רומניה - לקנות מטבע בבנק?, או בצ'יינג'? או בשדה ה
-
השבוע אהיה ברומניה בסביבות קלוג נפוקה
לא יודעת אם לבוא כבר עם ליי מהארץ
לקנות רק בבנקים
לקנות גם בצ’יינג’
אנא עזרה. תודה. שרה
-
בוקר טוב,
אני תמיד מעדיפה להגיע עם מטבע מקומי.
מזמינה בשנים אחרונות דרך גרופון.
התשלום יורד מאשראי.השעה ידוע לי מראש.
מקבלים בבנק הפועלים בנתבג,יש סניפים בטרמינל 3 וגם ב1.שניהם ע’ דיוטי פרי.
נוח מאוד.
אשראי,מקבלים ברומניה בכל הכל בויים,וגם ברוב המסעדות.
חלק ממלונות/פנסיונים אינם מקבלים יורו. כדאי לברר זאת לפני את התשלום האפשרי.
-
ברוב המקרים הכי פשוט וגם הכי זול – למשוך מכספומט מקומי מיד אחרי הנחיתה (ולא לבקש לחייב בשקלים אלא במטבע מקומי)
שערי ההמרה של חברת האשראי הם יחסית סבירים – כתלות בחברת האשראי וב”דיל” שלכם מדובר על לא יותר מ 3.9% למשיכת מזומןסביר להניח שרוב האפשרויות האחרות יעלו לכם יותר ועד הרבה יותר
ומשיכה מכספומט מקומי לא דורשת שום טורח – תמיד יש כספומט בשדה התעופה

-
האמת שבשדה תעופה של קלוג’ לא הייתי עדיין.
אבל לא תמיד ראיתי כספומט בשדות רומניה.
מדובר לא בשדות גדולים.
-
מודה שמעולם לא הייתי ברומניה
אבל גם לא זכור לי שנתקלתי בשדה תעופה שאין בו כספומט
וספציפית בשדה הזה יש:
Euronet ATM
Location: Passenger Arrivals Terminal, public areahttp://airportcluj.ro/facilities-and-services/servicii
-
רומניה - לקנות מטבע בבנק?, או בצ'יינג'? או בשדה הלליי אין שער יציג, אבל לפי האינטרנט השער הוא 93 אגורות. המשיכה בכספומט לא תצא יותר זול מגרופון/פליימרקט, שהשער שלהם כ-95-96 אגורות לליי, כי זה יעבור שתי המרות וצריך להוסיף את העמלה.
מבדיקה שלי הכי בכל הצ’יינג’ים לוקחים שקל לליי. -
בהנחה שנוסעים עם מזומן בשווי של 500 – 1000 ש”ח, הבדל של 2-3 אגורות על כל שקל שקול להפרש של נניח 20 ש”ח. עכשיו שכל אחד יעשה חשבון אם חשוב לו הנוחות או החיסכון.
-
היי ריקי !
- ללאי ישנו שער יציג שנקבע ע”י הבנק הלאומי של רומניה ה- BNR וביחס אליו נקבעים שערי המכירה והקניה בבנקים או בצ’אנג’ים .
- אני ממליץ לצאת מהארץ עם סכום ראשוני ולא להתחיל לחפש מקום להחלפה בנחיתה .
בהרבה צ’אנג’ים בארץ ניתן להזמין לאי .

-
אילן, בטוחה שיש שער יציג ברומניה אבל כוונתי היתה שבנק ישראל לא מפרסם שער יציג לליי.
כרטיסי האשראי מחייבים לפי שער יציג שקובע בנק ישראל. אם אין כזה שער יש המרה ליורו או דולר ואחר כך לשקל. המרה כפולה כזו עולה יותר.