ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אזור שנגן

פורום אירופה
    5
    8
    9969
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • royamir
      royamir נערך לאחרונה על ידי

שלום אני מתכנן לצאת באביב לטיול ארוך של עד שנה באירופה שיעבור גם במערב, גם בצפון וגם במזרח של אירופה.
      גיליתי שיש בעיה שאסור לשהות באירופה יותר משלושה חודשים כל חצי שנה ורציתי לברר אם מישהו יודע אם זה תופס לגבי כל האיחוד האירופי או שיש מדינות שלא חלק מההסכם הזה, והאם יש איזה רעיון לפתרון לבעיה?
      כמו כן אם מישהו יודע על מדינות שצריך להוציא אליהן ויזה לפני (במזרח אירופה למשל) אני אשמח לדעת.
      בתודה מראש
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

אזור שנגן
        שלום גם לך,

מתוך אתר העוסק בויזות לאירופה (היות שהוא מסחרי, לא מביאה את הקישור, אם תרצה פנה אלי במייל):

ויזה לאירופה לתיירים

מי שמגיע לצורך טיול בלבד אינו נדרש להוציא ויזה לאירופה ויכול להכנס לאירופה ולמרבית המדינות האירופאיות, כולל רוסיה, לתקופה של 90 יום בתוך 180 יום.
        . יציאה למדינה שכנה ליום או כמה ימים, וחזרה למדינה בה שוהים, לא מאפשרת לרוב הארכת השהות, כיוון שכ-30 מדינות האיחוד האירופי חתומות על אמנת שנגן לפיה לא נעשית ביקורת גבולות ביניהן ולכן אין החתמת דרכון במעבר בין המדינות.
        המשמעות היא שמי שנכנס להולנד למשל, נסע לבלגיה וחזר להולנד ועברו מעל 90 יום מאז כניסתו הראשונה, שוהה במדינה מעל לזמן המותר לו.
        ויזה לאירופה ולמדינות החברות באמנה לזמן ארוך יותר, ניתנת רק בנסיבות מיוחדות. למעשה, מי שמתכנן טיול בין המדינות החתומות על האמנה ומקבל אישור להכנס לאחת מהן, קיבל למעשה ויזה לאירופה – או לפחות לרובה. המדינות שאינן חתומות על אמנה זו הן בריטניה ואירלנד – המספקות ויזה לחצי שנה, בולגריה ורומניה – המספקות ויזה ל-30 יום (ואמורות ליישם את האמנה ממרץ 2011) וכן קפריסין. כמו כן מדינות הבלקן-סרביה, קרואטיה, וכו', ואולי עוד כמה מדינות מזרח אירופה לשעבר, שלחלקן צריך ויזה וצריך לברר לגביהן, והן לא שייכות לאיחוד האירופי.
        ראה באתר הויקיפדיה רשימה שלמה של מדינות אזור השנגן.

לפי הבנתי, כדי לטייל מעל חצי שנה צריך לצאת אחרי 90 יום ממדינות השנגן, ולבלות 90 יום במדינות שאינן בשנגן (או לחזור לישראל) ואז ניתן לשוב למדינות המיישמות את האמנה. אפשרות אחרת: לבקש ויזה מיוחדת. שמעתי (לא בדקתי) שגרמניה נותנת ויזות לזמן ממושך יותר בקלות.
        בכל מקרה, לא ממליצה לשהות בצורה בלתי חוקית ולעבור על החוק!

• מדינות שנגן בויקיפדיה
        • royamir

אזור שנגן
          אם החוק אומר שמותר להיות שלושה חודשים כל חצי שנה- מה קורה במצב שבו הייתי יום אחד באיחוד האירופי בחודש ספטמבר ועכשיו אני רוצה לצאת לחצי שנה- תאורתית הספירה של החצי שנה התחילה בחודש ספטמבר מה שאומר שאוכל לטייל בדצמבר ינואר ופברואר (שלושת החודשים האחרונים של החצי שנה) ואז להמשיך ישר למרץ אפריל ומאי (שלושת החודשים הראשונים של חצי השנה שתפתח מחדש). אני מקווה שזה ברור
          האם זה אפשרי או שהאירופאים לא יקבלו את זה?
          • glasha
            glasha נערך לאחרונה על ידי

אזור שנגן
            לא בטוחה שהאירופאים חשבו על התחכמות כזאת. עד כמה שידוע לי סופרים שלושה חודשים רצוף ללא קשר לתחילת שנה או אמצע או סופה. מה שכן כדאי לברר זה השהות מחוץ לשנגן שאתה מחויב לו. לפי הבירורים שלי התקופה היא יותר קצרה משלושה חודשים. יתכן ותוכל לבנות את הטיול כך שמדי שלושה חודשים תצא למדינות שלא חברות בשנגן וכעבור תקופה קצרה יותר משלושה חודשים לחזור.
            כדאי לברר את כל הדברים האלה מראש מבלי לשער ולהניח תיאורטית.

אלונה
            • alpes
              alpes נערך לאחרונה על ידי

אזור שנגן
              עד כמה שידוע לי, ואפשר לברר זאת טלפונית בשגרירות, מדובר ברצף של שלושה חודשים, ללא חשיבות לשנה קלנדרית, אך מברור שעשיתי בשגרירות צרפת, אפילו יציאה ליום מהאיחוד, מאפשרת להמשיך לשהות עוד שלושה חודשים.
              הם סתרו את ענין ההגבלה של 180 יום. כלומר מותר תיאורטית לשהות גם שנה עם הפסקות של מספר ימים כל שלושה חודשים. אבל הנכון ביותר לעשות הוא לברר זאת מול השגרירות באחת ממדינות האיחוד. לא כדאי בענין כזה להסתמך על אמירות סתמיות.
              • cillam
                cillam נערך לאחרונה על ידי

אזור שנגן
                הי ,
                הדבר הפשוט ביותר ,זה להתקשר ל שגרירות האיחוד האירופאי בארץ. יש חייה כזו ??
                ניתן לצאת מארצות האיחוד לאנגליה ,] אשר אינה חברה בהסכם שנגן - זה האומר מעבר חופשי בין ארצות האיחוד, למרות שבריטניה באיחוד, על הסכם זה הם לא חתמו,]
                ולחזור לאחת מארצות האיחור לעוד 3 חודשים.
                הקובע בכל מקרה הנה החותמת אותה תקבלו באנגליה בדרכון.
                • נירית
                  נירית נערך לאחרונה על ידי

אזור שנגן
                  לפי מה שאני יודעת, אתה רשאי להימצא בתחום מדינות שנגן בסה"כ 3 חדשים בחצי שנה. השלושה חודשים יכולים להיות רצופים או לא רצופים. מה שקובע= מספר הימים במשך 180 יום (בלי קשר לתחילת שנה קלנדרית).

אם היית יום אחד בחודש ספטמבר, הספירה מתחילה ביום הכניסה הראשונה שלך, ועד 180 יום ממנה, ולא משנה כמה ימים תהיה בכל מדינה, אלא מהו הסך הכל של ימי השהייה = 90 יום בתוך 180 יום מהכניסה הראשונה.

פעם הייתה אגדה אורבנית שמספיק לצאת למספר ימים למדינה שלא בהסכם. אולי זה היה נכון לפני שנים. היום -כבר לא (לפי מיטב ידיעתי).

זה לא אומר שאוכפים את החוק בכל מקום, ויבדקו את הדרכון ואת רישומי הכניסה. אבל זכותם של פקידי ההגירה ושוטרי מעבר הגבול לעשות זאת.

במצב שאתה מתאר, אם מקבלים את הכתוב כפשוטו, תצטרך לצאת מאזור השנגן בתום ה90 יום, כולל היום בספטמבר, ואחרי זה תוכל לחזור לעוד 3 חודשים.
                  בכל מקרה, מצרפת את האתר של משלחת האיחוד האירופאי בארץ. שווה לבדוק את הסוגיה.
                  • משלחת הנציבות האירופית למדינת ישראל
                  • royamir

אזור שנגן
                    הבנתי שהכי טוב זה להוציא ויזה לשהייה ארוכה יותר.
                    מישהו יכול להסביר לי איך מוציאים ויזה? אני קצת טירון בדברים האלה, האם מספיק שאני פונה לשגרירות של מדינה ספציפית מהאיחוד בארץ בבקשה או שצריך יותר מזה.
                    אגב אני לא צריך יותר מחצי שנה כי חלק גדול מהטיול שלי יהיה בבריטניה ובמזרח אירופה שלא חלק מהאמנה
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון