יש לי שאלה על יפן למתחילים
-
אנו, מספר חברים בגילאה 67-70, מעוניינים לנסוע
ליפן לפריחת הדובדבן. מתלבטים בין טיול עצמאי
למאורגן, ואם מאורגן: מישהו יכול להמליץ על חברה? התלבטנו בין פגסוס לאשת טורס, אבל גם חברות אחרות באות בחשבון
-
בעקרון, כאן באתר למטיילים, הרוב המוחלט של המשתתפים, הם מהסוג של אלו שמארגנים לעצמם טיולים עצמאיים. עש כאן מספר רב של מטיילים בני גילכם שערכו טיולי ץריחה עצמאיים ויוכלו לנדב לכם מידע רב לגבי טיול עצמאי. יש כאן גם כמה משתתפות, שוב בנות גילכם שערכו טיולים כאלו בקבוצות מאורגנות. (אני יודע שאחת כזו כרגע בטיול בקנדה). לשם העניין, עד שתשמעו כאן דעות נוספות, כדאי לכם לפתוח את אתר יפן גאייד ולהתחיל לעיין. בקרתי כמה פעמים, אבל תמיד היה שם מישהו 'שארגן לי את החיים' ארח אותי וטייל איתי ובסופי שבוע הייתי מארגן לעצמי מה שרציתי לראות, כך שלא אוכל לתרום לנושא טיול מאורגן מהארץ.
-
אינני יכולה להתייחס לטיולים מאורגנים, טיילתי באופן עצמאי ביפן פעמיים, טיול לאנשים בוגרים, לא תרמילאים. אם יש לכם נסיון בתכנון טיולים בחו"ל, ניתן לארגן לבד גם טיול ביפן. כדאי לעיין בבלוגים כאן באתר. ניתן גם למצוא פתרון ביניים- מישהו שיתכנן לכם טיול עצמאי.
-
אנחנו זוג בני 60+ ובאפריל האחרון טיילנו ביפן שבועיים וחצי באופן עצמאי לחלוטין . אפשר בהחלט לבצע טיול כזה אם עושים “שיעורי בי”ת טובים קודם לכן. אני ממליץ על אתר האינטרנט “יפנית” שמכיל את כל המידע הדרוש וכן האתר japan guide .
-
אמנם אני חסיד של טיול עצמאי וכך זוגתי ואני מטיילים לרוב (פעמיים ביפן ובמקומות אחרים)
אבל –
אם אתם קבוצת חברים (של יותר משני זוגות) יש יתרון גדול בארגון מרכזי.
שני זוגות עוד יכולים להסתדר ולוותר אחד לשני. יותר מזה זה מתכון לפיצוץ. בדרך כלל על שטויות, אבל בטיול הכל מקבל מימד אחר.
בארגון מרכזי יש מוביל. הוא אומר מתי לקום, להיכן הולכים, היכן אוכלים ומה רואים.
עשיתי שני טיולים כאלה עם קבוצת חברים קרובים, 16 במספר.
אנחנו מצאנו את החברה ובחרנו את המדריך (בטיול אחד הגענו דרך המדריך ובשני דרך החברה).
אנחנו השפענו רבות על המסלול, הוספנו ושינינו את ההצעה של החברה.
החברה כמובן דואגת לכל הלוגיסטיקה וכתוצאה מכך העלות גבוהה יותר, אבל לא בהרבה, אם יש מספיק משתתפים.
והתוצאה – זכרון קבוצתי נהדר.
-
גם אני בני 60-70
מתכננים טיול ליפן ל 58 יום
במוטורהום. שכרנו מחברה מקומית
יש למישהו ניסיון