טיול משולב מרכז אמריקה ואז לארה"ב
-
אהלן, אני מתכנן באוגוסט טיול של 3-4 שבועות בערך.
בעקרון רציתי מאוד לטייל במקום שמתאים לטיולי טבע, טרקים, לפגוש תרבויות חדשות (בע”ח זה בכלל מבורך) וכאלה. אולי מקסיקו, קוסטה ריקה או גוואטמלה (פתוח להמלצות).
משם (או לפני, תלוי מה יותר נוח בסדר הטיסות) אני רוצה לטוס לארה”ב, יש הופעה שאני מאוד רוצה לראות ואני רוצה לקנות לשם כרטיסים בהתאם.
גם המלצות שאינן במרכז אמריקה אבל יכולות להסתדר טוב עם האפשרות של הטיסה אח”כ לארה”ב יתקבלו בברכה.
אציין שאני בחור דתי ולכן חשוב לי שתהיה לי האפשרות בשבתות לשהות בבית חב”ד ואני גם סטודנט, יש כסף כי חסכתי לטיול אבל אתם יודעים.. מעדיפים שיישאר ממנו (כשברור לי שגם הטיסות הנוספות יעלו עוד).
אשמח ממש לעצות איך כדאי לתכנן את הטיול.
המון תודה
-
לא כ״כ הבנתי עם ה 3-4 שבועות זה רק החלק של מרכז אמריקה או שזה כולל ארה״ב. אני אניח שזה כולל ארה״ב, ואז השאלה הראשונה מביניהן היא כמה זמן יהיה לך לחלק של מרכז אמריקה.
טבע ובע״ח הכי זמין זה קוסטה ריקה, אבל היא גם הכי יקרה ואין בה ממש תרבות.
גווטמאלה הכי זולה והכי חזקה בתרבות.
לצורך העניין אפשר למצוא בתי חב״ד במרכזי תיירות במרבית המדינות, ככה שאפשר לתכנן טיול שבו תגיע למרכז חבד כל שישי ותנוע במעגלים קצרים שיחזירו אותך לשם כל 5 ימים ( יכול להיות קצת מאתגר כתוכנית, אבל אפשר לנסות)
מקסיקו תהיה הכי נוחה להגיע לארה״ב ( ליעד שלא ציינת ואם הוא מרכזי יכול להיות שזה כבר פחות שיקול), והיא איפה שהוא באמצע מבין 3 המדינות מבחינת התרבות והנופים.
אז בכל בחירה שתעשה יהיו פלוסים ומינוסים ועכשיו השאלה מה הכי חשוב לך בע״ח וטבע, תרבות, תקציב, קיום של בית חב״ד, קישור ליעד ספציפי בארה״ב? תחליט מה הוא הכי חשוב ומשם הבחירות יעשו יותר ברורות ותוכל להרכיב מסלול שיענה לעיתים גם על חלק משאר הדברים שחשובים לך. -
3-4 שבועות זה כל הטיול, החלק של מרכז אמריקה הוא מרכז הטיול, בארה”ב בעיקר מעניין אותי ללכת להופעה ואולי לבלות שם כמה ימים בודדים, לכן חשבתי לטייל במרכז אמריקה ואז להמשיך לארה”ב (כנראה ניו יורק) מקסימום לשבוע ולחזור לארץ, השאלה כמה זה הגיוני.
בעקרון אין לי איזשהו דחף לראות הכל אלא לחוות וליהנות כשהמטרה העיקרית היא טבע. בתי חב”ד זה די נצרך כי אני לא רואה מה אני עושה בשבתות אם לא..
הרבה תודה
-
בעיקרון קוסטה ריקה תציע לך הרבה טבע ובע״ח ובמרחקים קצרים. רק לא ממש במחיר זול. לגבי בתי חב״ד את זה תצטרך לבדוק עימם. הם בעיקרון עם סניף בסנטה תרזה, שאני לא בטוח אם פועל רק בחגים או כל השנה ואז בשאר הזמן זה סן חוזה. לצערך סנטה תרזה הוא לא המקום הכי נגיש ומרכזי. מה שיהווה קצת בעיה מבחינת לחזור כל סופ״ש לשם. בחאקו יש מסעדה כשרה ולעיתים זה מהווה גם מקום שסביבו יתרכזו מטיילים ישראלים לסופי השבוע. כדאי לבדוק אולי מולם ישירות.
-
תודה רבה. אעשה בירורים
-
יש בית חב”ד בסן חוסה, עם כמה מלונות קרובים, ויש גם מסעדה כשרה ומקום לקניית אוכל כשר.
בחוף של האוקיינוס השקט בעיירה חאקו יש מקןם המנוהל ע”י ישראלים (לשעבר או גם לעתיד) זהו המקום של איז’ו.
נשמח למסור פרטים נוספים לפי הצורך.
יונתן ויעל אחיטוב
-
לא כתבת איפה בארה”ב…
נאמר טיסה מפנמה לניו יורק תעלה יותר זול מאשר טיסה ממקסיקו סיטי לניו יורק (לפעמים)
או שיהיה מבצע מסן חוזה ליוסטון טקסס, ארה”ב גדולה והטיסות בה כבר לא זולות כל כך
תבדוק בגוגל טיסות או סקייקנר איזה יעד במרכז אמריקה מתחבר טוב לעיר בה ההופעה בארה”ב