טיולים מאורגנים בסין ו"ביקורי חובה" בחנויות
-
שאלה למי שמכיר קצת את ההתנהלות בסין –
אני ומשפחתי ביקרנו שם במסגרת טיול מאורגן שהוציאה חברת אשת טורס. למרבה הצער בזבזנו חלק ניכר מהזמן בכל מיני חנויות (מוצרי במבוק, תה, כדים בסגנון מסורתי וכו’), אליהן המדריך הביא את הקבוצה רק כדי שנקנה. כבר נתקלתי בזה בטיולים מאורגנים למדינות אחרות, אבל לא בכמות כזו. כשהתלוננו, המדריך טען שממשלת סין מחייבת קבוצות של תיירים בטיולים מאורגנים להגיע לחנויות האלו כדי לקדם את הכלכלה המקומית, כך שזה בעצם לא בשליטתו. זה נשמע לי מופרך לחלוטין, וסביר יותר להניח שמי שסגר את הדיל הזה על חשבוננו זו חברת הנסיעות שהוציאה את הטיול. מישהו יודע אם יש משהו בטענה של המדריך?
-
כמובן שזה מופרך והזוי.זה אינטרס של המדריך כדי לקבל את העמלה שלו מהחנויות מהיכן הממשלה הסינית תדע אם ניכנסת לחנויות או לא?
הדבר הזה של מדריכי קבוצות מאורגנות קורה בכל העולם.התשובה של המדריך שלכם מרגיזה ומקוממת להבא תדעו עם מי לא לטוס בקבוצה מאורגנת.
-
יש טיולים מאורגנים שיוצאים בעיקר בחורף בעלויות נמוכות, עלות הטיול היא פחות מהטיסה והמלונות, הטיול נתמך על ידי בתי העסק שמביאים אותכם לשם, ובטיולים שאני מתכוון אליהם זה פשוט כתוב בתיאור הטיול.
לא ציינתם לאיזה טיול אתם מתכוונים ומהו תיאור הטיול שאמור להיות החוזה בין המטייל לחברה
-
עובדים עליכם בעיניים…
לא ממשלת סין ולא שום גורם אחר מחייבים אף אחד להיכנס לאתרים שהם “מלכודות תיירים”.
אני בעצמי מדריך טיולים לקבוצות מאורגנות (גם בסין), ובטיולים שלי, לא נכנסים אפילו פעם אחת למקומות שהן מלכודות תיירים.
אתם בהחלט רשאים להתלונן על המדריך שלכם באשת טורס.
יחד עם זאת, טיולים מהסוג הזה כפי שמוציאות חברות בעלות נמוכה (אשת טורס, אגד וכו’) זה אופי הטיולים, קחו את זה בחשבון בטיולים הבאים...
-
הצטרפות לטיול מודרך בקבוצה ליום בבייגיןהאם יש אפשרות להצטרף ליום אחד לסיור בקבוצה בביגין כמו בארצות אחרות כמובן בעברית
תודה
-
חזרנו השבוע מטיול עצמאי ארוך בסין שבמסגרתו הצטרפנו לטיול של יומיים עם קבוצה סינית.ביום השני של הטיול נכנסנו ל”מלכודות תיירים” – להזכירכם אנחנו המערביים היחידים בקבוצה של כשלושים סינים.
לא עזרו המחאות של הסינים שהתנגדו נמרצות . חשבתי שיחליטו קבוצתית לא להיכנס אבל דבר לא עזר וכמו ילדים טובים נכנסו כולם והקשיבו להרצאות שלא היו כלל קצרות. אנחנו נהנינו מהחוויה.
-
כמובן שלא הבנו במה המדובר אבל עשה רושם שהקבוצה מחוייבת להיכנס לחנויות.