ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול סולו בארה"ב

פורום צפון אמריקה
    9
    16
    8637
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • TomLa
      TomLa נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני מתכנן נסיעה של כ-21-23 ימים במהלך חודש ספטמבר הקרוב בארה”ב ואשמח לקבל המלצות ליעדים אפשריים.

חשוב לי לציין שזו הפעם הראשונה בה אני טס לבד, לכן אני מעדיף לנהוג במשנה זהירות ולבקר במקומות ידידותיים לתייר הבודד.

העוגן היחיד בטיול הוא 7-8 ימים בסופו בעיר ניורק (מודע לכמות הרבה של הימים). כמו כן, ישנה אפשרות להתארח אצל חבר בסן פרנסיסקו.

השכרת רכב אפשרית, אם כי בעדיפות נמוכה ובדרכים נוחות ובטוחות.

תודה רבה לכל הממליצים/ממליצות Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr נערך לאחרונה על ידי

ראשית, 7-8 ימים בניו יורק לביקור ראשון זו כמות סבירה של ימים. יש הרבה מה לעשות שם. שנית- מה מעניין אותך, ערים? ואם ערים, מה בערים: מוזיאונים? קניות? אדריכלות? ואולי בכלל אתה שם דגש על טבע?  ואולי יש מקומות שתמיד חלמת לראות? האם אתה מוכן לשלב טיסות פנים?  בארצות הברית יש כל כך הרבה מקומות מומלצים,  נוכל לתת המלצות המתאימות לך אחרי שנבין יותר מה אתה בעצם רוצה...

• TomLa

תודה רבה.

טיול עירוני יכול להתאים ואפשר בהחלט לשלב קצת טבע, בתנאי  שדרכי ההגעה קלות ובטוחות (ברכב או תחבורה ציבורית), אבל טיול עירוני בלבד גם בא בחשבון.

אני אוהב בעיקר לשוטט בערים, לחוות את האווירה, האדריכלות והאנשים. הדגש בפוסט הוא על מקומות שקל ונעים לשוטט בהם לבד. טיסות פנים בהחלט גם כן אפשריות.

מקווה שהצלחתי קצת להכווין יותר

• ramiav1
            ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

טיול סולו , ניתן לטייל בערים בחוף המזרחי ,

משהו בסיגנון , וושינגטון , פילדלפיה , ניו יורק , בוסטון , ניתן להתנייד בתחבורה ציבורית ולינה באכסניות , והאכסניות הם מקום להכרת אנשים לטיולים משותפים .

את החלק של הטבע ניתן לשכור רכב מניו יורק או בוסטון ולעשות לופ בטבע .

• TomLa

תודה רבה על ההמלצות!

אני מכוון לטיול לבד. לא פוסל היכרות עם אנשים למטרת ההיכרות, אך לינה באכסניות פחות מתאימה עבורי כרגע. 

• karnielr
                karnielr נערך לאחרונה על ידי

אני מבינה שאתה חושש מבחינת בטחון אישי? האזורים התיירותיים בערים בטוחים וכך גם שמורות הטבע. גם הכבישים נוחים ובטוחים. 

• TomLa

נכון. בעיקר הבטחון האישי הוא שחשוב, כך שדי מרגיע ומשמח אותי לקרוא את זה, כיוון שלאחר בחינה באתרים שונים נוצר רושם מעט שונה.

אם יש לך המלצות אני אשמח Smile התכנון האידיאלי מבחינתי זה לשלב שתי ערים ומעט טבע (לא כולל שבוע בניו יורק)

תודה!

• שקד
                    שקד נערך לאחרונה על ידי

לפי דעתי קודם כדאי לך להחליט לאן אתה נוסע ואז תחליט מה אורך הטיול המתאים. כלומר, יכול להיות שתגלה ש-17 ימים מספיקים לך למשל. לי נראה פחות נכון להגיד ״אני נוסע לככה וככה ימים, תעזרו לי להחליט איך למלא את הזמן״, וזה מכמה סיבות: הראשונה – אתה עשוי להחליט על מקומות שהם לא באמת לטעמך אלא לטעמם של אנשים אחרים שאתה אפילו לא מכיר. בהמשך לזה, הסיבה השניה – יש פה שיקול כספי: לילה במלון יעלה לך *לפחות* 100$ בערים האלה, ועל זה יש הוצאות נוספות של הטיול עצמו. זה אומר שאם בחרת לטייל 5 ימים במקומות שתכלס לא מעניינים אותך, אתה הוצאת על זה בערך 750$ (לפי חישוב של 150$ ליום). בשבילי זה לא מעט כסף. אני מוכנה להוציא אותו על דברים שחשובים לי, אבל לא רוצה להוציא אותו ״סתם״.

לי, באופן אישי, קשה לעשות טיול עירוני כל כך ארוך. זה קשה פיזית, לפי מונה הצעדים של הטלפון שלי אצלי ימים כאלה מגיעים ל-12-15 ק״מ הליכה וגם יותר מזה. לא פחות מכך, זה קשה לי מנטלית. אחרי כמה זמן כבר קשה לי לשמור על אותה רמת עניין מעוד כיכר, עוד מוזאון, עוד מסעדה. בעיר הראשונה והשניה אני עוד בסדר גמור, בשלישית כבר מתחיל להגמר לי הכוח והטיול יוצא קצת מפוספס. לא כולם ככה, אני כן.

חבר בסן פרנסיסקו זה נחמד. לפני שעושים יותר מדי תכניות על זה צריך לוודא כמה דברים: כמה זמן אפשר להיות אצלו? אתה רוצה גם להיות איתו או שזה רק אפשרות לישון? אם כן, מתי הוא פנוי? כמה זמן לוקח להגיע מהבית שלו לאזורים המעניינים של סן פרנסיסקו? זה מתאים כבסיס לטיול בעיר? 

אם זה חבר מאוד טוב שאתה מאוד רוצה לראות אז הייתי שוקלת לנסוע במיוחד. לא חושבת שהייתי טסה כמה שעות מניו יורק לסן פרנסיסקו בשביל לבלות סוף שבוע ארוך אצל מישהו שגר במרחק שעה וחצי לכיוון מסן פרנסיסקו.

• IO.
                      IO. נערך לאחרונה על ידי

הי,

ראשית, אני מטיילת הרבה לבד. גם בארה”ב טיילתי לבד. גם טיולי טבע וגם טיולים עירוניים. ובהכללה יכולה להעיד שארה”ב מרגישה לי מאוד ידידותית כמטיילת לבד. גם בטבע וגם בעיר. גם ההתניידות שם קלה. בכלל – פרט למרחקים, זו מדינה מאוד קלה לטיול לטעמי. 

פשוט צריך להפעיל שיקול דעת. לא יותר מקצת common sense. בעיר: בעיקר לא להסתובב בשכונות “מסוכנות” ולא להסתובב במקומות חשוכים וצדדיים בשעות החשכה. וכו’ דוגמה: בניו יורק לא להכנס ל”עומק” הסנטראל פארק (בוודאי בשעות החשכה). בטבע: להמנע ממסלולים לא מסומנים! להמנע מהליכה בשעות החשכה! ללמוד על התנהגות כשפוגשים דוב. לשים לב למזג האוויר לפני שיוצאים לשביל! וכו’ 

בסה”כ : להקשיב להנחיות, להתייעץ, לעשות עבודת הכנה. בתכלס אלו עצות טובות לדעתי – גם כשמטיילים בצמד. מעצם זה שאתה עושה את הבירורים שאתה עושה כרגע – נראה לי שאתה בחור אחראי ולא תסתבך עם שטויות או תזלז מתוך הנחה ש”יהיה בסדר” או “קטן עלי” – בעיני אתה כבר 90% שם! רק מעצם זה שאתה כזה (אבל אולי אני טועה לגביך...).

ספציפית לשאלתך – אם אתה מעט חושש מטיול לבד, אז יכול להיות שיש יתרון גדול בביקור אצל החבר וזה יכול להיות שיקול מרכזי אצלך בבחירת סן-פרנסיסקו כיעד לצד ניו יורק (בהנחה שלא אכפת לך “לבזבז” זמן טיול על טיסות הפנים; שאינן קצרות בין היעדים האלו).

אבל לפני כן תברר – עם עצמך ועם החבר – עד כמה נוח לו לארח אותך ועד כמה נוח לך יהיה להתארח אצלו וכן כמה זמן זה סביר בשביל שניכם שתשהה אצלו.
                      מעבר לזה – סן פרנסיסקו היא עיר נפלאה כיעד עירוני! אתה צריך להיות מודע לתופעה של הומלסים שקיימת בכל ארה”ב אבל נדמה לי שסן פרנסיסקו היא אחת הערים שבהן זה יותר מורגש (מכל מיני סיבות). זה יכול להיות מאוד קשה על הנפש… לא יודעת עד כמה זה מסוכן באמת אבל המפגש עם האוכלוסיה הזו יכול להיות קשה. בכל מקרה אני ממש לא ממליצה לך לוותר על הער הנפלאה הזו בגלל זה! רק לנסות להיות מודע לזה, אולי לנסות להתחמק מהאיזורים הפחות נעימים של מרכז העיר בשבעות הלילה (בטוחה שהחבר יוכל לייעץ לך בתחום הזה).

בנוסף – קליפורניה היא מדינה משגעת! תוכל בקלות לשלב גם ביקור ביוסמיטי ו/או באגם טאהו. נגישים גם ברכב וגם (בנוחות פחותה, אבל אפשרי) עם תחבורה ציבורית. ויש עוד המון יעדים בה. 

• TomLa

תודה רבה על התגובה וההמלצות!

כדי להחליט לאן אני נוסע כתבתי את הפוסט בפורום, בשאיפה לקבל המלצות ורעיונות ולאחר מכן להחליט לפי מה שמתאים לי. השאיפה היא למלא את מכסת הימים שמתאפשרת לי. כפי הנראה לי יתאפשר לי לטוס ארה"ב בזמן הנראה לעין.

טיול עירוני ארוך אינו מטריד אותי, עשיתי זאת מספר פעמים בעבר. אני מטייל בקצב שנוח לי ויכול ללכת הרבה.

גם בנוגע לתקציב, כרגע אין הגבלה. חשוב לי להנות ואני מוכן להרחיב את התקציב אם יידרש, לא חושב על זה יותר מדי.

לגבי החבר בסן פרנסיסקו, הוא גר באיזור פאלו אלטו. אני אוכל לישון אצלו כמה שרק אצטרך וייתכן שהוא יוכל להצטרף אלי לטיולים, אבל יכול להיות שרק בסופ"ש. הוא חבר טוב, יחד עם זאת זה לא עוגן בטיול ואני אוכל לוותר על ביקור אם לא מומלץ.

• TomLa

היי, תודה רבה לך על ההמלצות והחיזוקים!

אני קורא ואקרא עוד אודות היעדים שבהם אחליט לבקר ואמצעי הבטיחות שאותם ציינת בהחלט ילקחו בחשבון.

בנוגע לטיול בסן פרנסיסקו - אני אוכל לשהות אצל החבר כמה שאצטרך, אך עדיין לא ידוע אם יוכל להצטרף לטיולים שלי באיזור. הקצבתי לכל הטיול עד 2 טיסות פנים, כולל כאלו מחוף לחוף, כך שזה אפשרי. מודע לשעות הרבות שכרוכות בכך.

את יוסמיטי חשבתי לשמור לעתיד לטיול של מספר ימים עם שותפים, אבל אגם טאהו לפי מה שבדקתי גם כן נראה מהמם!

שוב, תודה

• שקד
                            שקד נערך לאחרונה על ידי

״חשוב לי להנות״ זה מושג המפתח!  אם אתה כבר משקיע כל כך הרבה אז רק על מה שכיף לך וטוב לך.

העניין הוא שארצות הברית היא מאוד גדולה. בין ניו יורק לסן פרנסיסקו יש כ-6 וחצי שעות טיסה. אין הבדל גדול מטיסה ממערב אירופה לניו יורק. אתה יכול להחליט על שבועיים בקליפורניה ועוד שבוע בניו יורק וזה לגיטימי בדיוק כמו טיול בערי החוף המזרחי. יש אינסוף אפשרויות מה לעשות בארצות הברית ב-3 שבועות. אתה פשוט צריך איזשהו קצה חוט על מה אתה רוצה. למה בחרת בארצות הברית ולא במרכז אמריקה, דרום אפריקה או סקנדינביה? משהו שם עניין אותך. משם תתחיל.

• דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

בהנחה שאתה רוצה להתנייד בעיקר בתחבורה ציבורית

ושטיולים עירוניים קוסמים לך, נראה לי ששווה לך להתרכז בעיקר ב

ניו יורק, כמו שכתבת, אגב לדעתי 7-8 ימים לפעם ראשונה זו לא כמות רבה לימים, לטעמי זה בקושי המינימום.

וושינגטון, בקלות אפשר ליהנות שם שלושה ימים ויותר ואין צורך ברכב.

פילדלפיה על הדרך בין ניו יורק לוושינגטון, אפשר חניית ביניים ארוכה (יותר מיום) ברכבת

בוסטון שאני מאוד אוהב, גם כן כמה ימים, גם כן לרוב האטרקציות אין צורך ברכב.

שיקגו

ממליץ גם לטוס לבאפלו, שם בכל זאת לשכור רכב ולבקר בניאגרה, גם בעיירה, וחושב שבכל זאת שווה לבקר בטורונטו.

בגדול הייתי ממליץ להישאר בחוף המזרחי, אפילו רק בצפון מזרח, טיסה למערב תהרוג לך יומיים מהטיול ואם לא מדובר בחבר נפש שאתה ממש רוצה לפגוש לא הייתי טס עד אליו רק בגלל שתוכל ללון אצלו, אבל אם אתה כן נוסע אז:

אין בעיה לטייל בסן פרנסיסקו בתחבורה ציבורית, אני אפילו מעדיף בלי רכב.

אבל אני לנתי במרכז העיר, אתה צריך לבדוק עם החבר איך מגיעים ממקום מגוריו לעיר.

• cillam
                                cillam נערך לאחרונה על ידי

או סולו מיו…

קיבלת ככ הרבה המלצות וחיזוקים , הנה עוד אחת.

כל נסיעה שלי לארהב – קליפורניה = משפחה מאפשרת כמה ימים של טיול לבד.

חזרתי רק לפני כמה שבועות ממספר ימים בסיירה המערבית: סקוויה וקינגס המדהימים ויוסמיטי פעם שניה!

עם רכב ולינות  במלונות דרך בוקינג.

אין שום בעיה לנהוג ולטייל לבד!

טיול קודם נחתתי בד.סי טיילתי בעיר בכיף לבד וגם עם חברה.

ברכבת המשכתי לביקור ב נ.ג . משם לבד ברכבת לניו יורק.

יום הסתובבתי עם חברה יומיים לבד + טיול רגלי עם מדריך.

את כל הסנטרל פארק- וההיי לין לבד.

מקולומבוס סירקל ועד צ׳לסי מארקט הכל ברגל לבד!

עם הפסקות קפה כמוהן😜

נסעתי ברכבת לבד צפונה לאיטקה וחזרה בטיסה לניו ארק ומשם לקליפורניה.

ארהב בטוחה וההענות של אנשי שירות וסתם אנשים ברחוב מאד עוזרת אם זקוקים.

שכל ישר כפי כתבה I.O  זה דרוש בכל מקום.

בשום נסיעה לא חשתי מאוימת או במצב מדאיג.

סע ותהנה.

ויש לי קצת השוואה עם ארצות כמו הודו ומונגוליה , בין היתר.

• Avia81
                                  Avia81 נערך לאחרונה על ידי

אני גם טס לבד לארה”ב בספטמבר. פעם ראשונה שלי בארה”ב.

טס לחודש.

אני פחות חובב טבע ובטח שלא לבד זה נראה לי משעמם וגם לא בטוח לטייל לבד במקומות מבודדים בפארקים או שמורות.

המסלול שלי: מדובר בימים מלאים לא כולל ימי מעבר וטיסות פנים.

סן פרנסיסקו – 4 ימים.

לוס אנג’לס- 3 ימים.

לאס וגאס – 5 ימים.

וושינגטון – יומיים.

ניו יורק – 9 ימים.

אם אתה סגור על יעדים ממליץ לך כבר להזמין מלונות מראש כי המחירים מטפסים. 

• עמיחי13
                                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

באתי להרגיע. יוצא לי לא מעט להגיע לארה”ב לנסיעות עבודה. בחלק מהפעמים אני מוסיף טיול פרטי לביקור כך שיוצא לי לטייל בארה”ב לבד לא מעט.

לי יש תחושת ביטחון מאוד טובה גם בערים וגם בעיירות שדה ןבפארקים. כמו שכתבו צריך כמובן להפעיל שיקול דעת כמו בכל טיול, אבל בגדול אין שום בעיה. זה טוב להפעיל משנה זהירות אבל אין אף מקום שתיירים מגיעים אליו בביקור בארה”ב שאתה לא תוכל להגיע לשם בגלל שאתה לבד.

אם יש לך יכולת לשכור רכב מבחינה כספית ומבחינת הגיל, ולצאת לטייל בשמורות – מומלץ. אין כאמור שום בעיה לטייל גם בטבע. בשמורות במסלולים המסודרים הרי אתה ממילא לא תהיה לבד. להערכתי יהיה לך אפשרי אפילו למצוא שותפים, גם ישראלים,  אד-הוק לחלק מהטיול. הרי מגיעים לכאן לפורום לא מעט מטיילים שמחפשים שותפים.

מבחינת המלצות ליעדים – אז יצא לי כבר לכסות את רוב היעדים בארה”ב. המסקנה שלי – לכל מקום שתרצה להגיע תוכל למצוא מסלולים נהדרים. העצה שלי היא לא לנסות לתפוס את הכל בבת אחת כי אחרת תמצא את עצמך מטרטר בין יעדים עם מעברים מעייפים. מציע להתמקד באזור מסויים ולטייל שם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון