זקוקה לעזרתכם האדיבה
-
היי,
אני עוזרת לחבר בבניית המסלול בתאילנד ואשמח לעזרתכם לגבי כמה סוגיות.
מכייון שהבחור את רוב זמנו מבלה בסדנאות בישול...שף במקצועו... נשארו לו מס' ימים לכיף וצלילות.
המסלול שלו הנו:טס ב 09/01/2010
8 ימים מלאים צ'אנג מאי
10 ימים פוקט+ קופיפי
5 ימים פטיה
4 ימים בנגקוק
שאלותיי הן: האם יש עוד אי יפה לצלילה באזור פוקט וקופיפי?? הם 2 אחים גברים... שווה לשלוח אותם לריילי ביץ?
האם את הטיסה לבנגקוק לאחר האיים כדאי לקחת מקרבי או שוב מפוקט?
האם ניתן לקחת מהשדה בבנגקוק מונית ישירה לפטיה? אם כן אשמח לקבל זמן נסיעה ועלות
יש טיסה של איר אסיה מצ'אנג מאי לפוקט ב-1000 באט האם זה ישיר?? או שבכל זאת יש עצירה בבנגקוק? כי רשום רק זמן המראה ונחיתה...
בפוקט הוא לן בהילטוןKaron-חוף , הסברתי לו שזה מרוחק מפטונג אך הוא מתעקש... האם יש שם אזורי צלילה??והבנתי שהמרחק במונית בסביבות ה-25 דק'... ועלות?
זהו לבינתיים תודה רבה מראש -
אני אנסה לענות לפחות על חלק מהשאלותשאלותיי הן:
האם יש עוד אי יפה לצלילה באזור פוקט וקופיפי??
שני המקומות הכי מומלצים לצלילה בדרום הם האי קוטאו בצד המזרחי ואיי סימילאן ממערב לפוקט. אפשר כמובן לצלול גם בכל מקום אחר, אבל לא באותה רמה.
הם 2 אחים גברים... שווה לשלוח אותם לריילי ביץ?
יש להם הרבה זמן בצד המערבי, כך ששווה לחלק 4 ימים בפוקט, 3 בקופיפי ו-3 בריילי
האם את הטיסה לבנגקוק לאחר האיים כדאי לקחת מקרבי או שוב מפוקט?
אם מסיימים בריילי, כדאי לטוס חזרה מקרבי ואם מסיימים בפוקט או בקופיפי כדאי לטוס חזרה מפוקט.
האם ניתן לקחת מהשדה בבנגקוק מונית ישירה לפטיה? אם כן אשמח לקבל זמן נסיעה ועלות
זמן נסיעה - שעה וחצי. עלות - אם אני לא טועה 1000 באט.
יש טיסה של איר אסיה מצ'אנג מאי לפוקט ב-1000 באט האם זה ישיר?? או שבכל זאת יש עצירה בבנגקוק? כי רשום רק זמן המראה ונחיתה...
תבדקי את זמן הטיסה. אם זה שעתיים וקצת, אז זה ישיר.
נסיעה טובה ! -
גולן תודה רבה על תשבותך המפורטת והזריזהשאלה נוספת ברשותך,
איך מגיעים לאיי סימילאן ממערב לפוקט והאם ניתן לישון שם? ואשמח לעלויות.... -
גולן תודה רבה על תשבותך המפורטת והזריזהאני לא ממש בקיא באיי סימילאן.
מציע שתשלחי מייל לגל מ"סגול" ותבקשי ממנו את כל הפרטים.
אין לי ספק שהוא יוכל לעזור לך. -
lian/sacharלגבי ריילי ביץ',אז תסבירי להם שזה מקום שקט מאוד,שמתאים בעיקר לזוגות,בערב אין שם יותר מדי מה לעשות,אבל לעומת זה יש באזור חופים יפים מאוד(בעיקר חוף פרה ננג),אז שיעשו את השיקולים שלהם,לגבי פאטייה,אז תדעי שאם הם רוצים הם יכולים לטוס מפוקט ישירות לשם,לגבי-איי סימילאן,יש לך פה מידע באתר הזה-
http://www.2thailand.co.il/South/similan-islands/similan-isl ands.aspx
-
nat 34ראשית כל תודה רבה!
ואיזה חברת תעופה טסה מפוקט לפטיה? -
nat 34אמנם לא nat34 (אף כי לא היה אכפת לי להחליף אותו מדי פעם...
)
החברה שטסה היא בנגקוק אייר
מצורף קישור
נתי -
צלילהמפוקט אפשר לקחת טיולי צלילה לאיי סלימאן ולקו לאק. הטיולים הם לשניים- שלושה לילות לפחות. יציאה בספינה (אוכלים, לנים ויוצאים לצלילה מהספינה). העלות בהתאם.
לצלילות יום יוצאים בד"כ לאי מדרום מזרח לפוקט.
אתר צלילה נחמד ליום צלילה.
בקופיפי יש המון מועדוני צלילה , אווירה ואחוות מועדנים (בטח חברייך הצוללים יודעים על מה אני מדבר), יותר אפשריות (יציאה בבוקר, יציאה אחר הצהריים, מדריך ישראלי וכד'). המחירים זולים יותר. הצלילה אי לחצי יום (שתי צלילות) או יום שלם (3 צלילות) כולל ארוחה . צוללים בסביבות פיפי (האי הלא מיושב).
גם בריילי ביץ אפשר לצלול. יש מועדון צלילה ב- VIEWPOINT RESORT המחירים טיפה זולים יותר. צלילות יום לאיזור צפוני מערבי מריילי.
בסה"כ כל המקומות טובים ואתרי הצילה מגוונים. מדובר באותו איזור כך שהדגה והנוף הימי דומה.
אני ממליץ לצלול מקופיפי.
לגבי ביקור בריילי ביץ - אני ממליץ מאוד. לא מסכים לגישה הרווחת בפורום שהמקום מתאים לזוגות או שהמקום חסר חיי לילה. אומנם אין מסיבות מטורפות, אבל המקום יפה, רגוע ואווירה מצויינת. בלילות יש הופעות חיות של מוסיקה לועזית באווירה סולידית עם קוקטלים ואנשים נפלאים. שונה מאוד מהבילוי של פוקט, אבל לטעמי כיף הרבה יותר.