ירח דבש במזרח
-
היי,
אחרי כמה התלבטויות לגבי מיקום ירח דבש (התלבטויות כיפיות, אין ספק...
) החלטנו על ירח דבש במזרח.
הזמנים שלנו לא גמישים (בין אמצע אוגוסט לסוף ספטמבר, 5-6 שבועות), וחשבנו על תכנון כללי, נשמח לשמוע מה דעתכם מבחינת מזג אוויר ותחבורה.
בגדול, אנחנו חושבים על דרום סין, ויטנאם ותאילנד (אפשר גם במסלול ההפוך, אבל חשבנו לסיים בתאילנד, לשם הפינוק, וגם מבחינת מזג האוויר- האם זה הגיוני, או שבכל זאת עדיף הפוך?)
מבחינת הזמנים, חושבים על שבועיים בסין, שבוע בוייטנאם (מעבר דרך הגבול הדרומי בסין) והיתר בתאילנד.
מבחינת סין, מתלבטים אם לנחות בהונג-קונג או בבייג'ין. בפרק זמן קצר, מה עדיף? מסלול מהונג-קונג לויטנאם (נגיד, דרך גווילין, דאלי, שישואנבנה...- אפשר לעשות משהו כזה בתחבורה ציבורית או בטיסות?) או שעדיף אולי לנחות בבייג'ין ולהדרים, אולי גם בטיסות פנימיות? (טיילתי בעבר בסין, והטיסות הפנימיות היו נוחות ויחסית לא יקרות).
שבוע בוייטנאם- מספיק, או שעדיף בכל זאת יותר, אולי על חשבון תאילנד?
עוד הצעות והמלצות יתקבלו מאד בברכה
תודה על כל עזרה!
-
ירח דבש במזרחהיי,
אני טסה חודש הבא לוויאטנם ותאילנד לחודש ימים.
אוכל לספר אחר כך איך היה.
-
ירח דבש במזרחשבוע בויאטנם?
מה אתם מתכוונים לעשות בשבוע בויאטנם ועוד כשמדובר בהגעה יבשתית ובירח דבש? -
ירח דבש במזרחלגבי הגעה יבשתית לויטנאם, אם יש דרך לטוס (הבנתי שאפשר משם לתאילנד) וזה במחיר סביר, אולי ניקח גם טיסות פנימיות, כדי לראות יותר.
לגבי שבוע, יש לנו אפשרות משחק עם הזמנים... מבין שלושת המדינות, את ויטנאם אנחנו פחות מכירים, אז אם מומלץ יותר, בהחלט אפשר לשחק עם הזמנים- כמה זמן כדאי, ואיפה כדאי להיות? (יש לנו סה"כ כשישה שבועות לטיול).
-
ירח דבש במזרחבואי נגיד דבר כזה. את צםון ויאטנם לא כדאי להחמיץ. ז"א אזור סאפא כ 4 ימים, האלונג ביי 3 ימים, הנוי יום יומיים, מנהלות עוד יום +, זה המינימום. אבל אם אתם כבר שם הייתי מציע לטוס להואי אןלמשהו כמו שלושה ימים, עיירה מקסימה ביותר. הנחיתה בדנאנג.
כעיקרון הטיסה בנגקוק הנוי עם אייר אסיה די זולה והטיסה הנוי דאנאנג עם ג'ט סטאר גם זולה למדי.
מהיכן לקזז את הזמן הזה, החלטה שלכם, תלוי מה אתם מרגישים שמיציתם יותר. -
מסלול דומה למה שעשיתי שנה שעברהבהבדל קטן. אני ויתרתי על האטרקציות העיקריות בסין לטובת טיול מקיף יחסית במדינת יונאן בלבד.
אם אתם תנסו לראות את כל האטרקיות המרכזיות בסין (ביג'ן, איזור חילי הטראקוטה, איזור סיצ'ואן ואיזור גווילין) אני ממליץ לכם לא להגיע לויאטנאם, כי זה פשוט יוצא יותר מדי, ומעבד כבר את הכיף. במקרה כזה תטוסו לביג'ין, תעשו את הD המפורסמת ותסיימו את הטיול בסין בהונג-קונג. משם (עיר ליד הנג-קונג) יש טיסה זולה של אייר אסיה לבנגקוק. תבלו באיים של תאילנד ותחזרו לארץ מבנגקוק. זו אופציה יקרה יחסית.
אופציה נוספת דומה למה שאני עשיתי. לקנות טיסה מהארץ הלוך חזור לבנגקוק. מבנגקוק לטוס להאנוי באייר אסיה (כ 80 דולר), לטייל בצפון ויאטנאם כמו שהציע שלמה ולעבור יבשתית לסין. תכלו לבקר ביונאן ואולי גם באיזור גיולין- תלוי בכם. משם תחזרו בטיסה לבנגקוק ולאיי תאילנד.
ערן