אתם? הזכרתם בעבר שבתות, הזכרתם שהייתם בכל מיני מקומות בעבר. אתם זוג? צעיר? הרכב אחר? שומרי שבת? צרכים קהילה לסוף שבוע? מוכנים לטייל טיפה בסביבת המלון בשבת? איפה הייתם בארה”ב? אוהבים טבע? ערים? פארקי שעשועים? אטרקציות קטנות?
-
תודה על התייחסותכם.
אני אם עם מוגבלות אשר מחייבת קבים וקלנועית למרחקים. בארה”ב אני יכולה לשכור רכב עם מנגנון יד וזה יתרון אדיר מבחינתי, אני נוסעת עם שתי בנות בוגרות
והטיול אמור להשלים מקומות שבהם לא ביקרנו בעבר .
נחיתה בבוסטון (יום אחד)
ניו אינגלנד (יומים – אם לא קייפ קוד לאן כדאי להגיע - באוגוסט עדיין אין שלכת)
קהילת האמיש (יומיים)
ניו יורק (5 ימים)
טיסה מניו יורק לאורלנדו (יומיים)
טיסה לסולט לייק סיטי כדי להתקרב לילוסטון (3 ימים),
נסיעה ליוסמיטי (יומיים –מחפשים דרך יפה לרכב), נשאר כשבוע כדי לתת גמישות במסלול.
טיסה חזרה לארץ מסן פרנסיסקו .
כפי שציינתי בגלל המוגבלות אין לי אפשרות למסלולים למיטיבי לכת ורוב הטיול יהיה ברכב.
וכן, אנחנו שומרי שבת ולכן מתכננים שבתות בבוסטון, ניו יורק וסן פרנסיסקו – אם תוכלו לתרום לנו מידע לגבי בתי חב”ד או בתי מלון הקרובים לשכונות יהודיות.
נשמח לקבל המלצות והערות על תכנון בלתי ראלי .
-
אוקי. עדיין קשה לייעץ לך איך לחלק את הזמן כי לא ציינת כמה ימי טיול נטו יש לכם, מאיזה תאריך עד איזה תאריך...
1. האמיש זה מאוד רחוק מניו אינגלנד, ולכיוון השני של ניו יורק. אם זה כל הזמן שאתם מעוניינים להקדיש לאזור פנסילבניה (בד"כ פשוט עוצרים שם בדרך לוושינגטון) אז לדעתי זה לא מצדיק את הנסיעה הארוכה. ממליצה לוותר.
2. לטיול עצמו בילוסטון כדאי להקדיש לפחות שלושה ימים מלאים מרגע שהגעתם לשם, לא כולל יום של נסיעה מסולט לייק סיטי. כדאי להוסיף עוד יום לגרנד טיטון. תוסיפי לזה יום של טיסה, ויום של נסיעה, זה כבר 6 ימים ולא שלושה. בילוסטון מרבית מסלולי התיירים הם נגישים ברמה זו או אחרת. לגבי גרנד טיטון פחות, אבל יש המון מקומות לעצור בדרך ואפשר להנות מיפי הפארק גם דרך המכונית, עם עצירות.
3. הדרך מילוסטון ליוסמיטי ארוכה ואין בה כמעט שום מקומות מעניינים לעצור בהם למיטב היכרותי. עדיף לטוס מסולט לייק לסן פרנסיסקו/סן חוזה, ולא לשכוח לספור עוד יומיים של נסיעה חזרה לסולט לייק, טיסה, ועוד נסיעה ליוסמיטי.
4. גם לאורלנדו חבל לטוס רק בשביל יומיים. אם הכוונה לפארקים, אז כדאי לפחות ארבעה ימים. אם לא, אז עדיף לוותר לדעתי.
5. לגבי טיול בניו אינגלנד, האזור יפה לא רק בשלכת...יש את כל ההרים הלבנים בניו המפשייר (אפשר לעלות לתצפית של הר וושינגטון, ברכב או ברכבת) את ורמונט, את קו החוף עם פלימות', וניופורט, ומיסטיק בדרך מבוסטון לניו יורק...לא רחוק מבוסטון יש מקום מקסים ממש שנקרא קייפ אן. ממליצה בחום. אין סיבה להרחיק עד קייפ קוד.
-
שלום,
אני אתרום מניסיוני ,לגבי השבתות, בשלוש הערים שהזכרת:
בבוסטון אני מציע לכם לקחת מלון דירות קטן ,בבנין ויקטוריאני ,בשכונה / פרבר שנקרא ברוקליין, 5 דקות הליכה מקהילת “ישראל הצעיר”.בית כנסת גדול עם מנינים וקידוש יפה בשבת ובסביבתו ניתן לקנות אוכל כשר לרוב, כולל מוכן.
המלון כמדומני בשכונת אינגלווד ושמו “אינגלווד אין”. יש בו חדרים וגם 2 דירות אחת בקומת קרקע ומפתח לא אלקטרוני. יכול להיות מעולה עבורכם בכלל ולשבת בפרט. הזמנתי ישירות באתר המלון.
יש באיזור שם כמה מלונות נוספים גדולים יותר כולל הולידיי אין ועוד.
בניו יורק יש כמה בתי חב”ד במנהטן, בשדרה החמישית או הששית,כמדומני במספר 507 בקומה השניה, קרוב לרחוב 42 וברחוב 34 בבית כנסת עתיק .
מציע לכם לחפש באתר חב”ד ובאפליקציה “כושר ניאר מי” או “ שמש”.
בסן פרנסיסקו כנ”ל. בנוסף ליד יוניון סקוור ,בכניסה לרובע הסיני מסעדה כשירה “סברה”.
בניו יורק יש הרבה מקומות לקניית אוכל כשר וכן ארוחות בבתי חב”ד ובתי כנסת.
בבוסטון אוכל מוכן בחנויות היהודיות בברוקליין ,בהארוורד סטריט.
הכל כתבתי מזיכרון. מציע שתוודי הכל באינטרנט ותמצאי זאת בקלות לפי המוצע לעיל.
בהצלחה!
-
נראה כאילו אתם לא מעריכים מספיק את זמני הנסיעה והמעברים. אם אתם מנוסים אז אולי אתם יודעים יותר טוב ממני על האופי שלכם ואולי אני טועה, אבל כמו שאני רואה את זה – המעברים יאכלו לכם המון זמן.
לטעמי חשוב מאד להסתכל על יחס ברוטו נטו בטיול. כלומר כמה זמן בפועל נשאר לכם לטייל בו. מראש הרי חצי מהיממה זה לילה ומה שקשור אליו (בפועל אנחנו מטיילים לא יותר מ-12 שעות ביום). אבל זה נכון תמיד. היות ואתם שומרי שבת יש בעתם רק 6 ימים בשבוע ואולי אפילו 5 וחצי. אם משאר הזמן שלכם תשקיעו עשרות אחוזים במעברים ונסיעות – לא ישאר כמעט זמן לטייל בו. בעיניי זה חבל.
הקהילה המרכזית של האיימישים זה בפנסילבניה (איזור לנקסטר). יש גם קהילות נוספות. כדי להגיע לללנקסטר מאיזור בוסטון נדרשות לפחות 7-8 שעות נסיעה מהירה. היות ונסיעה מהירה וארוכה כזו היא מאד לא מהנה, זה אומר יום שלם של נסיעה, אבל בלי הרבה עצירות בדרך (כלומר עדיין רוב היום זה נסיעה ולא טיולים).
אגב, הדרך מבוסטון ללנקסטר עוברת דרך ניו יורק, כך שזה לא בדרך.
מלנקסטר לניו יורק זה 3 שעות נסיעה לא כולל פקקים. ולא לשכוח שכשמגיעים לניו יורק יש גם את הבלגן של החזרת הרכב שגם לוקח כשעה.
כלומר בפועל אם יוצאים מבוסטון בבוקר ומגיעים לניו יורק למחרת בערב, הרי שיש לנו טיפה יותר מחצי יום באיזור האיימיש. אפשר בהחלט לטעון שזה מספיק, אבל צריך להבין שמדובר על זה ולא על יומיים.
ואם אכן זה מספיק – האם היה שווה להשקיע כלכך הרבה זמן בנסיעה בשביל כלכך מעט זמן שם? יחס ברוטו נטו של פחות מ-50%
אורלדנו – הסיבה המרכזית לטוס לשם זה פארקי שעשועים. יש 7 פארקים גדולים באורלדנו (ועוד כמה קטנים, ועוד כמה מסביב). ממש לא חייבים ללכת לכולם, אבל בשביל פחות מ-3-4 נראה לי חבל. כל פארק לוקח יום שלם, וקשה ללכת לפארקים יום אחרי יום אחרי יום. כלל אצבע אומר שאחרי כל יומיים פארק לוקחים יום מנוחה. זה לא חובה ואפשר בשלושה ימים ללכת לשלושה פארקים, אבל אי אפשר ללכת ל-4 פארקים ב-4 ימים. הטיסה לוקחת חצי יום, כלומר ביום של הטיסה לא הולכים לשום פארק.
לכאורה אפשר לטוס בערב. ובבוקר להיות עדיין בניו יורק. אבל זה רק לכאורה. 3-4 שעות לפני הטיסה צריך להתחיל לנוע לשדהץ אם הטיסה ב-1 בצהריים אין מה לטייל לפני. אם הטיסה ב-4 בצהריים – יש לנו בבוקר עד 12 לטייל וזה ממש לא הרבה (רוב המקומות נפתחים אחרי 9). אם הטיסה אחרי 4, כבר נגיע מאוחר יחסית לאורלדנו. ולכן בפועל היום של הטיסה די מבוזבז.
יומיים באורלדנו כולל טיסה זה אומר פארק אחד. כלומר טסתם לאורלדנו והשקעתם חצי יום נטו (אבל כמעט יום שלם ברוטו) בשביל פארק אחד – ניצלתם 50% מהזמן. וגם יהיה לכם מאד קשה לבחור רק פארק אחד.
אפשר לעשות ניתוח דומה למערב. ילוסטון מאד מרוחק. בפועל תשקיעו קרוב ליומיים רק כדי להגיע אליו (מניו יורק דרך סולט לייק סיטי ועד ילוסטון זה יום וחצי לפחות). בחזרה תשקיעו יום עד יומיים בלהגיע לאיזור יוסמיטי או סן פרנסיסקו. בגלל הריחוק הגדול של ילוסטון רוב האנשים שאני מכיר משקיעים לפחות שבוע ברוטו (כולל מעברים) בילוסטון. פחות מזה זה שוב ניצול רע מאד של הזמן.
אגב, עד עכשיו התייחסתי לזמנים. אבל גם עלויות זה שיקול. מעברים עולים המון כסף. הן בעלות ישירה (עלות טיסה, רכב, דלק וכדומה) אבל גם בעלות עקיפה. כל יום בטיול עולה לנו מאות דולרים בלינה, כלכלה, תקשורת וכו’. אם למשל אנחנו משקיעים בפועל 3 ימים בלהגיע אל/מ ילוסטון, זה בקלות 600-1000 דולר (ל-3 אנשים) לא כולל עלויות הטיסות שזה עוד כמה מאות דולרים. וזה רק עלויות המעברים. לא כולל העלויות של ילוסטון (לינה, אוטו, דלק, כניסה וכו’).
-
תגובה לא קשורה לאנשיםטוביםאנשיםטובים, כבר הרבה זמן אני מתאפקת, אבל אני חייבת לשאול (רק ברוח טובה ובידידות וירטואלית

למה אתה תמיד כותב אורלדנו במקום אורלנדו?
(פווו הוצאתי את זה)
-
דיסלקציה?
-
מעניין שזה בא לידי ביטוי רק במילה הזו, בעקביות.