ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איזיג'ט hands free - מישהו ניסה?

פורום טיולי משפחות
    4
    10
    4231
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הנושא עלה לא מזמן בשרשור אחר, אבל לא זכה להתייחסות אז אני שואל שוב

באתר של איזיג’ט מופיע שירות חדש יחסית (או לפחות לא מתקלתי בו בעבר) שנקרא hands free

http://www.easyjet.com/en/hands-free-upgrade

הרעיון הוא שתמורת תשלום אפשר למסור את הטרולי כבר בשלב הצ’ק אין, ולהרוויח “ידיים חופשיות” בשדה, ולהרוויח את ה”לחץ” למצוא מקום בתא מעל הראש.

אנחנו 5 אנשים. בעבר לא לקחתי 5 טרולים בין היתר מהסיבה שלא היה לי כח לסחוב הכל בשדה (סחיבה, בלגן, חשש מאובדן...). אבל אם אקח 5 טרולים זה יכול להקטין את כמות המזוודות שאני שולח (לא לאפס, אבל זה יקטין). היות והמחיר של כל מזוודה זה קרוב ל-80 אירו הלוך ושוב, בעוד שהמחיר של השירות הוא פחות מ-30 אירו, הרי שיש פה חסכון מיידי. יותר מזה, אני חוסך גם לסחוב את הקצת טרולים שקודם כן סחבתי Smile

מישהו ניסה את זה?

כתוב באתר שזה זמין רק בחלק מהטיסות. ידוע לכם משהו על הטיסות מישראל? או בפריז CDG (כן, אני יודע שיותר בטוח לשאול אותם, אבל זה מתחבר לשאר השאלות פה)

בפעם האחרונה שטסתי עם איזי (לפני שנתיים, ללוטן) בנתב”ג הציעו לנו לקחת איתנו את הטרולי כבר בשלב הצ’ק אין. אז זה היה בחינם. לעומת זאת בחזור בלונדון לא הסכימו בשלב הצ’ק אין, אבל די הכריחו אותנו בשלב העליה למטוס (כי נגמר המקום).

השאלה היא האם שינוי המדיניות (שזה שירות מובנה בתשלום ולא כפוף למצב העומס וטוב ליבה של הפקידה) משפיע על היכולת למסור את זה חינם (על פי מצב העומס)

ומה קורה עם תיק גב קטן? על פי המדיניות הרשמית כמו שמופיע באתר עדיין אפשר לקחת תיק קטן שנכנס מתחת למושב (ארנק נשי, תיק לפטופ וכדומה). כלומר בעצם הגדלתי את כמות המטען שאני יכול לקחת? כי הטרולי יכול לכאורה להיות מפוצץ ועדיין יש לי תיק גב קטן (אחרת לכאורה תיק הגב צריך להכנס לתוך הטרולי בשלב הגייט).

מה בעניין מגבלות משקל? לכאורה הטרולי לא מוגבל במשקל. גם בשירות הזה? אחלה דרך להתפטר מהדברים הכבדים.

עד כמה זה חייב להיות בצורת מזוודה? מה בעניין “צימידן” (ובלבד שמבחינת מידות יכול להדחס ל”כלוב”? החסרון בצ’ימידן זה שכמובן לא נוח לסחוב אותו. אבל אפשר גם לשקול “קומבינות”. למשל להעביר מוצרים כבדים אבל דלי נפח (ספרים, תיק כלי רחצה) מהמזוודה לצ’ימידן לפני הצ’ק אין וחזרה אחרי איסוף המזוודות. הסיבה שאני שואל היא ש 5 טרולים זה דבר שתופס נפח ברכב השכור (וגם אין לי 5 טרולים, אבל זה דיון אחר Smile).

כל תובנה תתקבל בברכה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • צפצופים
        צפצופים נערך לאחרונה על ידי

מחכה גם לשמוע,

מועד הטיסה שלנו מתקרב.

(ואם נשתמש בשירות מבטיחה לעדכן לאחר מעשה)

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

בעיניי לפני שעונים על כל השאלות הללו כדאי להתמקד במשפט האחרון שלך: “5 טרולים זה דבר שתופס נפח ברכב השכור”, וזה עוד בלי המזוודות שאתה מתכוון לקחת, והניסיון לדחוף עוד תיקי גב, ולשים בטרולי את “הדברים הכבדים”.

הכי חשוב, לפני הניסיון להתחכם ולקחת יותר, זה לארוז כמה שפחות ולראות עד כמה אתם יכולים לצמצם את הכמויות. אתם צריכים בגדים ל-5 ימים או לשבוע לכל היותר, ואחר כך לכבס. במיוחד אם נוסעים בקיץ, כמות הבגדים קטנה, כי אין צורך במעילים ובשכבות נוספות. כלי רחצה – אפשר לצמצם, כי גם אם מתחלקים ל-2 חדרים מספיק 2 משחות שיניים, 2 שמפו, 2 סבון נוזלי וכו’ (אגב, בקבוק שמפו גדול הוא דבר כבד – אבל אסור לקחת אותם בטרולי שעולה לטיסה! יש הגבלות על נוזלים/קרמים/משחות). מגבות ממילא יש בבתי מלון. גם ספרים כדאי לצמצם למינימום של המינימום, ואפילו לחשוב על לקחת עותק דיגיטלי לקריאה בקינדל/טאבלט וזהו. 

צמצום מראש נותן “ידיים חופשיות” יותר מכל דבר אחר, חוסך לך לקנות עוד טרולי, חוסך לשלם יותר על תוספות מטען בטיסות, גורם לכך שהכל נכנס בבגאז’, וגם נוח יותר בכל מעבר. זה הבסיס להכל. 

• אנשיםטובים

תודה

אני מודע לכמות הציוד שטסה איתי. בגדול זה לא משנה אם אנחנו טסים לשבוע או לחודש. למשפחה שלנו אנחנו צרכים 2-3 מזוודות ועוד 2-3 טרולים. זה מנסיון של הרבה טיולים, וזה לא כולל שופינג רציני אם יש, ולא כולל את התיק של הבוסטרים.

אפשר לריב עד מחר אם צריך את הציוד הזה או לא. אבל בגדול זה נובע מאופי של משפחה. 

וזה ממש לא קשור רק לכביסה Smile

חלק ממהנאה שלי בטיול זה לשכב במיטה ולקרוא ספר (נייר, לא קינדל). לשמחתי הילדים שלי מרגישים אותו דבר (אני רואה בזה משהו חיובי). אז כן, במשפחה שלי ספרים בהחלט תוספים מקום פיזי. רובנו עדיין לא עברנו לקינדל (לגדולה יש, אבל גם היא מעדיפה ספר נייר במידת האפשר). ואם הטיול ארוך אז גם ספר אחד לא מספיק ולוקחים שניים. שתי חבילות קלפים מתקבלות גם הן בשמחה (לא תופס הרבה מקום). אגב, לא רק בצימר – זכורה לי נסיעה ברכבת שחצי שעה שיחקנו כולנו בקלפים והיה מאד מהנה, וכולם נהנים לקרוא בנסיעות הארוכות (חוץ ממני שנוהג).

בקבוקי השמפו והסבון הם אכן כבדים. אבל הם טסים בכיוון אחד, ובחזור מפנים את מקומם למזכרות Smile. אני לא טורח להחזיר שאריות. ואם נגמר המקום – הם גם לא יטוסו הלוך אלא נקנה שם.

בגדים – ברור שעושים כביסה, וגם הרבה יותר מפעם בחמישה ימים. אבל עדיין אני מעדיף לפחות 3-4 סטים של בגדים לכל אחד (אחד מהם קבוע באוטו להחלפה), בגדי ים, סווישירט + מכנס ארוך אחד (לערבים), נעליים + כפכפים (אחד מהם עלינו בטיסה אבל השני במטען) וכו’

ולא לשכוח ציוד אחר כמו מטענים לסוגיהם, תיק תרופות מכובד (הכל מנסיון לצערי), מגבות רחצה לא צריך, אבל איזה מגבת טיולים או שתיים (אם עוצרים לרחצה בנסיעה, וגם טוב לכסות מושב אחרי הקאה, שמיכה, או כל דבר אחר), מטרייה או שתיים (לא לוקחת מעילים ושכמיות, אבל מטרייה כן) וכו’. 

לא לוקח מייבש שיער, לא לוקח כף חשמלית, פק”ל קפה או כל דבר אחר (אפילו לא תרמוס – שותים קפה קר מבקבוק פלסיק מקומי). כעקרון לא מביא אוכל (למעט אוכל לטיסה עצמה). אפילו הפסקתי לקחת איתי מפצל חשמלי כי מנסיון – תמיד יש מספיק שקעים, והיות התקעים הם אוניברסלים ואין בעיה של מתאמים. לא לוקח הרבה צעצועים ומשחקים (תמיד כיף לקנות שם משהו), לא לוקח יותר מכשיר GPS ואפילו לא זרוע (לרוב אני מוצא לטלפון מקום מתחת לחלון – יותר נוח לי).

כן אני לוקח גליל שקיות (כמו השקיות של הירקות בסופר) – מאד מאד שימושי (וזה דבר שיותר קשה לקנות בסופר הראשון שרואים – איך בכלל קוראים לזה בצרפתית). וכן אני “מבזבז” עוד מקום על קוביות אריזה ולא רק שקיות לבגדים (מאז שגיליתי את זה לפני שנה הגעתי למסקנה שזה מאד שימושי). ומנסיון העבר – גם מעט כלים חד פעמיים וכמה שקיות קטנות של מלח/פלפל. באירופה “הירוקה” כבר לא תמיד כזה פשוט לקנות את זה בסופרים, ותמיד טוב שיהיה בחדר במלון או בתיק. עד שלא נתקעתם עם זה שיש בסופר מעדן חלב אבל אין שם אפשרות לכפיות (קרה לי בשטוקהולם), לא הבנתם שמחת כפית חד פעמית מה היא. וכל פעם אני שוקל לקחת חבילת קופסאות אוכל חד פעמיות (כמו של המעדניה בסופר) לשאריות מזון, ותמיד מוותר אבל אולי הפעם ניקח (כי אני מניח שנבשל יותר הפעם).

כאמור – כל הדברים האלה מנסיון אישי, ובהתאם לאופי האישי.

אז אני מגיע לכמות של בערך חצי מזוודה + חצי טרולי לאדם. לא נריב כל הגרמים. ברור לי שיש מי שמטייל עם הרבה פחות (נדמה לי שאתה מסתפק בתיק גב וזהו). אבל אני בטוח שיש גם מי שמטייל עם יותר. לנסיעת עבודה אני יכול לטוס עם טרולי וגם הוא לא יהיה מלא כי לא צריך את כל הציוד הזה (לא צריך בגד ים, מסתדר בלי כפכפים, וכו’). אבל בחופשה אני אוהב את הנוחות שלי.

ואגב, אני מוכן לשלם על הנוחות הזו, ובגלל זה למשל אני שוכר מיניואן קטן (גרנד סניק בטיול הזה) ולא רק סטיישן. גם יותר מקום למזוודות, וגם יאפשר יותר מקום בנסיעה בלי מזוודות. מצד שני, אני לא רוצה לשפוך כסף סתם. אז אם הפתרון הזה של hands free שהוא נושא השרשור יכול לחסוך לי כמה מאות שקלים – אני מאד אשמח.

• צפצופים

אולי כדאי שתעתיק את השאלה ותשאל שוב בפורום אירופה?

• אנשיםטובים

עדכון:

דיברתי (צ’אט) עם איזיג’ט (צ’אט ואיזיג’ט זה חרוז לא?)

השירות זמין בכל הטיסות (לא ברור למה באתר כתוב selected)

אין בעיה למסור רק חלק מהתיקים ולא את כולם

אין מגבלת משקל (לא שאלתי אבל אני מניח שאותם ה-32 קילו הרגילים כן תקפים)

אין מגבלה על הצורה של התיק (כלומר צ’ימידן אפשרי) ובלבד שיכול לעמוד במגבלת המידות הרגילה

אכן מעבר לתיק שמוסרים אפשר לקחת למטוס עוד תיק קטן (45 על 36 על 20) שנכנס מתחת למושב

אגב, בעקבות שרשור אחר שהיה לא מזמן בעניין בוסטרים שהם בתשלום מעל גיל 5, בא לי רעיון לנסות לשלוח את הבוסטרים בשירות הזה. צריך לראות אם יש דרך נורמאלית לשלוח שני בוסטרים ביחד במידות של תיק אחד (לחבר אותם בזוית הנכונה בעזרת ניילון נצמד ואז להכניס לצימידן פשוט). בצורה כזו אני מוגבל למידות הרשמיות של איזיג’ט (56 כל 45 על 25) ולא למידות הפנימיות של הטרולי שלי, וגם לא נתקע עם זה ביד בלי גלגלים בכל השדה.

אז בהחלט זה נשמע שירות מאד מעניין. אם למישהו יש נסיון אישי אשמל לשמוע. ואם מישהו ישתמש בשירות בשבועות הקרובים – אשמח אם תעדכנו פה בפורום. אני מניח שזה מעניין לא רק אותי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

תבקש מאיזי ג’ט את התשובה בכתב.

תתקשר שוב- תיפול על פקיד שירות לקוחות אחר

תשמע את תשובתו

בתקווה שזו אותה התשובה

ותבקש אותה בכתב למייל שלך.

• אנשיםטובים

יונית תודה. יש סיבה להיות חשדן? התשובות שניתנו לי נראות לי מאד הגיוניות.

ויש לי תעתיק של הצ’אט. לא מספיק טוב?

• יונית
                      יונית נערך לאחרונה על ידי

ניסיון חיים

ותשובות שונות של פקידים שונים באותה חברה

תוך כמה דקות.

(אגב- אף אחת מהן לא הייתה תשובה נכונה)

sad

• צפצופים

יואו. לא יאומן. בול מה שאמרת.

נציגים שונים תשובות שונות.

גם אני סיימתי עכשיו צ’אט עם נציגה.

טענה בתוקף שאסור לה להגיד לי האם זה קיים בטיסה שאני עומדת לטוס בה.

כלומר, אמרה שזה קיים בכל שדות התעופה אבל לא יכולה להתחייב שבמסלול שלי (ג’נבה-ישראל). צריכה רק בחזור.

אם תוכל להעלות לכאן את הצ’אט זה ממש יעזור.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון