כבישי אגרה
-
האם יש כבישי אגרה בכרתים?
-
לא. הכל חינם.
קח בחשבון שהכביש היחיד שנראה כמו כביש מהיר הוא פחות או יותר מהרקליון לחרסוניסוס. כל שאר ה”כביש המהיר” שמקשר את ערי החוף הצפוני הוא נתיב אחד בכל כיוון.
-
You get what you pay for
-
חחח
התמורה מבחינת הנופים היא הרבה יותר גבוהה מהתשלום (כלומר האי-תשלום) בכבישים.. הייתי בכרתים בפסח האחרון, יותר מ-20 שנה אחרי שני הביקורים הקודמים שלי שם, ולא הבנתי איך שכחתי לחזור לשם 20 שנה. נהדר שם.
-
כרתים באפריל (ענתנת )או אחרים כמובן -טיפים בבקשההמלצות וטיפים לגבי אפריל בכרתים?
אני מאד מהססת בגלל העיתוי.
-
היה לנו נפלא. בעקבות זה שחזרתי לפרסם כאן סיפור טיול אני חושבת לכתוב גם על כרתים. אבל את רואה שהקצב איטי

בכל אופן, מזג האויר באפריל זה הימור כמו שאת יודעת. בכל מקרה זה לא זמן של ים/בריכה (אלא אם יש לך גנים סקנדינביים נראה לי). במידה ואין גשם, זה זמן נפלא לטיולי טבע – אביב. ב-2019 פסח גם יהיה מאוחר יותר מאשר היה לנו (אנחנו היינו שם ב 1-8/4) אז עוד יותר טוב. אבל אם יהיה גשם, יהיה מבאס.
לנו למיטב זכרוני לא היה גשם בכלל.
אני לא בנאדם של נופש וזה גם לא זמן מתאים לנופש. ב-7 לילות שם היינו ב-4 בתי מלון שונים, לילה ברתימנון, 2 בחאניה, 2 בהרקליון ו-2 באיוס ניקולאוס. הלילה האחרון היה פסחא וזו היתה חוויה נפלאה.
-
תודה ענתנת
את הסיכום של גדנסק קראתי כבר (מתוכננת לספטמבר)
לגבי הגנים הויקיגים אצלי? לא עד כמה שאני יודעת.
ואני לא מחפשת נופש, אלא טיול
אבל חוששת שהעיתוי פחות מוצלח בהיבט הסיכונים של ימי סגריר והעדר חלופות “יבשות” מספיק .
וכן אולי(תחושה בלבד, לא מידע) שהכול מנומנם.
ובאיזה אופן פסחא היה חוויה מיוחדת ? (פסחא יווני אורתודוכסי ,אני מבינה)-עכשיו “תפסת “ אותי--זה כבר נשמע לי שווה התייחסות מיוחדת.
תודה
-
לא שסיימתי את גדנסק, אבל עכשיו עודדת אותי בהחלט לכתוב על כרתים בפסח(א). אני מקווה שלא אצטער על פרסום החוויה, שבאמת יש עליה מעט מאד באינטרנט, כי אני צריכה לחזור לשם שוב (והסיבה תפורט בסיפור שיבוא).
בגדול לא מצאתי הרבה אירועים כמו שקיוויתי למצוא במהלך השבוע הקדוש שלקראת פסחא אבל היו תהלוכות נרות, זיקוקין מעל האגם (וגם שריפה של “בובה”, שרצוי לא לחשוב על המקורות הדתיים שלה כדי ליהנות מהמראה...).
סביר שאם נשארים יותר ימים באותו מקום מצליחים לשמוע מהמקומיים יותר גם על מה שקורה במהלך השבוע, יום צביעת הביצים וכד’.
-
תודה רבה.
עכשיו ...לעבודה