טיוטת טיול לוייטנאם
-
רקע: בני 50 פלוס פלוס, יש לנו 14 ימים (13 לילות), מתעניינים ותרבות לרבות תרבות עירונית ומזון
מתי: מגיעים להנוי ב 20/9 מסינגפור חזרה 3/10 בערב מהו צ’י מין (סייגון). לא מספיק זמן אבל זה מה שיש.
בניתי שלד מסלול ושאמח לקבל עליו הערות והארות לפני ששולחת לקבל הצעות מסוכנים מקומיים.
20/9 – יום ה’ טיסה מסינגפור להאנוי, סיור היכרות עם הנוי, רכבת לילה לסאפא (SAPA). לינה ברכבת
21/9 (יום ו’) טרק בטרסות האורז לינה ב HOME SATY
22/9 (שבת) סיום טרק/ טיול, סיור ולינה בסאפא
23/9 (יום א) Muong Hum Sunday market + מפל הכסף (מפל אחר?)+ חזרה להנוי. הלבטות לגבי הלינה: רכבת או מלון בהנוי
24/9 (יום ב') טיול בוקר בפארק של הנוי + הלונג ביי (שייט בספינה 4 כוכבים) מה עוד חשוב לפרט לסוכן?
25/9 (יום ג') חזרה מהלונג ביי, השלמת ביקור בהאנוי. לינה בהנוי.
26/9 (יום ד’) טיול יום ל Tam Coc או טראנג אן (מה כדאי?!?) לינה בהנוי.
27/9 (יום ה’) טיסה ל Hoi-An סיור בעיר /סיור באזור? וטיול ערב בעיר לינה ב
Hoi-An
28/9 (יום ו’) טיול למקדשי My Son (חצי יום) אח”צ קורס בישול או רכיבה לכיוון הים. לינה ב Hoi-An
29/9 (שבת) טיסה לדאלת: הבית המשוגע + סיור באזור עם אופנוע (אפשר ביום אחד שמגיעים?) לינה בדלאת.
30/9 ( יום א') התלבטות: עוד יום בדלאת ואז להעביר את סיור האופנועים עם איזי ריידר ליום הזה. או לטוס להו צ’י מין? ולסייר בעיר ובמחילות. לינה בדלאת או בהו צ’י מין (סייגון).
1/10 (יום ב’) (טיסה לסייגון, אם לא יום קודם) ויציאה דלתא המקונג שיט. לינה בשטח
2/10 (יום ג’) בבוקר מוקדם שוק צף – חזרה להו צ’י מין להסתובבות חופשית / קניות?
3/10 (יום ד’) סיור והסתובבות בהו צ’י מין. טיסה ב 21:30.
-
20/9 – יום ה’ טיסה מסינגפור להאנוי, סיור היכרות עם הנוי, רכבת לילה לסאפא (SAPA). לינה ברכבת
******** תהיה לכם בעיה עם המזוודות, מציע לכם להזמין מלון לליל של החזרה מסאפא (בין סאפא למפרץ הלונג… ובמלון הזה תוכלו להשאיר מזוודות ולקחת רק מה שצריך לסאפא
21/9 (יום ו’) טרק בטרסות האורז לינה ב HOME SATY
22/9 (שבת) סיום טרק/ טיול, סיור ולינה בסאפא
23/9 (יום א) Muong Hum Sunday market + מפל הכסף (מפל אחר?)+ חזרה להנוי. הלבטות לגבי הלינה: רכבת או מלון בהנוי
******** אוטובוסים יוצאים במהלך היום רכבת בלילה ואתם מרוויחים חצי יום לפחות
24/9 (יום ב') טיול בוקר בפארק של הנוי + הלונג ביי (שייט בספינה 4 כוכבים) מה עוד חשוב לפרט לסוכן?
******* לא תספיקו בבוקר כלום פרט להתאגנות ויצאה לשייט להולנג ביי
25/9 (יום ג') חזרה מהלונג ביי, השלמת ביקור בהאנוי. לינה בהנוי.
******* יום אחד זה מעט מדי זמן – הנסיעה למפרץ הלונג אורכת כ 4 שעות.
לכל כיוון – הוסיפו יום למפרץ הלונג תפסת מרובה לא תפסתה
26/9 (יום ד’) טיול יום ל Tam Coc או טראנג אן (מה כדאי?!?) לינה בהנוי.
***** ותרו על היום הזה לטובת מפרץ הלונג
27/9 (יום ה’) טיסה ל Hoi-An סיור בעיר /סיור באזור? וטיול ערב בעיר לינה ב
Hoi-An
****אין טיסה להוי אן הטיסה היא לדאנאנג
28/9 (יום ו’) טיול למקדשי My Son (חצי יום) אח”צ קורס בישול או רכיבה לכיוון הים. לינה ב Hoi-An
***** מעט מדי זמן לפנינה של ויטנאם אני הייתי ממשיך עוד שלושה ימים בהוי אן
29/9 (שבת) טיסה לדאלת: הבית המשוגע + סיור באזור עם אופנוע (אפשר ביום אחד שמגיעים?) לינה בדלאת.
30/9 ( יום א') התלבטות: עוד יום בדלאת ואז להעביר את סיור האופנועים עם איזי ריידר ליום הזה. או לטוס להו צ’י מין? ולסייר בעיר ובמחילות. לינה בדלאת או בהו צ’י מין (סייגון).
1/10 (יום ב’) (טיסה לסייגון, אם לא יום קודם) ויציאה דלתא המקונג שיט. לינה בשטח
*****היציאה היא די מ וקדם בבוקר לא תספיקו לצאת באותו יום של הטיסה לדלתא אלא אם ץטוסו בלילה
2/10 (יום ג’) בבוקר מוקדם שוק צף – חזרה להו צ’י מין להסתובבות חופשית / קניות?
***** החזרה היא די מאוחר בערב
3/10 (יום ד’) סיור והסתובבות בהו צ’י מין. טיסה ב 21:30.
לסיכום
התכנית נהדרת
אבל לא ברת ביצוע
טירונות גולני.
וותרו על כל הדרום
תתרכזו בצפון ויטנאם עד קו הוי אן
צרפו גם את הואה ונסיעה באוטובוס מהואה להוי אן.
-
צודק אבי , פרק זמן כזה רק צפון פלוס הויאן.
אחרי נסיעת לילה לסאפה להתחיל בטרק, לא מוצלח.. תנוחו קצת ותעשו טיול קצר לכפר קט קט כשעה הליכה.
חושב שנין בין מקום חובה, להקדיש לילה אחד לפחות. ועדיף טראנג אן על טום קוק.
-
אם אתם מעוניינים לחוות תרבות עירונית ומזון ממליצה בחום על סיור אוכל בהאנוי, אנחנו עשינו דרכם – http://www.hanoistreetfoodtour.com/walking_street_food_tour. html
אחת החוויות המוצלחות שהיו לנו והזדמנות מעולה לטעום המון מנות מיוחדות שלא ייצא לכם לנסות בהמשך הטיול.
בנוגע למסלול – כמו שרשמו לפני מאוד עמוס ואפשר לוותר על חלק מהיעדים. יכולה להעיד שהמנהרות בקוצ’י מאוד מתוירות / מוטות , ולא שוות את הזמן שלוקח להגיע (צריך לקחת בחשבון שיש הרבה פקקים בחזרה לעיר), הבית המשוגע בדאלאת חביב אבל מרגיש כמו מתקן בדיסני אז אם לא יוצא לשלב לפי דעתי לא הפסד גדול.
-
היי,
תודה על התשובה המפורטת. אני מודעת לכך שמדובר בטיול דחוס, ואפילו מיד
. טיסתנו חזרה היא מהו צ’י מין. כך שבכל מקרה נגיע לדרום. לאור זאת, על מה מומלץ לוותר דלאת? שייט על המקונג?
מה מומלץ לנו להוסיף בהוי-אן ?
-
בנוסף לדברים שנאמרו על זמני הנסיעות ומה שחשבתם לעשות אחריהם...
בהוי אן אני לא חושב שיש קורס בישול אחרי הצהריים. לדעתי זה משהו שתמיד מתחיל בבוקר והוא די ממושך ולוקח חלק נכבד מהיום ( אני לא זוכר שראיתי משהו אח״צ לפני שיצאנו לשם) -
באין ברירה
הייתי מתכנון כמו שהצעתי צפון עד קו הוי אן
וטס מדאנאנג לסייגון
אני הייתי טס ערב קודם לן בסייגון ובבוקר יוצא לשיטוט שווקים מוזיאון המלחמה ובית הדואר שהוא לדעתי האתר היפה בכל סייגון
אם תצליחו לארגן מהוי הן דרך אחת הסוכנויות טיול למקדש Cao Dai Temple
כדאי מאד רק בידקו לו”ז
-
הכוונה למקדש קאו דאי שליד סיגון.
וכמו שאמרו ללא המחילות שזה אתר תעמולה ותו לא