דולומיטים-התיעצות
-
שלום,
נוסעים בסוכות לצפון איטליה עם שתי בנות 8 ו13, נוחתים בברגמו, משם נוסעים לגרדה ל3 לילות ואחרי זה עולים לדולומיטים לעוד 6 לילות. הזמנתי לינה במולבנו ועכשיו מתלבטת- אולי כדאי לפצל. אפשרות זה לישון 3 לילות במולבנו ואז לנסוע לעוד 3 לילות למדונה דה קמפיליו או אולי לאזור בולצנו. האם כדאי? או פשוט לישון באותו מקום ולעשות ממנו גיחות? האם יש דברים מסויימים באזור שכדאי לנסוע לשם או פשוט טיולי טבע שאפשר לעשות בכל מקום ? תודה!
-
היי,
לגבי הלינה, ממליץ ללון באזורים היותר אטרקטיביים של הדולומיטים, למשל בעמק פאסה (קנאזיי), או בעמק גרדנה (אורטיזיי). כך תבזבזו פחות זמן בכבישים. דווקא את אזור מדונה דה קמפיליו (הדולומיטים המערביים) פחות אהבנו לעומת האזורים המזרחיים יותר.
בגדול – בכל מקום שתהיו יהיה מה לראות ותוכלו ליהנות מהטבע המדהים שיש לדולומיטים להציע. אם את רוצה המלצות לגבי טיולי טבע ספציפיים – מוזמנת לקרוא בבלוג שלי את סיכום הטיול שלנו לדולומיטים.
-
1- לרוב כשמדברים כאן על הדולומיטים מתייחסים לאזור שנמצא (פחות או יותר מבולזנו מזרחה וצפונה)
את האזור שנמצא צפונית לאגם גארדה מכנים הדולומיטים המערביים.
איפה עדיף לטייל?
כשאני יוצאת לטיול אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שלכל אזור היופי שלו.לא עושה השוואות. אנחנו טיילנו 5 ימים בדולומיטים המזרחיים , (פיצלנו לינות כדי לא לנסוע כל יום הלוך ושוב בעקלתונים) ו6 ימים לנו במרנו ויצאנו למסלולים ברגל וברכב מערבית לה. אני נהניתי מאוד מכל הנופים, מכל הטיולים הרגליים בשני האזורים.
ואם לא הספקתי להכניס לתכנון אזור מסוים, תמיד מקוה לעוד טיול... .
2- לאן אתם צריכים להגיע אחרי הלילה ה-6? יש לזה משמעות לגבי התכנון, אם רוצים להגיע צפונה יותר ממדונה דה קמפיליו.
האם לפצל לינות או לבחור רק אזור אחד? תלוי בסגנון הטיול שלכם.
3- אני מבינה שטרם הכנת רשימת יעדים לבקור.
במזרח יש לך את טובלך, Tre cime (מסלול רגלי.) את אגם ברייס. ואל גרדנה עם אורטיסי והמסלולים הרגליים הנחמדים לידה. מעבר פורדוי ועוד כבישים רבי עקלתונים בהרים.
יש את קאנזיי , Malga ciapela, ואל די פסה…
ובמערב יש את השמורה ליד מדונה דה קמפיליו. את עמק Rabbi . ישכמה אגמים קטנים מערבית לכביש בין בולזנו לגארדה ויש שם גם דרך יין. נוף כרמים ומטעי תפוחים מרשים בספט’.
-
אתם נוסעים בסוף ספטמבר. מסלולי הליכה יפים יש בכל מקום. זה סתיו ואין בעיה לטייל בטבע אבל אם אתם מחפשים אטרקציות תבדקו מה פתוח. מנסיון הרבה אטרציות נסגרות בתקופה הזאת.
-
תודה על התשובות! חוזרים גם לברגמו, אז אולי באמת מגרדה נצפין לאזור אורטיזיה ל3 לילות ואז נירד למולבנו לעוד 3. תרם חשבתי על מסלולים מסויימים.
תודה!
-
3 לילות במקום אחד בהרים לדעתי זה מעט מדי. זה בפועל יומים מלאים. אל תבנו על זה שבכל יום תוכלו לטייל. זה אזור שגם בקיץ יורד בו גשם.
לא תתקשו למצוא באורטיסי מה לעשות גם בשישה ימים.