9 ימים ברומניה עם המשפחה
-
אהלן,
אנחנו משפחה עם ילדים גדולים יחסית (11,16), טסים בעוד חודש בדיוק ל-9 ימים לרומניה, המראה ונחיתה בבוקרשט. חבר׳ה אוהבים לטייל, טבע, תרבות, אוכל טוב, נופים, אווירה טובה, וגם להרגע ולהתפנק.
עשיתי קצת שיעורי בית והבנתי שאזור הבוצ׳גי, בראשוב, והפגראש זה האיזורים הראשיים בהם נטייל, הבנתי גם שיש פה את המומחה אילן, שיותר מאשמח לשמוע ממנו.
יש לי איזשהו שלד של מסלול, אשמח לדעתכם ועצתכם:
יום 1: שבת- נחיתה בצהריים ונסיעה לסינאיה, אם לחבר׳ה יהיה כוח נבקר גם בטירת פלש. לינה בסינאיה.
יום 2: ראשון- עליה לבוצ׳גי (עוד לא החלטתי אם ברכבל או ברכב כי אני מפחד מהעומס בירידה עם הרכבל בעיקר) וטיול רגלי בהר של כמה שעות (אשמח להמלצה על מסלול!). אם יש אפשרות לישון על ההר במקום עם אופי (אם מישהו מכיר).
יום 3: שני- אפשרות לטיול קטן בהרים ברכב אם עלינו איתו להר וישנו שם, בגדול נרצה לנסוע קצת באזור כפרי/הררי לפני הגעה לבראשוב. נחווה את העיר אחהצ/ערב. לינה בבראשוב.
יום 4: שלישי- שמורת הדובים בבוקר ופארק החבלים אחהצ. לינה בבראשוב.
יום 5: רביעי- טירת בראן בבוקר ואולי טיול רגלי/ברכב באזור כפרי/הררי שבאזור הזה. אם לא ראיתי שיש פארק מים קטן בבראשוב, אולי טוב לילדים שיוציאו אנרגיות קצת, או אם יש איזה קניות באזור שיכולות לשבור את שגרת הטיול.. לינה בבראשוב.
יום 6: חמישי- פארק 7 הסולמות (הבנתי שזה המסלול הכי שווה באזור), ומחפשים בחצי היום השני להרגע קצת (אם יש איזה מלון טוב עם בריכה, או ספא או מעיינות חמים באזור בראשוב, לאו דווקא בתוך העיר, זה בדיוק מה שאנחנו מחפשים… יש חיה כזאת?).
יום 7: שישי- נסיעה בכביש הטראנספגראש, עד איזור האגם (כולל טיול באזור), לינה במקום מגניב בהרים (שוב, אם מישהו יכול לעזור בזה
).יום 8: שבת – המשך הנסיעה בכביש עד בוקרשט, להסתובב בערב בעיר.
יום 9: ראשון – בוקרשט.. טיסה למחרת ב-6 בבוקר.
איך נראה מבחינת הזמנים? אשמח אם תתנו טיפים, בעיקר לגבי המקומות שאני צריך להשלים.
תודה רבה מראש!
רועי
-
שלום רועי !
- ראשית ממליץ לך לקרוא את פרפראות רומניה עם עדכונים חדשים .
- קופת הכרטיסים בארמון פלש נסגרת בשעה 16.00 והסיור האחרון בשעה 16.15 .
- הרכבל בבושטני מושבת לצורכי תחזוקה ( עד 15.7 ) ומקווה שיחזור לפעולה עד הנסיעה שלכם ולא יאריכו את תקופת התחזוקה .
- אני ממליץ לך לעלות עם הרכב וללון במלון PESTERA בגובה 1610 מ’ . עהכביש עד המלון סלול ברובו אך צר וצריך לנהוג בזהירות בעליה כש נוסעים בצד התהום .
במלון גם ספא קטן וממנו תוכלו לעלות רגלית לבאבאלה אם הרכבל לא יעבוד, לבקר במערת IALOMICIOARA, באגם BOLBOCI ובמפל 7 מעינות .
- מסלול ההליכה לקניון 7 סולמות מתחיל ליד מלון DAMBU MORII ובמלון בריכה שמקבלת גם אורחים מבחוץ . רק תבדוק שאין שם אירוע והמים לא קרים מדי לטעם הישראלי .
מקום נוסף עם בריכה תמצאו במלון GARDEN CLUB אך צריך לברר אם מקבלים אורחים מבחוץ. המלון נמצא קרוב לפארק המים PARADISUL ACVATIC שמתאים ליום סגריר .
- לינה על הטראנספאגאראשן חפש ב – CONACUL URSULUI עם פארק חבלים לידו, או בקרבת מקום .
-
תודה רבה אילן על התגובה!
- קודם כל שכחתי לציין – אנחנו ממש לא מקובעים על המסלול ואם יש דברים מעניינים שלך או למישהו אחר נראה שהגיוני להציע – נשמח! אני אשתדל לסגור את רוב הדברים בסופש הקרוב. מהתגובה שלך נראה שהמסלול שכתבתי הגיוני בסהכ, לא?
- הכוונה כשכתבי מלון עם בריכה או ספא אפילו מחוץ לעיר היא ללון לילה או אפילו שני לילות במלון איכותי בוייב של אירוח ברמה גבוהה יותר (אנחנו ברוב הזמן בכיף עם פנסיונים בסיסיים, הוסטלים וכאלה, אבל הילדים מחפשים קצת להתפנק בחופשה מדי פעם, אפשרי גם בבראשוב), אם מה שהזמנת זה הסגנון, אחלה תודה!
- פארק החבלים על הפאגארש – שווה לעשות אותו אחרי שעושים את ההוא בבראשוב? מעבר לזה, יש מסלולים קצרים ונחמדים שאפשר לעשות למעלה באזור הפסגה או איפשהו בדרך?
שוב תודה רבה!
-
הי רועי,
אחרי פארק החבלים בבראשוב אין מה לחפש בפארק החבלים בפאגארש. ירדנו מהאוטו, ראינו וחזרנו. קטנטן ונראה גם לא בטיחותי. אנחנו ויתרנו.
לגבי מלון מפנק: בפויאנה בראשוב יש מלונות מפנקים שונים. חפש בבוקינג. למשל alpin או grand teleferic.
יקרים במושגים של רומניה
ליאת
-
רועי,ברומניה יש פנסיונים מושקעים מאוד ואין הצדקה לחפש את הבסיסי.
כמובן כל אחד והעדפה שלו.
לדעתי מיקום והתאמה למסלול חשובים מאוד.ותאמין לי שאפשר למצוא את המיוחדים בכל מקום.
הפלוס הוא שבוקינג משווק פנסיונים רבים ברומניה,כך יעזור להיכנס לראות ,לבדוק מיקום לקרוא תגובות.בבוקינג יכול לרשום רק מי שהיה בפועל דרך בוקינג.
לראות את גודל החדר את האזור.
אם בבוקינג אין מקום,כדאי לפנות ישירות לפנסיון עצמו.לא כולם(רובם)לא מוסרים את כל החדרים דרך בוקינג.גם המחיר יכול להיות זול יותר.
גם באזור ברשוב יש פנסיונים מושקעים מאוד..
-
- ממש חבל שלא נכנסתם !
- הפארק אומנם קטן ביחס לפארק החבלים בבראשוב, אך גם כך שטחו כמעט 6000 מ”ר . הפארק הוקם ע”י האלפיניסט RELU NICA עם ניסיון רב בהקמת פארקי חבלים, כך שלא נראה לי שיהיה לא בטיחותי . הפארק כולל רק שני מסלולים ושתי אומגות מעל הנחל .
- לא ראיתי תלונות לגבי הבטיחות בפארק החבלים אך ראיתי הרבה תלונות לגבי מצב הבטיחות בפארק המים פאראדייז בבראשוב, לגבי הרצפה החלקה שגורמת לנפילות וחוסר התחזוקה של המגלשות. לגולשת נתפס בגד הים באחד מהחיבורים והיא נפלה על הפנים ונפצעה .
- אתם לא חייבים לבקר בו ובמקום זה תעלו עם השביל שמאחורי המלון עד לחוות הכבשים .
- למלון שהמלצתי לך ציון גבוה של 8.6 בבוקינג .
- לא ממליץ על מלון אלפין בפויאנה אותו המלצתי בעבר, כיוון שחלה התדרדרות ברמת הניקיון והשרותים שלהם .
-
תודה לכולם על ההמלצות! זה מאוד עוזר לי בבניית התכנית ובתכנון הטיול.
עדיין נותרו לי מספר שאלות –
- אגם בלאה ופסגות הפגראש – מחפש מסלולי הליכה קצרים של כמה שעות (אם יש נקודות תצפית טובות שאפשר להגיע אליהן או משהו כזה).
- לינה על הבוצ’גי – האזור מספיק אטרקטיבי בשביל להקדיש אליו לינה של שני לילות (באזור Pestera)? יש איפה לאכול באזור המלונות שם?
- אגב, בכל השרשור לא נגענו בכלל באוכל. אנחנו משפחה של פודיז! מחפשים מסעדות מדהימות עד מיתולוגיות לכל אורך הדרך. אם אתם מכירים מקומות כאלה (אפילו מוכנים לנסוע במיוחד אם המקום שווה את זה) אנא המליצו!
- אוהבים גם פיקניקים. יש מקומות מיוחדים שהייתם ממליצים לפיקניקים? יש סצנה כזאת ברומניה?
מודה לכולכם על ההיענות וההמלצות!
סופ”ש נעים ושבת שלום
-
הי
לא עשינו לצערנו מסלולי הליכה באזור אגם בלאה, אבל אם תגגל קצת ותקרא באתר “למטייל” תמצא סיפורי דרך של אנשים שעשו את המסלול למפל Balea וגם לאגם Capra – כדאי לקרוא ולהתרשם.
לגבי פארק החבלים – האם הכוונה ל- PARCUL DIN LEMN? אם כן – אז נכון שאין מה להשוות אותו לפארק החבלים בבראשוב שהוא גדול הרבה יותר ומציע מגוון של אתגרים מיוחדים (ואם חייבים לבחור פארק אחד אז תבחר בו) – אבל – אנחנו היינו גם בו והילדים מאד מאד נהנו. הצוות היה מקסים ומקצועי מאד, לרגע לא הרגשתי שהמקום לא בטיחותי. בנוסף, אפשר להתנסות שם גם בחץ וקשת, והמחירים – מגוכחים. אז אמנם אנחנו היינו קודם בפארק הזה ואח”כ בבראשוב, ועדיין – יופי של עצירה קצרה ונקודת עניין לילדים.
תיהנו,
הילה