קופנהגן - מאלמו
-
שלום לכולם,
בחודש דצמבר אני מתוכנן לנסוע לקופנהגן ל-4 ימים. התרשמתי שהמחירים בתאריך הזה מאד יקרים ואני מעוניין להוזיל את השהות שם. ראיתי שהמרחק בין מאלמו לקופנהגן הוא יחסית קרוב (35 דקות) והמלונות במאלמו זולים משמעותית (50%). חשבתי להזמין מלון במאלמו ולנסוע לקופנהגן כל יום.
השאלה היא כזאת- האם לדעתכם הדבר אפשרי? האם יעשו בעיות במעבר הגבול אם עוברים אותו פעמיים ביום? יש מישהו שעשה מסלול דומה? יש דרך לקנות כרטיס מעבר מוזל בין המדינות?
תודה רבה!
-
שלום גם לך,
יש הרבה אנשים שגרים בקופנהגן ועובדים במאלמה ולהיפך. אין בעיה לעבור כמה פעמים שתרצה . מה שכן-צריך להצטייד בדרכון (או ת.ז לתושבי האיחוד/אזור שנגן).
אבל-קופנהגן מקסימה ושווה הסתובבות גם בערב ובלילה. הנסיעה הלך ושוב תיקח מעל שעה או שעה וחצי בערך כל יום. הייתי עושה מאממץ וכן לנה בקופנהגן עצמה...
-
שיתקנו אותי החברים פה אם אני טועה אבל ככל הידוע לי אין מעבר גבול או תשלום מעבר בין המדינות. אתה יכול לעבור כאוות נפשך. היום באירופה בכלל ואני מתאר לעצמי שבסקנדינביה בפרט אין בעיה לעבור בין המדינות השונות. יש חופש תנועה מלא.
השאלה אם זה נח לבצע את מה שהצעת? ואם תרצה לחזור למלון במהלך היום? שוב הטרטור של לנסוע עד מאלמו.
ניסית לבדוק לינה באכסניה?
אני ביקרתי בקופנהגן לפני כחצי שנה ובאמת בגלל העלויות היקרות בחרתי להתאכסן ב
.steel house Copenhagen
מקום שמוגדר כ luxury hostel. המחיר זול משמעותית והמילה אכסניה עושה עוול למקום הזה. מקום מעוצב מדהים כיאה לסקנדינביה, ממוקם במרכז העיר, חדרים נוחים ומתקנים מפנקים. מציע לך לבדוק .
-
יש כמובן מעבר גבול, אבל אין בעיה לעבור. בין דנמרק לשבדיה נערכות לעיתים קרובות בדיקות דרכון/ID, בעיקר במעבר לשבדיה. אם נוסעים ברכבת זה קורה בתוך הרכבת עצמה, אין תור בגבול או משהו כזה...
-
תודה רבה על התגובות!
האם ידוע לכם על כרטיס מוזל למעבר בין מאלמו לקופנהגן? אולי חופשי יומי / שבועי? יש דרך להוזיל את המעבר בין המדינות?
-
לא הייתי לאחרונה במאלמה, אז מה שאני אומרת לחלוטין לא מוסמך, אבל הבנתי שיש שם אוכלוסיה מוסלמית קשה, אז רק תוודא שהמלון שאתה לוקח הוא לא בלב שכונה עוינת (ואולי זו הסיבה שהוא כל כך זול?)
-
מלונות במאלמו , לא יהיו בשכונות המהגרים (עויינים, או לא, קשים, או רכים).
כדי להתרשם מהעיר, כדאי לך לקרוא כמה בלוגים על העיר, מאנשים שבאמת ביקרו שם ולא מאלה ששמעו משהו (קל למצוא, קשה להעתיק את הכתובת בטלפון).
בילוי נעים.
-
העניין הוא שקופנהגן באמת יקרה. לא רק בפן של הלינה, אלא בכלל. בעיניי היא גם לא בשורה הראשונה של ערי אירופה, אז אם התקציב כזה שאי אפשר ללון בה (ובמדינה) בכלל, הבחירה שלי היתה ללכת על עיר אחרת.
וכמו שנכתב פה – אכסניות מטיילים, hostels. חלקן ממש מעולות, ויש בהן גם חדרים פרטיים וזה זול ממלון (לאמצע דצמבר אפשר למשל למצוא גם ב-60-80 יורו לחדר כזה). מחברים גם שמעתי ששכרו דירה פרטית וזה יצא זול באופן ניכר במלון (אפשר מחוץ למרכז, בשכונת מגורים במרחק של גג 30 דקות במטרו, ואז זה הרבה יותר נוח וזול מהגעה ממאלמו, ואפשר אפילו לעשות את זה ברכיבה על אופניים).